دانشگاه آزاد؛ یار هاشمی،‌ مامور خامنه ای بود

سه شنبه, 9ام خرداد, 1396
اندازه قلم متن

حسن خمینی در نامه ای به روحانی گفت «عزل برادرمان جناب آقای میرزاده از وجاهت قانونی برخوردار نیست» و خواست که در ماجرا دخالت کند.

شنبه ۲ بهمن ۹۵ روزنامه آرمان امروز در استقبال از انتصاب علی اکبر ولایتی به ریاست هیات موسس دانشگاه آزاد تیتر زد: «مردی از تبار اعتدال بر کرسی آیت الله هاشمی».

انتصاب ولایتی به عنوان رئیس هیات امنا توسط آیت الله خامنه ای، دخالت غیرقانونی رهبر جمهوری اسلامی در ساختار دانشگاه آزاد بود ولی نزدیکان دولت روحانی، ولایتی را شبیه به هاشمی می دانستند، یار تاکتیکی شان در انتخابات ۹۲ و مردی از جنس اصولگرایان میانه رو و کلا دلخور نبودند از این تغییر. روزنامه آرمان در این میانه تنها نبود، چند هفته بعد حسن خمینی، عضو هیات موسس دانشگاه نیز گفت نگاه ولایتی به نگاه هاشمی نزدیک و حضورش مغتنم است و «در دوران ایشان اتفاقات مهمی در دانشگاه آزاد رخ خواهد داد.» اتفاقات مهم هم رخ داد.

حسن خمینی این را ۲۰ اسفند گفت و در سخنانش از طه هاشمی، معاون فرهنگی دانشگاه آزاد هم تقدیر کرد. فردای آن روز طه هاشمی از دانشگاه آزاد استعفا داد و رسانه های تندرو با خوشحالی تیتر زدند: «طه هاشمی در دانشگاه آزاد مردود شد.» اندکی بعد رئیس نهاد رهبری در دانشگاه تهران جای او آمد.

از اواسط فروردین دور دوم شروع شد، این بار پای پرونده های مالی در میان بود. حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده شاهین شهر خبر داد با پول دانشگاه آزاد در زمینه مقابله با نظام خرج شده و برخی به صورت خانوادگی به اموال این مجموعه دست اندازی کرده اند. ۳اردیبهشت، ولایتی حکم برکناری حمید میرزاده از ریاست دانشگاه آزاد را صادر کرد و علی محمد نوریان، رئیس دانشگاه آزاد شد. برکناری میرزاده با ابهام فراوان مواجه شد. وزرای علوم و بهداشت قبل از تصمیم گیری هیات امنای دانشگاه آزاد جلسه را ترک کرده بودند و رسانه ها گزارش می دادند نحوه تصمیم گیری غیرقانونی بوده است. سازمان بسیج اساتید و نمایندگان تندروی مجلس اما به ولایتی تبریک گفتند. نوریان پسرخاله ولایتی است و او گفته به استفاده درازمدت از نوریان در ریاست دانشگاه آزاد فکر می کند.

سومین چهره مهم نزدیک به هاشمی، علی عسگری معاون پارلمانی دانشگاه آزاد بود که همان اوایل اردیبهشت رفت. مهره های ریز و درشت دیگر هم بودند و پاکسازی طیف هاشمی، هدفمند و جدی بود. یاسر هاشمی، فرزند هاشمی به این تغییرات معترض بود. او گفته است دانشگاه آزاد را میراث هاشمی می دانستم نه شخص دیگری و تغییر میرزاده را «منطبق بر مشی آیت الله هاشمی رفسنجانی و سیره مدیریتی ایشان نمی دیدم». سرانجام این انتقادات آن شد که دو روز پیش یاسر هاشمی نیز از ریاست دفتر هیات امنای دانشگاه آزاد برکنار شد. این بار روزنامه اصلاح طلب آفتاب یزد تیتر زد: «بی وفایی چرخش ولایتی در روزهای پس از هاشمی.»

کار که به اینجاها رسید، حسن خمینی نامه نوشت به حسن روحانی، ۲۹ روز پس از برکناری رئیس دانشگاه آزاد. گفت «عزل برادرمان جناب آقای میرزاده از وجاهت قانونی برخوردار نیست» و خواست که در ماجرا دخالت کند. صبح امروز که روزنامه های اصلاح طلب نامه حسن خمینی را تیتر یک کرده بودند، مصاحبه ولایتی با روزنامه کیهان خبر اول شد؛‌ پرونده فساد میرزاده و فرزندانش در دانشگاه آزاد و دخالت در قراردادهای میلیارد تومانی. میرزاده واکنش نشان داده که آقا بیا مناظره کنیم، ولایتی به کیهان گفته مدارک را کامل می کنیم و تحویل قوه قضائیه می دهیم. ولایتی خاطره هم نقل کرده از هاشمی که او هم در جریان این مفاسد بود و گفته بود میرزاده را برکنار کنید. خبرگزاری تسنیم هم نوشت: «امروز ولایتی نه به عنوان یک دپیلمات کارکشته بلکه در قامت یک انقلابی وارسته» به میدان آمده و «انتخاب دقیق رهبر معظم انقلاب همین روحیه اصلاح گرایانه را انتظار دارد.»

پرونده دانشگاه آزاد یک نمونه دیگر از دلخوشی های اصلاح طلبان و اعتدال گرایان به ائتلاف با اصولگرایان میانه روست. ولایتی مامور خامنه ای در دانشگاه آزاد بود، اصلاح طلبان و اعتدال گرایان دوست داشتند یار هاشمی نمایشش دهند. او زمانی که هاشمی زنده بود، سعی می کرد در میانه هاشمی و خامنه ای، با شیب مثبت به سوی خامنه ای و حفظ احترام هاشمی حرکت کند، پس از مرگ هاشمی، کسی نمانده که لازم باشد ولایتی بین او و رهبر بایستد، همان سمتی ایستاده که باید بایستد. در واقع، داستان دارد همانطور پیش می رود که باید پیش برود، چه دخالت حسن روحانی در این ماجرا، گره بگشاید، چه نگشاید.
از: ایران وایر


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.