قسمتی از مناظره صادق زیباکلام و محمدحسن قدیری ابیانه در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

پنجشنبه, 18ام آبان, 1396
اندازه قلم متن

زیباکلام: یک سوالی که از من می شود این است که چرا انقلاب کردید؟ چی فکر می‌کردید که انقلاب کردید؟

دلیلش این است که حکومت جمهوری اسلامی ظرف چهار دهه اخیر روایتی ناقص، مغرضانه و ایدئولوژیک زده از انقلاب به شما تحویل داده که با واقعیت فرسنگ‌ها فاصله دارد.

✅ما بیکار و علاف نبودیم که علیه رژیم شاه مبارزه کنیم. انقلاب اسلامی ایران به این دلیل بود که ما خواهان نظامی بودیم که انتخابات آزاد در آن برگزار شود. لغو سانسور، آزادی اندیشه، آزادی مطبوعات، حاکمیت قانون باشد. زندانی سیاسی نداشته باشد. خراب شدن زندان اوین باشد. این‌ها دلایلی بود که مردم علیه رژیم شاه مبارزه کردند. اما اتفاقی که افتاد این بود که بعد از انقلاب موج آمریکاستیزی و استکبارستیزی به راه افتاد. مهمترین فایده‌ای که آمریکاستیزی برای نظام و رهبرانش داشت این بود که آمریکاستیزی به عنوان یک پدیده مترقی و انقلابی، ایران و رهبرانش را در سطح جهان معرفی کرد و مسئولین جمهوری اسلامی متوجه شدند گفتمان آمریکاستیزی چه ابزار جالبی است و به کمک این ابزار می‌توان خرده گفتمان‌های انقلاب اسلامی را محو کرد. انتخابات آزاد، آزادی بیان، نبود زندانی سیاسی، حاکمیت قانون، پاسخگو بودن حکومت و … را محو کرد و به عنوان قهرمان علیه آمریکا مبارزه کرد.

✅آمریکاستیزی طی این چهار دهه به هویت جمهوری اسلامی بدل شده و اگر آمریکاستیزی را از جمهوری اسلامی بگیرید چه چیزی از آن می‌ماند؟ اگر مسئولین جمهوری اسلامی علیه آمریکا، استکبار جهانی، صدور انقلاب و … صحبت نکنند پس از کدام دستاورد سخن بگویند؟ بگویند در زمینه اقتصاد چه کردیم؟ بگویند چه نظام سیاسی‌ای به وجود آوردیم که هر کس که بگوید بالای چشم حکومت ابرو است توسط شورای نگهبان ردصلاحیت می شود. ناهنجاری وحشتناکی که به وجود آمده؟ از کدام دستاورد سخن بگویند؟ از نظام بانکداری که دزدخانه شده؟ پرونده مفاسد اقتصادی؟ بنابراین من می‌توانم بفهمم که چرا آمریکا ستیزی رها نمی‌شود.

✅در تیر ۹۴ وقتی هنوز جوهر توافق هسته‌ای خشک نشده بود برای اینکه مبادا تنش زدایی با آمریکا صورت بگیرد دو تا موشک هم‌قد خرس شلیک کردند و روی آن نوشتند اسرائیل باید نابود شود.

? @Anjoman_Babol


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.