حقوق اقلیت ها در ایران: جلسه موازی با شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد

جلب توجه به سرکوب ها علیه اقلیت های قومی، مذهبی و زبانی

در ارتباط با گزارش گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، سازمان ملتهای بدون نماینده (یو ان پی او) و سازمان بین المللی دفاع از حقوق اقلیت ها (ام آر جی) میزبان یک مراسم موازی تحت عنوان "حقوق اقلیت ها در ایران" خواهد بود. این مراسم قرار است روز چهاردهم مارس و در شهر ژنو سوئیس برگزار شود که در آن افراد مختلفی از جمله نمایندگان اقلیتها و سازمان های غیر دولتی شرکت خواهند کرد. از طریق این برنامه یو ان پی یو و ام آر جی تلاش می کند تا دقتها را نسبت به وضعیت حقوق بشر اقلیت های قومی، دینی و زبانی در ایران جلب کند.

جمعیت ایران شامل تعداد زیادی از اقلیت های مذهبی، قومی، و زبانی است. این گروه ها بسیار متنوع هستند، اما آنها از لحاظ به حاشیه رانده شدن اقتصادی، سرکوب سیاسی و حتی انکار ابتدائی ترین حقوق فرهنگی اشان تجربه های مشابهی را داشته اند. پس از اعتراضات گسترده در سال ۲۰۰۹ بدنبال اختلاف نظرها نسبت به نتایح انتخابات ریاست جمهوری، دولت ایران حجم سرکوب ها را نسبت به مخالفان اش افزایش داده است. در حالی که فشارها بر علیه فعالان، روزنامه نگاران، و مخالفان سیاسی مستند و مورد بحث، قرار می گیرد اما علیرغم اینکه یطور مشابه سرکوب های اعمال شده نسبت به جمعیت های اقلیتها در ایران از طرف سازمان های غیر دولتی و ارگان های حقوق یشری سازمان ملل متحد به طور گسترده ای گردآوری و ثبت شده است ولی از دفت و توجه کمتر افکار عمومی برخوردار می باشد. با این حال، از سال ۲۰۰۹، مسائل مربوط به حقوق برابر و اقلیت های قومی به طور پیوسته توجه دانشگاهیان ایرانی، رسانه ها و فعالان در داخل و خارج از ایران، را به خود جلب کرده و این از مهمترین موضوعاتی هست که موفقیت جنبش های دموکراسی و آزادیخواهی در ایران در گرو به رسمیت شناختن آن است. این حمایت رو به رشد کنونی باید با یک اقدام عملی از طرف حکومت همراه شود.

این کنفرانس سعی خواهد کرد تا برخی از مهم ترین مسائل حاضر اقلیت ها در ایران را برجسته کند. سخنرانان مراسم که عبارتند از: مارک لاتیمئر (دبیر سازمان بین المللی دفاع از حقوق اقلیت ها)، فاخته زمانی ( دبیر انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجانی در ایران - آداپ)، منیره سلیمانی (حزب مردم بلوچستان)، کریم عبدیان (سازمان حقوق بشر اهواز) و آنتونیو برچینگر (سازمان عفو بین الملل) تلاش خواهند کرد تا تصویر واضحی از وضعیت حقوق اقلیتها در ایران امروزی را ارائه و طرح های ممکن را در مقیاس ملی و بین المللی در جهت تضمین حقوق سیاسی، اقتصادی و فرهنگی این گروه های به حاشیه رانده شده ارائه دهند.

اطلاعیه مشترک ام آر جی و یو ان پی یو

ترجمه : انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجانی در ایران (آداپ) – واحید قاراباغلی

لینک متن اصلی اطلاعیه:
http://www.unpo.org/article/13979

لینک متن ترجمه فارسی در سایت آداپ:
http://www.savalansesi.com/2012/03/blog-post_11.html
.

----

به وخامت گراییدن وضعیت جسمی آقای بروجردی در پی سوء قصد به وی

بنابه گزارش ارسالی به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران "روز جمعه 9 مارس 2012 آقای کاظمینی بروجردی رهبر مذهبی سرشناس که بیش از 2000 روز است بی وقفه در زندان به سر می برد، مورد سوقصد قرار گرفت و اکنون در شرایط وخیم جسمانی است و علایم مسمومیت شدید را نشان می دهد.

ظاهرا غذای ایشان توسط دو زندانی دیگر به سم آغشته شده بوده که هر دوی این زندانی ها از آن زمان در مرخصی به سر می برند و از آنها اطلاعی در دست نیست.

طی چند ماه گذشته این دومین سوء قصد به جان این زندانی مخالف ولایت فقیه است که در مرتبه پیش هم این ترور نافرجام مورد اعتراض و واکنش افراد و مجامع بین المللی مدافع حقوق بشر قرار گرفت و در گزارش اخیر گزارشگر ویژه حقوق بشر ایران نیز با آن اشاره گردیده است.

لازم به ذکر است که در مهر سال 85 مادر آقای کاظمینی بروجردی که به همراه ایشان بازداشت شده بود به همین صورت درزندان مسموم و سپس آزاد گردید که درنهایت با مشکلات عدیده دستگاه هاضمه مواجه شده در بهمن همان سال دار فانی را وداع گفت.

خانواده آقای کاظمینی بروجردی از کلیه افراد و سازمانهای مدافع حقوق بشر تقاضا دارند که در این زمینه اقدام فوری بعمل آورند ضمن اینکه اقای خامنه ای را مسئول مستقیم جان ایشان میدانند.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران ،سوء قصد به جان  روحانی مبارز آقای کاظمینی بروجردی که توسط عوامل ولی فقیه علی خامنه ای علیه وی صورت گرفته است را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار ارجاع پرونده جنایت علیه بشریت رژیم ولی فقیه علی خامنه ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد جهت گرفتن تصمیمات لازم ارجرا می باشد.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

21 اسفند 1390 برابر با 11 مارس2012

----

بازداشت فریبرز پارسی‌نژاد، شهروند مسیحی ساکن اصفهان

 

يكشنبه 21 اسفند 1390

خبرگزاری هرانا: در تداوم روند بازداشت شهروندان مسیحی در کشور، "فریبرز پارسی نژاد" از نوكیشان مسیحی ساکن اصفهان نیز توسط ماموران امنیتی در این شهر بازداشت شده است.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، فریبرز پارسی نژاد در روز جمعه ۱۲ اسفندماه سال جاری، پس از اینکه از محل كارش در یكی از شهرهای جنوبی كشور به اصفهان بازگشت، بازداشت شد.

ماموران امنیتی با ورود به منزل نامبرده وی را بدون هیچ توضیحی دستگیر نمودند و پس از تفتیش این محل كلیه‌ی وسایل شخصی ایشان از قبیل لپ تاپ، سیم كارت های تلفن و مدارك شناسایی را نیز ضبط و با خود بردند.

طی روزهای اخیر چندین تن دیگر از شهروندان مسیحی ساکن اصفهان منجمله "كشیش حكمت سلیمی"، "مجید عنایت"، "شهرام قائدی"، "عنایت جعفری"، "فریبرز پارسی نژاد"، "شهناز ظریفی"و "مریم دل آرام" و "گیتی حكیم پور" بازداشت شده‌اند.

گفتنی ست که خانم گیتی حكیم پور،  ۷۸ ساله، پس از سه روز بازداشت موقت آزاد شده بود.

----

شنبه، ۲۰ اسفند ۱۳۹۰

ندای آزادی: "کيوان مهرگان" روزنامه نگار و شاعر، روز شنبه ازسوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران ،به يکسال حبس تعزيری و ۵ سال محروميت از فعاليت های مطبوعاتی،سياسی،فرهنگی ومجازی محکوم شد.

دادگاه، اتهام اين روزنامه نگار را فعاليت تبليغی عليه نظام عنوان کرده است.

کيوان مهرگان گفته است به حکم دادگاه اعتراض کرده است .

به نوشتهء رادیو فردا، دادگاه انقلاب همچنين "علی خدابخش" از سرمايه گذاران روزنامه های منتقد دولت را به يکسال حبس تعزيری و۳۰۰ هزار تومان جريمه محکوم کرده است.

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به همبستگی 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران