سخنگوی دولت: تا روز آخر پیگیر برگرداندن پول‌های زنجانی هستیم

چهارشنبه, 30ام فروردین, 1396
اندازه قلم متن


شرق: سخنگوی دولت روز گذشته در نشست خبری خود در پاسخ به خبرنگار «شرق» که از او پرسید وزیر نفت اعلام کرده است فقط حدود دو‌هزارمیلیارد تومان از بدهی بابک زنجانی وصول شده است، چه تلاشی برای بازگرداندن بقیه بدهی‌های بابک زنجانی تا پایان دولت یازدهم صورت خواهد گرفت؟ گفت: «دولت این پرونده را دنبال کرد و قوه قضائیه همکاری‌های ارزشمندی داشت که این مقدار وصولی هم تلاش قوه قضائیه بود. ما تلاش داریم تا قبل از اجرای حکم، بقیه اموال هم برگردانده شود. مسئولان قضائی از آقای زنگنه برای پیگیری‌هایش تشکر کردند و قوه قضائیه هم تلاش می‌کند اصل پول‌ها را برگرداند؛ چون این یک حق ملی است که باید برگردانده شود. دولت نیز تا آخرین روزی که بر سر کار است، آن را پیگیری خواهد کرد».

محمدباقر نوبخت در پاسخ به این سؤال که برخی منتقدان می‌گویند آقای جهانگیری ثبت‌نام کرده چون آقای روحانی نمی‌تواند از عملکرد دولتش دفاع کند و عملکرد دولت قابل دفاع نیست، عنوان کرد: «اکنون مهم‌ترین اقدام این است که عملکرد دولت به‌درستی تبیین شود. ما از این کار در برابر تعداد کاندیداها استقبال می‌کنیم؛ چراکه همه می‌گویند رقیبمان یک نفر است پس باید این اقدامات توضیح داده شود».

او افزود: «اینکه از دولت کسی برود و دستاوردها را توضیح بدهد، سنجیده است. وقتی دستاوردی نباشد، اگر ٢٠٠ نفر هم بروند و توضیح بدهند، فرقی نمی‌کند؛ اما حضور آقای جهانگیری مکمل آقای روحانی است و باعث می‌شود واقعیت‌ها بهتر گفته شود. به‌این‌ترتیب انتخابات سالم‌تری برگزار خواهد شد و مردم می‌توانند بر اساس واقع‌بینی تصمیم بگیرند».
نوبخت همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا حضور هم‌زمان رئیس‌جمهور و معاون‌اولش در انتخابات باعث نمی‌شود کارهای دولت مختل شود، گفت: «با توجه به اقدامات آقای روحانی، در این دوره نیازی ندارد برای معرفی شخص خود از این طرف به آن طرف برود؛ چراکه شناخته‌شده است. بهترین تبلیغ دولت، ارائه خدمات است و اقداماتی هم که صورت می‌گیرد، چیزی جز وظیفه خاص دولت نیست. افتتاح پروژه‌ها هم تبلیغات انتخاباتی به حساب نمی‌آید و در راستای وظایف دولت صورت می‌گیرد. آقای جهانگیری هم در محل کارش حضور دارد، اگر یک روز دولت تشکیل جلسه نداد یا مصوبه‌ای نداشت، آن‌وقت می‌توان گفت که نقصی وجود دارد».

دعوی دولت، بگم‌بگم راه‌انداختن نیست

سخنگوی دولت درباره صحبت‌های آقای جهانگیری مبنی بر موضع دولت و روشنگری‌هایی که صورت می‌گیرد، افزود: «رویکرد برخی از منتقدان این است که بخش خالی لیوان را نشان بدهند و مختصات موجود را با وضع مطلوب مقایسه کنند. ما هم معتقدیم این لیوان باید پر شود و با وضع مطلوب فاصله داریم؛ اما باید مقایسه کنیم که اگر ٩٢ ادامه پیدا می‌کرد، به کجا می‌رسیدیم. دولت نیازمند این است که این مسئله را تبیین کند و این اقدام آقای جهانگیری که برای دفاع از عملکرد دولت وارد صحنه شده‌اند، ارزشمند است».

او گفت: «دعوی دولت متشنج‌کردن جامعه، بگم‌بگم راه‌انداختن و کاغذ از جیب‌درآوردن نیست. عده‌ای که باید به ما و مقام قضا پاسخ‌گو می‌بودند، وجهه طلبکاری پیدا کرده‌اند که باید این مسائل گفته شود. سیاست دولت تخریب هیچ کاندیدایی نیست؛ چون یکی از الزامات مشارکت حداکثری، تخریب‌نکردن و کثرت کاندیداهاست که خوشبختانه کثرت وجود دارد. ما توانمندی خودمان را عرضه می‌کنیم. نکته دیگر، سلامت انتخابات است که دولت با توجه به اینکه برگزار‌کننده انتخابات است، با کمک مردم و شورای نگهبان سلامت انتخابات را تضمین می‌کند».

نوبخت درباره رویکرد انتقادی صداوسیما نسبت به دولت و اینکه گفته می‌شود هیئت نظارت بر صداوسیما تشریفاتی است، عنوان کرد: «به دفعات بحث شد که اگر دولت می‌توانست شبکه مستقلی داشته باشد، بسیار خوب بود؛ اما الان طرح و لایحه‌ای برای نظارت بر صداوسیما در دولت مطرح نیست. ما توصیه‌ها و تقاضاهایی را از رسانه محترم ملی داریم؛ چون همه اصولی داریم که باید به آن پایبند باشیم و بعضی چیزها مانند امانت دست ماست. ان‌شاءالله این مسائل بعد از ٢٩ اردیبهشت حل می‌شود. البته من باید از بدنه صداوسیما تشکر کنم که در شرایط سخت، همیشه درحال خدمت هستند و قطعا اگر در این سازمان یک جریان سیاسی خاصی وجود دارد، حسابش از بدنه اصلی صداوسیما جداست».
سخنگوی دولت درباره درخواست جهانگیری برای برداشت ١,۵‌میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای افزایش اشتغال و جلوگیری از مهاجرت، گفت: «این مسئله در نامه‌ای از مقام معظم رهبری درخواست شد و ایشان فرمودند خوب است به‌جای دستور من از مجلس مجوز بگیرید و با فوریت اجرا شود. ما هم لایحه را به مجلس فرستادیم؛ اما از دستور کار خارج شد. البته قطعا مجلس و هیئت‌رئیسه خدمات و هماهنگی زیادی با دولت داشته‌اند؛ اما با توجه به اینکه رهبر انقلاب هم در‌این‌زمینه صحبت کرده‌اند، چقدر خوب است مجلس آن را تصویب کند».

امکان ندارد دولت یارانه کسی را که نیاز دارد قطع کند

سخنگوی دولت درباره افزایش مستمری کمیته امداد، ‌بهزیستی و یارانه‌ها و اینکه منابع این افزایش از کجاست، گفت: «این روش وجود دارد که خانواده‌های برخوردار شناسایی شوند که ما بیش از چهار ‌میلیون را شناسایی کردیم. البته امکان ندارد دولت یارانه کسی را که نیاز دارد قطع کند، تا وقتی که ثابت شود نیازمند بوده بلافاصله پرداخت کرده است. ١١‌میلیون در این فاصله دفترچه بیمه رایگان گرفته‌اند که بخشی از پول یارانه‌ها بوده است. تلاشمان این است ضمن قطع‌نکردن یارانه بی‌نیازها، پولی را که می‌آید به خزانه نریزیم و برای سلامت جامعه و زیرساخت‌ها مصرف کنیم».
او در واکنش به برخی ادعاهای مطرح‌شده از سوی بعضی کاندیداها برای افزایش یارانه یا افزایش اشتغال تا پنج ‌میلیون و از این دست وعده‌ها، ‌افزود: «برای پرداخت یارانه چندبرابری باید منابعی به دست بیاوریم و بعد از پرداخت هزینه‌هایی که این منابع را به دست آورده‌اند، کل پول ٧٠ تا ٨٠‌هزار‌میلیارد تومان است که با حذف کسورات طبق گزارش واقعی دیوان محاسبات کل پول ٣۵ تا ٣۶‌هزار‌میلیارد می‌شود و با وضع موجود ۴٢‌هزار‌میلیارد تومان یارانه پرداخت می‌شود. افزایش در صورتی انجام می‌شود که بگوییم قیمت‌ها را آن‌قدر بالا می‌بریم که بتوانیم چندبرابر یارانه بدهیم».

نوبخت ادامه داد: «مسائل دیگری که در هیئت وزیران تصویب شد افزایش یارانه افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی بود که برای افزایش مستمری تا ٢٠ درصد حداقل دستمزد، به خانواده یک‌نفره ٩۵‌ هزار تومان، دو نفره ١٨٩‌ هزار تومان، سه‌نفره ٢۵٣‌ هزار تومان، چهار نفره ٣٣٧‌ هزار تومان و پنج‌نفره به بالا ٣۶۵‌ هزار تومان یارانه نقدی علاوه بر یارانه ماهانه پرداخت شود که در ٢۶ فروردین این کار انجام شد».

قطع تلگرام صوتی خارج از دولت انجام شد

سخنگوی دولت درباره تغییر ذهنیت‌ها درباره ارائه آمار و اینکه گفته می‌شود آمار ارائه‌شده ملموس نیست، گفت: «مجامع جهانی ریز آمار و ارقام را دارند و اگر می‌خواهید تمامی آمار و ارقام ما را کنار بگذارید و بروید از مجامع جهانی آمار بگیرید. خواهید دید که آنها هم آمار ما را می‌دهند».

او درباره قطع تماس صوتی تلگرام، عنوان کرد: «قطع صوتی در خارج از دولت انجام شد و مسئولیتش به عهده دوستانی است که تشخیص دادند این کار صورت بگیرد».

نوبخت در پاسخ به سؤالی درباره وضعیت آشفته بانک‌ها و اینکه گفته می‌شود ورشکسته هستند، افزود: «نظام بانکی واقعا مشکل دارد، اما وضعیتش بحرانی نیست. دولت باید خودش پیش‌قدم شود و پولی را که از بانک‌ها گرفته است، پس دهد ضمن اینکه سرمایه کم بانک‌ها را افزایش دهد. ما در یک ‌سال گذشته با مجوز مجلس ١٣‌هزارو ٢٠٠‌میلیون تومان از بدهی دولت به نظام بانکی را کم کردیم و علاوه بر آن ٢٩‌ هزار ‌میلیارد تومان تا امروز به سرمایه بانک‌ها از سوی دولت افزوده شده است. اینکه بگوییم وضعیت بانک‌ها بحرانی است اغراق‌گویی خواهد بود».


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.