محمدباقر قالیباف،‌ نجومی پشت نجومی

جمعه, 13ام اسفند, 1395
اندازه قلم متن

نخستین جرقه ها پس از انتشار یک فایل صوتی شروع شد که مجادله ای بود بین رحمت الله حافظی، عضو شورا و مهدی چمران

محمدباقر قالیباف، شهردار تهران گرفتار یک نجومی دیگر شده است، این بار پای استخدام نجومی در میان است، بعد از ماجرای حقوق های نجومی.

نخستین جرقه ها پس از انتشار یک فایل صوتی شروع شد که مجادله ای بود بین رحمت الله حافظی، عضو شورا و مهدی چمران، رییس شورای شهر. این مجادله در جریان جلسه شورای شهر صورت گرفت و رحمت الله حافظی به افزایش قیمت بلیط متروی تهران معترض بود. او در توییتر درباره اعتراضش نوشت: «با توجه به نرخ ۸درصدی تورم، افزایش ۱۴درصدی قیمت بلیط مترو مغایر تشویش مردم به استفاده از حمل و نقل عمومی است.»

در جریان این مجادله فاش شد که در طی سال های ۹۰ تا ۹۲، ۴۲۰۰ نفر از چهره های خاص که وابسته به مداحان و مقام های کشوری و لشگری بودند، به صورت مازاد جذب شرکت بهره برداری متروی تهران شده اند. از این تعداد، ۳۰۰ نفر وابسته به افراد مشهور هستند و نام شان در گزارش آمده است.

اسفند ۹۴ نیز شهرداری تهران قصد تغییر وضعیت ۵۰۰۰ نیروی قراردادی را داشت که با دخالت سازمان امور استخدامی متوقف شد.

زمزمه استخدام های عجیب در شرکت مترو تهران را نخستین بار روزنامه ایران در اسفند سال ۹۱ مطرح کرد و نوشت مدیرعامل متروی تهران «دستور استخدام فوری چندصد نفر را نوشت و جالب اینکه نام اکثر استخدامی ها را هم با تاکید اعلام کرد … پرسنل روابط عمومی شرکت بهره برداری که نیاز به نیروی پرتعداد ندارد، ناگهان ۷ برابر شد.»

چندماه بعد یعنی تیرماه سال ۹۲، سایت توقیف شده آینده در گزارشی نوشت که «علیرغم ممنوعیت استخدام نیرو در مجموعه شهرداری تهران،‌ مدیرعامل جوان شرکت بهره برداری مترو که چرخ آن با یارانه دولت و شهرداری یعنی پول مردم می چرخد، با وجود آنکه خط جدیدی به خطوط مترو افزوده نشده، در یک رکورد تاریخی تعداد پرسنل را از ۳۵۰۰ نفر به ۸۵۰۰ نفر افزایش داده است.» این گزارش نشان می داد ۵۰۰۰ نفر جذب شده اند، در همین حال دی ماه سال ۹۴، روزنامه شرق در گزارشی خبر داد که ۲۷۱۵ نفر بدون مجوز در شرکت بهره برداری مترو استخدام شده و هزینه های پرسنلی این شرکت ۱۲۰میلیارد تومان افزایش یافته است. بر اساس گزارش روزنامه شرق در این دوران «درخواست استخدام در کیسه ای جمع و افرادی بدون تخصص و بدون بررسی صلاحیت و آزمون استخدامی یکباره استخدام می شدند.» سال ۹۲ محسن نایبی، مدیرعامل جدید مترو در این زمینه گزارشی به محمدباقر قالیباف، شهردار تهران داده که «گویا شهردار خودش در جریان بوده و پاسخ مناسبی دریافت نمی کند.»

انتشار گزارش سازمان بازرسی کل کشور نشان می دهد گزارش سایت آینده در سال ۹۲ به واقعیت نزدیک بوده ولی کسی به آن توجه نکرده است.

بر اساس توییت رحمت الله حافظی افراد استخدام شده «بدون برگزاری هرگونه آزمون استخدامی و مصاحبه علمی جذب شده و ۱۳۱۹ نفر از آنها به حوزه مدیرعامل اضافه شده اند.»به طور معمول حوزه مدیرعامل شرکت ها بین ۱۰ تا ۲۰ نفر نیرو دارند.

اتفاقات اخیر اما در دوران علی محمد قلی ها، رخ داده است. علی محمد قلی ها، داماد برادر حاج منصور ارضی است و سال ۹۰ از شرکت سایپا به متروی تهران آمد. او تا سال ۹۲ مدیرعامل مترو بود و پس از آن به شرکت واگن سازی تهران رفت که وابسته به شهرداری است.

علی محمد قلی ها از نزدیکان مهرداد بذرپاش، نماینده سابق مجلس که اکنون به دنبال کاندیداتوری در انتخابات ۹۶ است، محسوب می شد و به همین خاطر در شرکت سایپا پرس مسئولیت گرفت. او زمان کوتاهی هم در شرکت سایپای سوریه (سی وی کو) مدیر بود و پس از آن به شهرداری تهران آمد. بر اساس گزارش سایت آفتاب نیوز، پس از اینکه منصور ارضی به اسفندیار رحیم مشایی، رییس دفتر حملات تندی کرد، فشارها برای برکناری علی محمد قلی ها افزایش یافت و او از سایپا به شهرداری تهران آمد. حاج منصور ارضی البته رابطه خوبی با محمدباقر قالیباف نداشت و سال ۸۸ او را به عمر بن سعد، از دشمنان امام سوم شیعیان تشبیه کرد و گفت: «برخی ابن سعدهای ما اگر به گندم ریاست جمهوری نرسیدند به جوی شهرداری رسیده اند.»

پس از انتصاب قلی ها، رسانه ها در گزارش های متعددی نوشتند این اقدام برای ترمیم رابطه محمدباقر قالیباف و منصور ارضی صورت گرفته است. به نوشته سایت توقیف شده آینده «وظیفه مدیرعامل جوان این بود که تلاش کند هیات تهران بزرگ بلکه کشور را برای حمایت از قالیباف در انتخابات بسیج کند.» قلی ها برای این کار اقدام به جذب ۲۰۰ نفر و شورای فرهنگی مترو می کند ولی در همین حال «استخدام یکجای حدود ۱۰۰۰ نفر از شهرری تحت عنوان نگهبان و حدود ۱۰۰۰ هزار نفر که شاکله جریان حامی احمدی نژاد را تشکیل می دادند»، سبب شد که قلی ها موفق به انجام ماموریت نشود و بدنه جذب شده در نهایت از قالیباف حمایت نکنند و جریان حمایتی از جلیلی را سازماندهی کنند. در واقع در آن ماجرا، جو و گندمی نصیب شهردار تهران نشد.

علاوه بر محمدباقر قالیباف، این بار پای مهدی چمران هم در میان است. یک روزنامه نگار ساکن تهران در توییتر نوشته مهدی چمران گزارش را دو سال است که در اختیار داشته ولی درباره اش حرفی نزده است. مهدی چمران در جریان مجادله لفظی، پس از اعتراض رحمت الله حافظی گفت از اقوام او کسی در استخدامی ها نیست ولی حالا «اشتباهی شده است.»

شهردار تهران دو روز پیش در جریان همایش مشکلات زیست محیطی با انتقاد از دولت گفت «از سال گذشته تا امسال ۱۰ کیلومتر به خطوط متروی تهران اضافه شده ولی تنها به اندازه یک کیلومتر حمایت مالی شده ایم.» او در طول سال های گذشته بارها از دولت احمدی نژاد و روحانی به خاطر عدم حمایت مالی از مترو گلایه کرده ولی انتشار گزارش جدید نشان می دهد بخشی از هزینه های سرسام آور ساخت مترو در تهران مربوط به استخدام های غیرقانونی در شرکت مترو بوده که شهردار تهران می کوشیده آن را از طریق دریافت کمک از دولت یا افزایش قیمت بلیط متروی تهران جبران کند.

گزارش استخدام های نجومی بر اساس مستندات تنظیم شده توسط سازمان بازرسی کل کشور ارایه شده است. این سازمان در جریان املاک نجومی هم گزارش محرمانه ای داد که افشای آن سبب تشکیل پرونده قضایی شد ولی محمدباقر قالیباف از آن جان سالم به در برد. با این حال اندکی بعد در گردنه استخدام های نجومی گرفتار شده است.

براساس گفته های علیرضا دبیر، رییس کمیسیون بودجه شورای شهر تهران، گزارش اخیر سازمان بازرسی درباره استخدام های نجومی تنها بخشی از گزارش این نهاد درباره حسابرسی سال ۹۲ شهرداری تهران است. با این حساب می توان احتمال داد که نجومی های دیگری هم در راه باشند.

از: ایران وایر


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.