اتهام تازه به نازنین زاغری پس از اظهارات اشتباه وزیر خارجه بریتانیا

چهارشنبه, 17ام آبان, 1396
اندازه قلم متن

یک سخنگوی وزارت امور خارجه بریتانیا روز دوشنبه ۱۵ آبان ماه با اشاره به صحبت‌های اخیر وزیر امور خارجه این کشور و اتهام جدید به نازنین زاغری پس از این اظهارنظر گفت: «اظهارات هفته گذشته وزیر امور خارجه طرح اتهامات اضافه برای خانم نازنین زاغری را توجیه نمی‌کند.»

این سخنگو که نامش عنوان نشده، گفت: «وزیر خارجه با انتقاد از تشکیل پرونده علیه خانم نازنین زاغری، در تلاش برای توضیح دادن این نکته است که حتی شدیدترین اتهامات اثبات نشده ایران علیه او، دلیل کافی برای بازداشت و رفتاری که با او می‌شود، نیست.»

بوریس جانسون، وزیر خارجه بریتانیا چهارشنبه هفته گذشته ۱۱ آبان ماه در یکی از کمیته‌های پارلمان بریتانیا گفت نازنین زاغری در زمان بازداشت در ایران «روزنامه‌نگاری به مردم آموزش می داده.» سه روز پس از اظهارات بوریس جانسون صبح روز شنبه ۱۳ آبان ماه نازنین زاغری از بند زنان زندان اوین به دادگاه منتقل و در آن‌جا به او اتهام تبلیغ علیه نظام وارد شده است.

کمپین تلاش برای آزادی نازنین زاغری با انتشار خبر اتهام جدید برای خانم زاغری نوشت این زندانی بدون اعلام قبلی یک بار دیگر به دادگاه منتقل شده و در آن‌جا به او گفته شده سخنان وزیر خارجه بریتانیا سندی است که اثبات می‌کند او به منظور دیگری به ایران سفر کرده است و به او اتهام تبلیغ علیه نظام تفهیم شده است.

همچنین ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفته اظهارات جانسون ثابت کرده که خانم زاغری برای هر دلیل دیگری جز «تعطیلات» به ایران سفر کرده است.

از سوی دیگر بنیاد خیریه تامسون رویترز روز ۱۵ آبان ماه نوشت بوریس جانسون احتمالا با اظهارات نادرستش درباره دلیل حضور نازنین زاغری در ایران، او را با حبس مواجه روبه‌رو کرده است.

مونیک ویلا، مدیر اجرایی بنیاد تامسون رویترز از بوریس جانسون خواسته است تا «اشتباه جدی» خود را درباره نازنین زاغری درست کند. خانم ویلا با تاکید بر این‌که نازنین زاغری روزنامه‌نگار نیست و مدیر اجرایی بنیاد خیریه رویترز بوده، گفت: «او یک روزنامه‌نگار نیست و هرگز روزنامه‌نگاران را آموزش نداده است. او در بنیاد خیریه توماس رویترز مدیر پروژه بخش توسعه رسانه‌های من بود.» مدیر اجرایی بنیاد تامسون رویترز همچنین گفت که او بین اظهارات بوریس جانسون و این اتهام ارتباط مستقیمی‌ می‌بیند.

ریچارد راتکلیف، همسر نازنین روز ۱۵ آبان در گفت‌وگو با گاردین گفت: «اظهارات وزیر امور خارجه بریتانیا وضعیت را بدتر نکرده بلکه آن را روشن‌تر کرده. نازنین برای این دارد مجازات می‌شود تا (دولت ایران) نکته‌ای را به دولت انگلیس بگویند. مساله درباره این نیست که نازنین کاری انجام داده است. مساله این است که ایران چیزی از بریتانیا می‌خواهد و برای این کار سپاه پاسداران ازنازنین سواستفاده می‌کند تا آن‌ها هدف‌شان را بازگو کنند.»

روزنامه گاردین همچنین نوشته است انتظار می‌رود بوریس جانسون با وزیر امور خارجه ایران روز سه‌شنبه تماس بگیرد از آن‌جایی که فشارها بر روی او برای باز پس‌گیری اظهاراتش بیش‌تر شده است. اظهاراتی که ممکن است زن ایرانی بریتانیایی زندانی را برای پنج سال در زندان نگه دارد.

از سوی دیگر تولیپ صدیق، یکی از نمایندگان پارلمانی حزب کارگر با انتشار بیانیه‌ای گفت: «اشاره بوریس جانسون به اینکه نازنین در ایران “به مردم روزنامه نگاری آموزش می داده” تلاش برای رهایی او را به مخاطره انداخته.»

خبرگزاری رویترز همچنین نوشته است سفارت ایران در لندن هنوز هیچ واکنشی به این گفته‌ها نداشته است.

خانم زاغری پیش از این روز ۱۶ مهرماه از زندان اوین به شعبه ۳۳ بازپرسی دادسرای زندان اوین منتقل شد و درآن‌جا به او سه اتهام «عضویت در سازمان‌هایی که برای براندازی نظام و جاسوسی علیه ایران تلاش می‌کنند» و «دریافت پول از سازمان‌های بیگانه» و «شرکت در تظاهرات علیه جمهوری اسلامی ایران در مقابل سفارت ایران در لندن» تفهیم شد. در صورت تایید این اتهامات، ممکن است نزدیک به ۱۶ سال حبس محکوم شود. او مجددا روز ۱۱ آبان ماه بدون اطلاع به دادگاه انقلاب منتقل و به او اتهام تبلیغ علیه نظام وارد شده است.

پیش از این جعفری دولت آبادی، دادستان تهران روز ۲۵ مهرماه با طرح اتهامات تازه‌ای به نازنین زاغری، شهروند دوتابعیتی مدعی شد او «مسوول آموزش خبرنگاری آنلاین بی بی سی فارسی بوده که با هدف جذب و آموزش افرادی برای فعالیت تبلیغی علیه ایران اقدام نموده است.» دادستان تهران آموزش خبرنگاری آنلاین را با اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام معنا کرد. دادستان تهران حتی نامه دیوید کامرون نخست وزیر سابق انگلیس برای آزادی نازنین زاغری را «موید ارتباط وی با دولت انگلستان و اهمیت این متهم برای‌ آن کشور» دانسته است.

نازنین زاغری، شهروند ایرانی– بریتانیایی در تاریخ ۱۷ مارس ۲۰۱۶ برای سال نو ایرانی به همراه خانواده اش به ایران سفر کرد اما در تاریخ ۱۵ فروردین ماه (سوم آوریل) در«فرودگاه امام خمینی» زمانی‌ که به همراه کودک ۲۲ ماهه‌اش قصد داشت به انگلستان بازگردد، توسط ماموران سپاه پاسداران بازداشت و پس از آن به مکان نامشخصی در کرمان منتقل شد. خانم زاغری چند ماه بعد به بند ۲۲-الف سپاه پاسداران در زندان اوین منتقل شد و در اوایل دی ماه ۱۳۹۵ به بند زنان این زندان منتقل شد. او روز ۱۶ شهریورر ماه (۶۶سپتامبر ۲۰۱۶۶) به پنج سال حبس در دادگاه انقلاب محکوم شد و این حکم در دادگاه تجدید نظر نیز تایید شد. همچنین تقاضای تجدید نظر در این حکم از سوی دیوان عالی کشور نیز رد شد.

خانم زاغری پنجم بهمن ماه، دو روز پس از رسانه‌ای شدن خبر تایید حکم پنج سال حبسش از سوی دادگاه تجدید نظر، نامه‌ایی از بند زنان زندان اوین خطاب به دختر سه ساله‎اش نوشت و در آن از پشیمانی برای بازگشت به وطنش، بی‎عدالتی‎ها و بی‎قانونی‎ها و «ظلمی» سخن گفت که بر او طی ۱۱ ماه گذشته و طی بازداشت روا شده‌ است.

نزدیک به یک ماه پس از طرح اتهامات جدید به او، وزیر امور خارجه بریتانیا در صحبت‌های به غلط گفته خانم زاغری روزنامه‌نگاری در ایران تدریس می‌کرده، درست سه روز پس از این گفته، خانم زاغری به دادگاه احضار و بر اساس این صحبت او به اتهام تبلیغ علیه نظام هم محکوم شد.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.