حزب آينده سازان ايران سالروز درگذشت جهان پهلوان غلامرضا تختی را گرامی داشت

 

      روز جمعه 19 ديماه به همّت حزب آينده سازان ايران نشست بزرگداشت سالروز بخاك خفتن جهان پهلوان غلامرضا تختی عضو فقيد شورای مركزی جبهة‌ ملّی ايران  در يك منزل شخصی در اهواز و با حضور شماری از جوانان، دانشگاهيان و فعّالان سياسی و فرهنگی استان خوزستان برگزار شد.

      در اين نشست كه ساعت 11 صبح آغاز شد، ابتدا مجری برنامه «احمد عبدالحسينيان» ضمن درود فرستادن به روان تابناك شادروان غلامرضا تختی  و ديگر سرداران درگذشتة جنبش آزاديخواهانه ملّت ايران و ابراز خير مقدم به ميهمانان، به بخشهايی از فعّاليتهای حزب آينده سازان در هفته‌های اخير از جمله ادامة انتشار نشرية فرياد آزادی و جزوات تحقيقی و آموزشي، برگزاری نشستهای معارفة هفتگی در شهرستانهای مختلف، انتشار «منشور آينده سازان» و... اشاره كرده و از احضار مجدّد «رامين ناصح» دبيركلّ حزب و عضو شورای مركزی جبهة ملّی به دادگاه انقلاب و احضار يك عضو ديگر حزب در شيراز به ادارة اطلاعات و موضعگيري‌های شديد دو تن از نمايندگان مجلس عليه حزب آينده سازان ايران خبر داد. سپس رشتة كلام به سخنران اصلی برنامه، آقای «حسين شاه حسيني» نائب رئيس شورای مركزی جبهة ملّی ايران، وزير مشاور مهندس بازرگان و رئيس سازمان تربيت بدنی در دولت موقّت كه از ياران قديمی و صميمی زنده ياد تختی هستند سپرده شد.

      شاه حسينی طی سخنان خود بيان داشت: تختی چهره‌ای بود كه علاوه بر صفات ورزشكاری عالی كه داشت، دارای خصوصيات اخلاقی بسيار پسنديده‌ای بود كه نشأت گرفته از تفكّر او بود و از اين جهت در جامعة ايران تبديل به يك نمونه و اسوه شد و بلكه در جامعة جهانی هم بعنوان يك ورزشكار شاخص مطرح شد كه تمبرهای بسيار زيادی هم برای او منتشر كردند. تختی علاوه بر ورزشی كه مي‌كرد، از نظر اخلاق و روحيات انسان والايی بود و اين والايی و انسانيت منتج از تفكّر زير بنايی او بود. من نمي‌گويم همة اين را از جبهة ملّی گرفته بود، او از همان دوران كودكی حالت ضدّيت با حاكميتهای استبدادی در ذهنيتش ايجاد شده بود كه از همان موقع احساس مي‌كرد كه بايد از مظلومان حمايت كند وگرنه ظلم ادامه پيدا مي‌كند و در ننيجه حقوق جامعه ضايع مي‌شود.

      شاه حسينی افزود: تختی پس از آشنايی با جبهة ملّی عملاً ديد آنها هم بدنبال همان نظراتی كه خودش به آن رسيده بود هستند و برای احقاق حقوق جامعه و نيل به مردمسالاری تلاش مي‌كنند. اين بود كه عضويت جبهة ملّی ايران را قبول كرد و عملاً تمام داشته‌های خود را در اين راه در طبق اخلاص گذاشت.

      وی خاطرنشان كرد: تختی از مردم جهان مدال افتخار گرفت، نه فقط از جامعة ورزشی ايران. از خصوصيات بارزش اين بود كه نيرومندی خود را فدای مردم كرد. شخصيت خود را، مال خود را و همه چيز خود را فدای مردم كرد. تمام آنچه را كه خيلي‌ها در دنيای مادی به آن تكيه مي‌كنند تا بجايی برسند، تختی داشت و همه را به پای مردم ريخت و در نهايت خودش با وضعيت ساده و موقّری زندگی مي‌كرد و اين به او عظمت داد.

      نائب رئيس شورای مركزی جبهة ملّی همچنين گفت: تختی برای مردم يك عنوان شاخصيت معنوی پيدا كرده بود. در اثر اينكه همه چيز خود را در راه مردم داد و به جامعة جهانی نمونه نشان داد. مدويت كه خودش قهرمان كشتی روسها و مربّی كشتی بود، به من گفت كه من در تعليماتی كه مي‌دهم، تختی را بعنوان يك الگو معرّفی مي‌كنم كه در اين كشتی با من اين رويه را در پيش گرفت و در اخلاق ورزشكاری اينگونه عمل كرد و بطور كلّی تختی برای ما يك نمونه است. اين ارزشمندی بود كه تختی داشت و مردم هم به او پاسخ بسيار ارزشمندی دادند.

      شاه حسينی در بخش ديگری از سخنان خود بيان داشت: من روزی در منزل شادروان دكتر صدّيقی از تختی پرسيدم كه چه شد كه تو راه و روش دكتر مصدّق را پذيرفتي؟ پاسخ داد: من روزی به آرامگاه دكتر مصدّق وارد شدم. از رعايای او دربارة شخصيت دكتر مصدّق پرسيدم. آنچه برداشت كردم اينست كه دكتر مصدّق استادی بود كه به ما اين آموزش را عملاً داد و برای ما تئوری نگفت. خيلي‌های برای من تئوری اخلاق و صداقت و درستی گفتند. ولی از سخنان رعايای دكتر مصدّق چنين فهميدم كه او آنقدر رعايت موازين را مي‌كرد كه حدّ و حصری ندارد. از آن تاريخ ببعد تصميم گرفتم كاری را كه بر خلاف اين شئونات باشد انجام ندهم و در خدمت به مردم كوشا باشم.

      وی ادامه داد: تختی مصدّق را از لحاظ نمونة اخلاقی قبول كرده بود و از اين جهت به وجاهت سياسی دكتر مصدّق رسيده بود. صداقت و درستی و مردم داری دكتر مصدّق آن جاذبيت را ايجاد كرد كه تختی هم بدنبال همان فكر رفت و عضو جبهة ملّی ايران شد و در طول فعّاليت خود در جبهة ملّی به دفعات مورد كينه توزی حاكميت قرار گرفت و در مقابل تمام تهديدها و نيز تطميع‌ها مقاومت كرد. اين آبرو، حيثيت و شخصيت نتيجة همين تلاشها و غمض عين‌هايی بود كه تختی كرده بود. اگر حكومت به او احترام نمي‌گذاشت، مردم به او احترام مي‌گذاشتند و به او افتخار مي‌كردند.

      وی همچنين گفت: مرحوم تختی در سال 35 به سازمان ورزشكاران جبهة ملّی پيوست كه مسئوليت آن با دكتر سعيد فاطمی بود. مرحوم تختي، تاجيك، حسين عرب، رئيسي، جوادزاده و عدّه‌ ديگری از ورزشكاران نامدار در آنجا فعاليت مي‌كردند. در انتخاباتی برای گزينش نمايندگان سازمانها در كنگرة جبهة ملّی برگزار شد، تختی و تاجيك از طرف سازمان ورزشكاران نماينده شدند و در كنگرة سال 1341 جبهه شركت كردند. هنگام برگزاری انتخابات شورای مركزی كه خواسته شد داوطلبان عضويت شورا خود را معرّفی كنند، مرحوم حاج حسين نايب حسينی اعلام كرد كه من به نمايندگی از طرف تمام مردم «يقه چركين» تختی را برای عضويت شورای جبهة ملّی پيشنهاد مي‌كنم و ايشان با رأی بالايی به عضويت شورا انتخاب شدند. پس از دستگيری گسترده بيشتر اعضای شورای مركزي، ادارة جبهة ملّی عملاً با مرحوم تختی و چند نفر ديگری كه بيرون بودند، از جمله دكتر اميرعلايي، كشاورز صدر، منوچهری و... بود و با كسب اجازه از رهبران دربند جبهة ملّي، اين مبارزات را ادامه دادند.

      شاه حسينی در بخش ديگری از برنامه پيرامون مسائل روز سخن گفت. وی با اشاره به تأييد صلاحيت چند تن از اعضای نهضت آزادی در هيئت نظارت و نامة بعدی وزارت كشور در 12 ساعت بعد مبنی بر اينكه نامة اوّل را كان لم يكن تلقّی كنيد و سخنان وزير كشور مبنی بر اينكه اعضای نهضت آزادی انتظار تأييد صلاحيت خود را نداشته باشند، اينگونه مسائل را ناشی از عدم هماهنگی حاكميت و دستگاههای دولت ارزيابی كرد و اظهار نمود: اين بار چون احساس مي‌كنند كه بار عمدة ردّ صلاحيتها پيش از اين برعهدة شورای نگهبان بوده و ذهنيت مردم نسبت به شورای نگهبان كه منتخب رهبری است بدبين شده، حال اين بار، شورای نگهبان اين توپ را در دامن وزارت كشور كه مربوط به دولت مي‌شود انداخته است تا كار به شورای نگهبان نرسد. در صورتی كه هيئت نظارت فقط بايستی كامل بودن مدارك را بررسی كند.

      وی شرط «اعتقاد به قانون اساسي» را برای كانديداتوری مجلس، مصداق بارز جستجوگری و تفتيش عقايد دانست و نظر قاطبه احزاب و نيروهای ملّی را عدم شركت در انتخابات جاری مجلس اعلام كرد و گفت: استدلالم به اين نحو است كه مردم به اندازة كافی آقای خاتمی را آزمايش كردند و ديدند ايشان قدرت اينكه حتّی  بتواند با 170 نمايندة اصلاح طلب در مجلس يك لايحه در جهت منافع مردم به تصويب برساند، ندارد. به همين جهت رأی ما عبث و بيهوده خواهد بود و اينها حاضر نيستند كوچكترين بهايی به مردم بدهند.

      وی تأكيد كرد: در انتخابات صلاحيت را بايد مردم تأييد بكنند، نه يك گروهی كه خودشان مورد تأييد نيستند آنها رأی بدهند و بگويند كی صالح است و كی صالح نيست! مادام كه اين نظارت استصوابی هست، برای ما امكان شركت در انتخابات به هيچ وجه من الوجوه وجود ندارد.

      پس از پذيرايی از ميهمانان، سخنران مراسم به سوالات حضّار پيرامون مسائل سياسی روز و مواضع جبهة ملّی و همچنين تاريخ نهضت ملّی ايران پاسخ داد و برنامه در ساعت 3 بعد از ظهر پايان پذيرفت.

 

      آژانس خبررسانی آينده سازان، ayandesazan@parsimail.com