ای آفريدگار پاك

ترا پرستش ميكنم و از تو ياري ميجويم

 

پاينده ايران

 

سالگرد شهادت قهرمان نهضت ملی ایران

زنده یاد دکتر حسین فاطمی

در تاریخ پر افتخار میهن اهورائی مان نامدارانی سر برافراشته وبا فداکاری و ازخودگذشتگی با بیگانگان وایران ستیزان اهریمن صفت مبارزه کرده اند و از جان خود نیز دریغ نداشته اند.

یکی از این سرداران، شهید دکتر حسین فاطمی قهرمان نهضت ملی و مبارز بزرگ با استعمار انگلیس بود که با پیشنهاد ملی شدن صنعت نفت در سراسر کشور به جنگ شیر پیر استعمار زمان که مدعی بود " آفتاب در سرزمینهای زیر سیطره اش غروب نمیکند " شتافت.

دکتر حسین فاطمی در سال 1296 خورشیدی در نائین چشم به جهان گشود . او پس از پایان تحصیلات ابتدائی ، برای ادامــــه تحصیل به اصفهان و سپس  تهران رفت و برای تامین هزینه تحصیل در این دو شهر با یکی ، دو روزنامه همکاری را آغاز کرد . پس از آن عازم اروپا شد و درآنجا به تحصیلات خــــود ادامه داد و پس از گرفتن مدرک دکترا به ایران بازگشت.

با خروج رضا شاه از ایران در شهریور ماه 1320 و آزاد شدن فضای سیاسی کشور ، دکتر فاطمی که روح مبارز و ناآرامی داشت روزنامه باخترامروز را منتشر کرد که در مدت کوتاهی مورد توجه نسل جوان و روشنفکر زمان قرار گرفت و روز بروز بر خوانندگانش افزوده میشد.

سرمقاله های مستند و کوبنده باختر امروز که توسط شخص دکتر فاطمی نوشته میشد زبانزد آزادیخواهان زمان بود.

با آغاز کار نهضت ملی کردن صنعت نفت در سراسر کشور به رهبری دکتر محمد مصدق، به آن پیوست و با همکاری نزدیک با آن مرد بزرگ فعالانه به مبارزه در این راه و روشنگری و افشای جنایات "دولت فخیمه" و ایادی داخلی اش ادامه داد.

پس از پذیرش پست نخست وزیری  در اردیبهشت 1330 توسط دکتر مصدق ، دکتر فاطمی به سمت معاون سیاسی و پارلمانی دولت برگزیده شد و این بار رسما به مبارزه با استعمار انگلیس و ایادی و دست نشاندگان داخلی اش پرداخت و این در حالی بود که انتشار روزنامه باختر امروز را ادامه میداد و سرمقالــه های آتشین و روشنگرانه آن را شخصا مینوشت.

این مبارزات بمذاق استعمارگران ساحل تایمز خوش نمی آمد و چاره را ازمیان برداشتن دکتر فاطمی دانستند . در روز 23 بهمن 1330 هنگامــی که دکتـر فاطمی در مراسم بزرگداشت محمد مسعود مدیر مبارز روزنامه مرد امروز در گورستان ظهیرالدوله مشغول سخنرانی بــود توسط نوجوان 14 ساله ای به نام مهدی عبد خدائی با اسلحه ای که از سوی گروه افراطی فدائیان اسلام در اختیارش گذاشته شده بود مورد سوء قصد قرار گرفت و بشدت مجروح شد . او را به بیمارستا ن بردند . در راه بیمارستان به اطرافیانش گفت " دیدید بالاخره انگلیسی ها بوسیله ایادی شان کار خود را کردند ؟ "

زنده یاد محمدعلی سفری روزنامه نگار و وکیل مبرز دادگستری که در آن موقع در روزنامه باختر امروز با دکتر فاطمی همکاری داشت در کتاب " قـلم و سیاست " که خاطرات یک عمر روزنامه نگاری را شرح میدهد ، پس از گزارش جریان سوء قصد نوشته است " هنگامی که دکتر فاطمی را در اتومبیل گذاشتند که به بیمارستان منتقلش کنند خطاب به من و دیگر همکاران مطبوعاتی که دور اتومبیل جمع شده بودیم توصیه میکرد که انتشار روزنامــه باختر امروز را بدون وقفه ادامه دهیم.

شوربختانه ضارب 14 ساله دکتر فاطمی هم اکنون بعنوان نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ایران است و هنوز هم این ســـوء قصد را جزو افتخارات خود بحساب میآورد، درحالیکه پدرش پس از این اقدام اعلام میدارد که پسرش جوانی فقط با تحصیلات چهارم ابتدائی است و مورد سوء استفاده چند نفر ازخدا بی خبر قرار گرفته است.

دکتر فاطمی در اولین سرمقاله باختر امروز در باره این حادثه نوشت: این گلوله اینتلیجنت سرویس بر پایداری و استقامت من صــد چندان افزود و مرا در راه خدمت به میهن عزیزم سرسخت تر، آهنین تر و فداکارتر نمود.

در فاصله بین 25 تا 28 مرداد32 دکتر فاطمی در سخنرانیها و مقالات گوناگون در روزنامــه باختر امروز توطئه های دربار را محکوم و شخص محمد رضا شاه را مسئول  این توطئه ها معرفی کرد .

پس از کودتای ننگین 28 امرداد 32 دستگاههای امنیتی کشــور بدستور مستقیم محمد رضا شـاه برای دستگیری دکتر فاطمی تلاش فراوانی بعمل آوردند و بالاخره  پس از چندماه در اسفندماه 32 موفق به یافتن و دستگیری وی شدند.

شادروان دکتر فاطمی از ابتدای بازداشت مورد ضرب و شتم بیرحمانه دژخیمان رژیم سلطنتی قرار گرفت و حتی یکبار در مقابل در ورودی شهربانی کـل کشور مورد حمله سبعانه شعبان جعفری معروف به شعبان بی مخ ونوچه هایش قرار گرفت که با چاقو و قمه به او حمله کردند و اگرشهامت خواهرش نبود که خود را روی پیکر برادر مجروحش انداخت و سپر بلای او شد، همانجا او را بقتل رسانده بودند.

او در یک محکمه فرمایشی مخفی به دادستانی منوچهر آزموده که به " آیشمن ایران " معروف شده بود به اعدام محکوم شد و سحرگاه روز 19ابانماه سال 1333 در حالیکه بشدت بیمار بود بر روی برانکارد به محل اجرای حکم برده شد.

او قبل از اجرای حکم ، خطاب به افسران و ماموران حاضر در مراسم گفت :من در لحظات آخر عمر بفکر تظاهر و عوامفریبی نیستم . ما از نهضتی به پیشوائی دکتر محمد مصدق حمایت کردیم که جز عزت و استلال میهن هدفی نداشت . من برای این کشته میشوم که اولین اقدامم در وزارت امور خارجه بستن سفارتخانه و قطع رابطه با انگلستان بود. از هر قطره خون من هزاران نهال میروید و انتقام این ملت ستمدیده را از استعمار ناپاک میگیرد.

آزموده، دادستان جنایتکار، گفت: شما که مکرر میگفتید از مرگ هراسی ندارید ، اگر وصیتی دارید بکنید . و آن شیرمرد پاسخ داد : آقای آزموده مرگ حق است و من از مرگ هراسی ندارم . مرگ بر دو نوع است  مرگ در رختخواب و مرگ در راه شرف و افتخار . من خدا را شکر میکنم که در راه مبارزه با فساد شهید میشوم .او در آخرین لحظه عمر فریاد برآورد ، پاینده ایران . زنده باد دکتر محمد مصدق ، و آنگاه شلیک مرگبارگلوله دژخیمان صدای این قهرمان را خاموش کرد و به زندگی پر افتخارش خاتمه داد.

دکتر فاطمی در تمام طول زندگی قدم از دایره شرافت و میهن دوستی احترام به آزادی میهن و مبارزه با مستبدان و استعمارگران و ایادی آنان بیرون ننهاد و ثابت کرد که در میهن اهورائی ما همواره کسانی یافت میشوند که در راه آزادی و استقلال کشور جان خود را فدا میکنند. او سرمشق کسـانی شد که در طــول 6 دهه اخیر به هر شکل و عنوان که شده، جان خود را درراه آزادی میهن و هم میهنان و مبارزه با خودکامگان حاکم فدا کرده اند.

حزب ملت ایران در تمام این مدت در آئین های سالگرد شهادت آن شهید بزرگوار فعالانه شرکت داشته و یاد و خاطره اش را گرامی میدارد .

حزب ملت ایران با ارج نهادن بر مبارزات میهن پرستانه آن شهید گرامی و نیز شهدای بزگ حزب زنده یادان داریوش و پروانه فروهر، بر این اعتقاد پا میفشارد که قتل و حبس و شکنجه هیچگاه نمیتواند صدای آزادیخواهی را در گلوهای مردم خفه کند و هر حرکت ضد مردمی در نهایت ضربـه بر مرتکبین نا آگاه یا خودخواه و مستبد وارد خواهد کرد . چنانچه شاهد بودیم  شاه و دارو دسته اش پس از چند دهه خودکامگی ، با خواری و ذلت از اریکـــه قدرت بزیر کشیده شدند و به ترک وطن و آوارگی ناچار شدند .

پاینده و همیشگی باد جنبش مردمسالاری در ایران

درود فراوان بر دکتر محمد مصدق پیشوای بزرگ نهضت ملی ایران

درود برسرداران شهید نهضت ملی ایران دکتر فاطمی ، داریوش و پروانه فروهر

آزادی زندانیان سیاسی خواست همیشگی حزب ملت ایران است

سازمان برونمرزی حزب ملت ایران

هجدهم ابانماه یکهزار وسیصد و نود خورشیدیspan>

 

 
 
 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به حزب ملت ايران 

 
 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران