روز شمار کارگران اخراجی و بی کار شده ناشی از تعطیلی واحد کاری از اول تا آخر مرداد ۱۳۹۶

چهارشنبه, 1ام شهریور, 1396
اندازه قلم متن

ملاحظات علت تعداد نفرات  نام واحد شهر تاریخ شماره ردیف
آنها به اعتراض تجمع کرده و خواهان بازگشت به کار شدند ؟ ۱۴ کارخانه فولاد خوزستان

 

بندر ماهشهر

 

۳ مرداد ۹۶
با این تعطیلی کارگران بیکار و بلاتکلیف اند تصمیم بر تعطیلی گلخانه ها ۷سال زودتر از پایان قرارداد! ۱۴۰ کارگران گلخانه ای فرودگاه یاسوج ۴ ” “
۲۶ کارگر اخراجی با گرفتن حکم از دادگاه بابت مطالباتشان مقادیری روغن مصادره کردند و این بهانۀ کارفرما برای تعطیلی کارخانه و بیکاری کارگران شد خارج کردن اموال کارخانه توسط کارگران اخراجی سال قبل! ؟ کارخانه روغن نباتی جهان زنجان ” ” “
۳۰ در صد از کارکنان این اداره اخراج شدند تعدیل نیرو ۲۰۰ کارگران ادارۀ راهداری اصفهان ۷ ” “
کارخانه نیمه تعطیل شده بحران مالی ۲۰ کارخانه پوشش لوله خوزستان اهواز – خرمشهر ” ” “
این اخراج ها از هفته جاری آغاز شده، قبلاً نیز ۹۰ نفر به بهانۀ نبود نیاز اخراج شدند به علت اعتراضات این کارگران ۴۴۰ پروژه فطار شهری-شرکت کیسون اهواز ۸ ” “
این کارگران که از۹ ماه پیش اخراج شده اند با تجمع اعتراضی خواهان بازگشت به کار هستند و معترضند که کارفرمابجای آنها کارگران هندی، بنگلاشی و شهرستانی را آورده است.ازسال گذشته جمعاً۱۵۰ اخراجی تعدیل نیرو! ۷۰ شرکت صنایع دریایی ساحل اروند تهران ” ” “
شکایت های کارگران بلاتکلیف به جایی نرسید مشکلات مالی و تعطیل کارخانه ۲۵ کارخانه ریزدانه های شب تاب فراهان ۹ ” “
کارخانه در حال تعطیلی است و به کارگران پیشنهاد خاتمه کار داده اند پلمپ ژنراتورهای برق بعلت بدهکاری ۵۰ (قبلاً ۱۲۰

کارگرداشت)

صنایع ریختگری آذرین لنجان – اصفهان ۱۴ ” “
کارخانه تعطیل و کارگران بیکار شدند بی تدبیری و نداشتن سرمایه ۱۲۰ کارخانه بستنی عسل کردستان ۱۶ ” “
کارخانه تعطیل و کارگران بیکار شدند عدم پرداخت تسهیلات از طرف بانک ها ۳۲ کارخانه شیر و لبن سی راز طبس ” ” “
این تعداد از ابتدای سال اخراج شدند، کارخانه در آستان، تعطیلی است و۶۰کارگر باقیمانده نیز در معرض بیکاری هستند بحران مالی و مدیریت ۲۰ کارخانه ایران سوئیچ تهران ۱۷ ” “
ملاحظات علت تعداد نفرات  نام واحد شهر تاریخ شماره ردیف
تنها ۸ کارگر دیگر باقی مانده اند ورشکستگی کارخانه ۷۴ کارخانه دستمال کاعذی سبحان

 

چرام

 

۲۰ مرداد ۹۶ ۱۳
اخراج این کارگران با ۶ ماه حقوق معوقه و طلب ۳ سال سنوات و عیدی ؟ ۱۱۰ کارخانه اشی مشی

 

رشت

 

۲۳ ” “ ۱۴
تعطیلی کارخانه، کارگران با ۵تا۸ماه حقوق معوقه بیکار و بلاتکلیف شده اند قطع گاز به مدت نامعلوم ۱۱۰ کارخانه آجر ماشینی گنبد – آزاد شهر ۲۴ ” “ ۱۵
در اسفند ماه نیز ۸۳ نفر از ۲۰۰ کارگر کارخانه اخراج شده بودند تعطیلی معدن به دلیل پرداخت نشدن صورت وضعیتهای مالی پیمانکار ۱۲۰ معدن طلای زرشوران

 

تکاب-آذربایجان غربی ۲۵ ” “ ۱۶
این تعداد اخراج و احضار سایر کارگران معترض، به دادگاه ها ادامه دارد به علت آب تنی کردن کارگران در گرمای ۵۴ درجه در هنگام کار! ۹ مجتمع نیشکر هفت تپه

 

هفت تپه

 

۲۹ ” “ ۱۷
این کارگران از ابتدای این ماه  بدون پرداخت مطالباتشان اخراج شده اند اعتراضات علیه عدم پرداخت ۵ ماه حقوق و حق بیمه ۴۰ شهرداری منطقه ۲ آبادان ” ” “ ۱۸
این کارگران که در اسفند اخراج شده اند هنوز چندین ماه  حقوق و مزایای خود را دریافت نکرده اند فسخ قرارداد ۶۰ کارخانه دیار خودرو

 

گلپایگان

 

” ” “ ۱۹
این کارگران معترض از۳ماه پیش برخلاف وعده ها اخراج شده و بجایشان کارگران جدید استخدام کرده اند واگذاری جایگاه های سوخت به بخش خصوصی ؟ کارگران بیکار پالایش و پخش فرآورده های نفتی

 

اهواز

 

۳۰ ” “ ۲۰
این کارگران که از ۱۵ ماه پیش اخراج شده و بارها اعتراض کرده اند، در تجمع امروز اعلام کردند تا بازگشت بکارتجمعات ادامه دارد ؟ ؟ شرکت نفت- طرح توسعه تنگ بیجار بیجار ” ” “ ۲۱
بدون پایان یافتن پروژه این کارگر اخراج شده و شکایتش به نتیجه نرسیده ۱ کارهانه لاستیک بارز

 

دهگلان

 

۳۱ ” “ ۲۲

ضمیمه:

۱۰ دلیل بحرانی شدن بازار کار تحصیلکرده ها/ ۴.۵ میلیون فارغ التحصیل بیکارند

در شرایطی که بیکاری این روزها به بحرانی ملی در کشور تبدیل شده و بخش عظیمی از این بیکاران فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند، همواره این سوال مطرح است علت روند رو به رشد بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی چیست؟

بحث بحرانی شدن بیکاری موضوعی است که همواره مورد نقد کارشناسان اقتصادی قرار می گیرد. کارشناسان بازار کار عقیده دارند به همان میزان که فضای اشتغال کشور دچار تحولات اساسی نسبت به دهه های گذشته شده به همان میزان نیز دچار آسیب‌های جدید شده است.آمارها حکایت ازبیکاری حدد ۴٫۵میلیون نفری فارغ التحصیلان بیکار دارد. اما دلایل بحرانی شدن بازار کار تحصیل کرده ها چیست؟

۱- جمعیت دارای تحصیلات عالی بعد از انقلاب ۱۴ برابر شد که این میزان برای مردان حدود ۱۰برابر و برای زنان ۲۳ برابر است؛ اما ظرفیت های بازار کار به عقیده کارشناسان اقتصادی و بازار کار نه تنها پیشرفت چندانی برای پذیرش سیل متقاضیان کار نداشته، بلکه در مواردی پس رفت نیز داشته است.

۲- جامعه برای جستجوی بهتر کار از سطح تحصیلات کاردانی در دهه ۶۰ به سمت تحصیلات کارشناسی و کارشناسی ارشد در دهه ۹۰حرکت کرده است. این مسئله علاوه بر اینکه سطح توقعات جامعه از کار و اشتغال را تغییر می دهد، شاغل شدن افراد را پیچیده تر می کند که خود دلیلی بر بروز بحران بیکاری برای فارغ التحصیلان است.

۳- طی یکی دو دهه گرایش شدیدی به برخی رشته ها مانند بازرگانی، حقوق، مهندسی، رشته های گروه بهداشت و پزشکی، کشاورزی، کامپیوتر، دامپزشکی، علوم تربیتی و… شکل گرفت که نتیجه آن انباشت تقاضا برای کار برای فارغ التحصیلان این رشته ها، دشوارتر شدن ورود به بازار کار و در نتیجه دامن زدن به بیکاری کارجویان جوان است.

۴- آمارها نشان می دهد تمایل به تحصیل در برخی از این رشته ها به صورت تصاعدی و چشمگیر افزایش یافته است. به عنوان نمونه متقاضیان تحصیل در رشته های گروه بهداشت و پزشکی ۱۷ برابر شده، اما آیا بازار کار برای همه این افراد جا دارد؟

۵- با وجود بی میلی بیشتر فارغ التحصیلان به تحصیل در برخی رشته ها مانند زیرگروه های خدماتی، اما نرخ بیکاری افراد فارغ التحصیل در این رشته ها از سال ۶۵ تا ۹۰ کاهش یافته و در سال های گذشته این رشته ها از بازار کار بهتری برخوردار شده اند. بنابراین نامتوازن بودن تحصیل در رشته های مختلف نیز دلیلی بر مسئله دار شدن اشتغال کارجویان درس خوانده است.

۶- برخی گروه های تحصیلی مانند کشاورزی، دامپزشکی و علوم تربیتی دارای بالاترین درصد از بیکاران هستند که دلایل گوناگونی دارد. اساسا در ایران، هیچگونه پایش و تحقیقی از وضعیت بازار کار رشته های دانشگاهی توسط دولت و یا خود دانشگاه ها صورت نمی گیرد و افراد بدون هرگونه اطلاعی از بازار کار آینده رشته های تحصیلی، وارد دانشگاه ها می شوند. متاسفانه در حال حاضر، هیچگونه بانک اطلاعاتی قابل اعتنایی از وضعیت بازار کار، نیازها، وضعیت جذب دانشجو، آینده شغلی کارجویان و اطلاعات مهم و کلیدی از این دست وجود ندارد و انتخاب ها باید با چشمانی بسته انجام شود.

۷- رشته های تحصیلی دانشگاهی توسط خود جوانان نیز اغلب بر اساس نیازسنجی بازار کار صورت نمی گیرد و افراد بر اساس پارامترهای دیگری مانند علاقه شخصی، رشته دانشگاهی انتخاب می کنند. این مسئله باعث می شود درصد قابل توجهی از کارجویان در زمان جستجو برای شغل، با مشکلات جدی مواجه شوند؛ هرچند علاقه و گرایش به رشته تحصیلی باعث ایجاد انگیزه در افراد برای تحصیلات می شود و بدون علاقه کاری پیش نمی رود ولی در شرایط فعلی بازار کار، باید تلفیقی از علاقه و بازار کار رشته ها را دنبال کرد.

۸- به دلایل نامعلوم نرخ مشارکت اقتصادی افراد دارای تحصیلات عالی از ۶۸٫۹ درصد در سال ۶۵ به ۴۸ درصد در سال ۹۰ کاهش یافته که معنای آن سرگشتگی و بی برنامگی درصد قابل توجهی از افراد تحصیل کرده درباره آینده خود است.

۹- بیکاری افراد دارای تحصیلات عالی در فاصله سال های۶۵ تا ۹۰ به میزان ۴ برابر شده است؛ با این حال دانشگاه ها همچنان به روند جذب دانشجو ادامه می دهند و صف متقاضیان ورود به دانشگاه هم برقرار است. همچنین شاید زمان آن رسیده باشد که بخش قابل توجهی از تحصیلات پس از دیپلم متوسطه به سمت رشته های فنی و مهارت آموزی سوق پیدا کند.

۱۰- اگر قرار است دانشگاه ها به روال رقابتی جذب دانشجو ادامه دهند، یکی هم باید برای بازار کار فارغ التحصیلان دانشگاه ها، برنامه ریزی کند به نحوی که یا پذیرش میلیونی دانشجو تا چند سال متوقف شود و یا اینکه فرصت های جدید شغلی برای ورود افراد به بازار کار فراهم شود.
منبع:تسنیم-۱۱مرداد

تهیه و تنظیم توسط: فعالین نهادهای همبستگی با کارگران در ایران – کلن از انتشارات نهادهای همبستگی با کارگران

در ایران – خارج کشور (۵)


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.