بازگشت به صفحه اول

 

 
 

در ادامه موج فشارها بر دانشجویان؛ حذف اجباری ترم دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان

کمیته انضباطی دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان برای 10 دانشجوی این دانشگاه احکام سنگین حذف دو ترم را اعمال کرد.
خبرنامه اميرکبير:
شهریار حسین بر عضو انجمن اسلامی ادبیات به حذف دو ترم با احتساب سنوات و پیشنهاد اخراج به کمیته انضباطی مرکزی، امین صالحی عضو انجمن اسلامی مهندسی به حذف دو ترم با احتساب سنوات و پیشنهاد اخراج به کمیته انضباطی مرکزی، ستار محمودی دبیر انجمن اسلامی اقتصاد به حذف دو ترم با احتساب سنوات، سینا قاسمی دبیر انجمن اسلامی مهندسی به حذف دو ترم با احتساب سنوات، سجاد بریمانی عضو انجمن اسلامی مهندسی به حذف دو ترم با احتساب سنوات، محسن خوش نیت عضو انجمن اسلامی اقتصاد به حذف دو ترم با احتساب سنوات، علی لطفی عضو انجمن اسلامی مهندسی به حذف دو ترم با احتساب سنوات، میثم شمسی عضو انجمن اسلامی ادبیات به حذف دوترم، حسین رستگار به حذف دو ترم، آرمین قرا گزلو به حذف دو ترم محکوم شدند .
 
دلیل صدور احکام یاد شده از سوی کمیته انضباطی، تجمع های اعتراضی دانشجوئی نسبت به تقلب گسترده در انتخابات ریاست جمهوری دهم است که به مدت ده روز در این دانشگاه ادامه داشت .
 
همچنین صدور این احکام برای دانشجویان، به استناد بندههای 3/2/ب و 5/ج است. مطابق با آئین نامه انضباطی دانشگاهها بند 3/2/ب مربوط به ایجا اخلال در نظم آموزشی و اداری دانشگاه است. این مسئله در حالی است که هیچ یک از تجمعات اعتراضی دانشجویان منجربه لغو امتحان یا برگزاری کلاس نشده است و در زمان برگزاری تجمع های دانشجوئی، دانشگاه روال طبیع اداری خود را دنبال می کرد. همچنین بند 5/ج نیز مربوط به ایجاد بلوا در دانشگاه در جهت ضربه زدن به ارکان نظام با همکاری و هماهنگی قبلی با گروههای غیر قانونی خارج از دانشگاه است که در این مورد نیز همه تجمعات دانشجویان حداقل در جهت تقویت رکن جمهوریت نظام بوده است .
علاو بر این  حراست دانشگاه علی پارسا دبیر سابق انجمن اسلامی ادبیات و مرتضی سیمیاری دبیر سابق انجمن اسلامی اقتصاد و عضو کنونی شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت را به دانشگاه ممنوع الورود اعلام کرده است .
 
به گزارش خبرنامه امیرکبیر، از زمان انتصابات جدید در معاونت دانشجوی دانشگاه  تقریبا همه نشریات منتقد توقیف شده اند و انجمن های اسلامی در مرحله اول با تعلیق روبرو شده و در مرحله بعد انجمن اسلامی دانشکده فنی به آتش کشیده شد و انجمن های اسلامی ادبیات و اقتصاد مورد غارت قرار گرفته و اموال آنها دزدیده شد. هم چنین برخورد با دانشجویان منتقد نیز شدت گرفته است. بگونه ای که اوایل ترم گذشته نیز 8 تن ازدانشجویان به دانشگاه ممنوع الورود و به احکام سنگین انضباطی محکوم شدند.
گفتنی است موج سرکوب و فشار علیه دانشجویان دانشگاه های مختلف کشور که طی دو ماه گذشته آغاز شده هم چنان ادامه دارد و تاکنون صدها دانشجو از دانشگاه های مختلف به نهادهای انضباطی قضائی و امنیتی احضار شده اند.

----

نامه جمعي از دانشجويان محروم از تحصيل بهايي

ین نامه با موضوع دانشجویان بهائی ایران و دیوان عدالت اداری توسط دانشجویان محروم از تحصیل "فدا محمودی، افروز میرزایی، مسعود محمودی، رزیتا تشکر، ژیلا کشاورز رهبری" نوشته و توسط کمیته حق تحصیل مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران منتشر می شود

خبرگزاری هرانا: این نامه با موضوع دانشجویان بهائی ایران و دیوان عدالت اداری توسط دانشجویان محروم از تحصیل "فدا محمودی، افروز میرزایی، مسعود محمودی، رزیتا تشکر، ژیلا کشاورز رهبری" نوشته و توسط کمیته حق تحصیل مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران منتشر می شود.

در سالهای گذشته، ده ها دانشجو یا دانش آموز بهائی محروم از تحصیلات عالیه به دیوان عدالت اداری مراجعه و از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شکایت نموده اند. البته این شکایت پس از مراجعات مکرر به خود وزارت علوم انجام شده است. در حقیقت هرگاه جوانان بهائی با مشکلی در راه ادامه تحصیل خود برخورده اند، به سازمانهای مربوطه از جمله سازمان سنجش، وزارت علوم و وزارت کشور، مراجعه و احقاق حق نموده اند. امّا علیرغم همکاری و همدردی خصوصی بسیاری از مسئولان، هر بار به بهانه ای و در مرحله ای تقاضای مشروع ایشان را مبنی بر ادامه تحصیل در وطن خود نپذیرفته اند.

متأسفانه دیوان عدالت نیز از این نوع برخورد مستثنی نیست. قضات دیوان طبق تبصره ای صلاحیت صدور رأی در مورد آراء شورای عالی انقلاب فرهنگی را ندارند و از آنجایی که بهائیان به حکم شورا از ورود به دانشگاه و ادامهء تحصیل محرومند، از قضات دیوان عدالت نیز کاری بر نمی آید. متن این تبصره را یکی از قضات شعبهء 5 دیوان، قبل از صدور رأی به یکی از دانشجویان بهائی نشان داده بود و پیشاپیش از اینکه کاری از دستش بر نمی آید عذرخواهی نموده بود. بدین ترتیب حتی در مواردی که شکایت دانشجویان بهائی در دیوان پذیرفته و وارد چرخهء اداری می شود، کاری از پیش نمی رود و در جوابِ درخواستِ «لغوِ دستور وزارت علوم مبنی بر محرومیت از تحصیل»، دیوان «قرار رد درخواست مطروحه» را اعلام می نماید و رأی زیر را صادر می کند:
«مستندا به مصوبه شماره د.م/1327 مورخ 6/12/69 شورای انقلاب فرهنگی که به تایید و تنفیذ مقام عظمای ولایت نیز رسیده است حکم برَدِ شکایت مطروحه را صادر و اعلام می نمایند.»

بدین ترتیب دانشجوی بهائی همچون والدین خود که در دههء 50 از تکمیل تحصیلات خود محروم شده اند -و چه بسا حتی دو واحد به فارغ التحصیلی شان باقی مانده بوده- از تحصیل در دانشگاه های رسمی کشورش محروم می-گردد. او مجبور می شود باور کند که سخن از آزادی دین و مذهب در کشورش شعاری بیش نیست چرا که اعتقاد قلبی و تنها اعتقاد قلبی اش را اتهامی می دانند که با توجه به آن حق ادامه تحصیل را از او می گیرند. به راستی یک جوان 18 ساله را که هیچ خلافی انجام نداده است به چه دلیلی می توان از ورود به دانشگاه محروم ساخت، وقتی در دوران تحصیلش در مدرسه به عنوان الگوی اخلاقی هم مدرسه ای هایش معرفی می شده، وقتی به نص صریح پیامبرش به اطاعت از حکومت مأمور است و با تمام وجود این حکم را پذیرفته و اجرا می نماید؟ اگر دلیل قابل قبولی برای این محرومیت وجود دارد، چرا کارمند دلسوز سازمان سنجش کشور با تعجب پرونده ها را بررسی می کند تا دلیلی برای پذیرفته نشدن رتبهء دورقمی کنکور در دانشگاه بیابد، و سرانجام پس از ساعتی تلاش، روی کارنامهء کنکورت می نویسد «بهائی» و می گوید "این مشکلی است که ما بیست  سال است با بهائی ها داریم"؟ اگر دلیلی برای این محرومیت هست، چرا وزارت علوم پاسخ موجهی برای علت محرومیت جوانان بیگناه بهائی از تحصیلات عالیه ارائه نمی دهد؟ چرا پس از ساعتها که در سالن انتظار وزارت کشور برای ملاقات با مسئول امور اقلیتها منتظرت می دارند، سرانجام با عذرخواهی مأمور سالن مواجه می شوی که می گوید 20 روز دیگر بیایید چون مسئول مربوطه در مرخصی به سر می برد؟
از همه دردناکتر اتهاماتی است که برای توجیه این ستم آشکار به جوانان بهائی – و اگر دقیقتر بگوییم، به طفل صغیر تا پیر زمین گیر بهائی¹- می زنند، که جاسوس و عامل بیگانه اند!. این همان تهمتی است که به خاطرش هفت نفر مدیران جامعهء بهائی را ماههاست در بازداشت نگه داشته اند، مدیرانی که با پشتکار سالهاست کوشیده اند حقوق دانشجویان بهائی را بازپس گیرند، مدیرانی که همچون دیگر بهائیان ایران عاشق وطنشان هستند و از جان مایل بوده و هستند تا خدمتی به ایران عزیز که مهد آئین آسمانی شان است بکنند.

فدا محمودی، افروز میرزایی، مسعود محمودی، رزیتا تشکر، ژیلا کشاورز رهبری

پی نوشت :
 1- صدا و سیما - اسرار تاریکی، شبکه 3، 23 بهمن 1387

----

نامه یک دانشجوی محروم از تحصیل بهایی در رابطه با محرومیت از تحصیل

خبرگزاری هرانا: نامه یک دانشجوی محروم از تحصیل بهایی در رابطه با  نحوه محرومیت از تحصیل
اینجانب منا رضایی متولد سال 1368 در ککور سراسری 88-87 در دانشگاه سجاد مشهد در رشته کاردانی برق الکترونیک پذیرفته شدم.
پس از طی مراحل اداری ثبت نام به عنوان دانشجو در این موسسه با دوستان واساتیدی مهربان شروع به تحصیل کردم. پس از گذشت یک سال تحصیل من در این موسسه مسئول اموردانشجویی مرا برای تکمبل پرونده احضار کرده و در این رابطه از بنده سوالاتی راجع به دین پرسیده و نظر شخصی خویش(نظری کاملا متعصبانه وخلاف واقعیت بود) را بیان و اظهار داشتند که بهاییان حق تحصیل ندارند.
در روز 21/6/88 که برای انتخاب واحد ترم 3 به سایت مراجعه نمودم فرم انتخاب واحد من بسته شده بود و من قادر به انتخاب واحد نبودم. به آموزش دانشگاه مراجعه نموده و علت را جویا شدم که مسئول مربوطه این موضوع را به مدیریت آموزشی دانشگاه ارجاع دادند. مدیریت آموزشی دانشگاه نیز در جواب سوال من در رابطه با منع انتخاب واحد فرمودند "ما از سازمان سنجش بخش نامه ای دریافت کردیم که شما مشمول این بخشنامه شده و از ادامه تحصیل منع شده اید. برای پیگیری و ادامه مراحل به گزینش دانشجو و استاد سازمان سنجش در تهران مراجعه کنید".
پس از مراجعه به حراست نیز همین جواب را دریافت کردم .در مقام مشخص شدن علت منع تحصیل خود به شورای آموزشی دانشگاه نامه ای ارسال کرده ام که منتظر جواب هستم . هر چند برای اولین بار نیست که ما بهاییان از حقوق حقه خود محروم می شویم ولی امیدوارم آخرین بار باشد و می دانیم که روزی خواهد رسید که ایران گلستان شود امیدوارم ما نیز در این راه سهم بسزایی داشته باشیم.

منا رضایی، دانشجوی محروم از تحصیل

----

هشت دانشجوي دانشگاه چمران اهواز دستگير و به نقطه نامعلومي منتقل شدند

۱۳۸۸/۷/۹

آژانس ايران خبر: با بازگشايي دانشگاهها احضار و دستگيري دانشجويان نيز شروع شده است. روز اول مهر 8 دانشجوي دانشگاه چمران اهواز توسط ماموران بازداشت و به نقطه نامعلومي منتقل شده اند. اسامي 3 دانشجو از اين 8 نفر عبارتند از :
• ابوالفضل محمدي كارداني رشته مكانيك 23 ساله از كرمان
• ايوب نصراللهي كارداني رشته مكانيك 21 ساله از سمنان
• معين صولتي دانشجوي رشته عمران 26 ساله از شيراز

----

افزايش فشار بر دانشجويان دختر

۱۳۸۸/۷/۹

آژانس ايران خبر: حكومت ديكتاتوري فشار خود را بر دانشجويان دختر خوابگاههاى دانشگاه تهران شدت بخشيده است.
دختران دانشجويى كه شبها از بالكن اتاقهاى خود اقدام به سردادن بانگ اللهاكبر مىكنند توسط مأموران زن انتظامات دانشگاه مورد تهديد قرار گرفتهاند. آنان همچين به مديريت خوابگاهها احضار شده و مورد تهديد قرار مىگيرند.

 

 
 
بازگشت به صفحه اول

رجوع به مطالب مشابه