بازداشت دست کم ۳۷ فعال دانشجویی در روزهای اخیر

پنجشنبه, 14ام دی, 1396
اندازه قلم متن

برخی گزارش‌ها حاکی است که در پی انتشار نامه و بیانیه‌ از سوی شوراهای صنفی دانشگاه‌های ایران و درخواست برای آزادی دانشجویان و فعالان دانشجویی بازداشت شده، دستکم هشت دانشجوی دیگر بازداشت شده‌اند و به این ترتیب شمار فعالان دانشجویی بازداشت شده در روزهای اخیر به ۳۷ تن افزایش یافته است.

پیشتر شوراهای صنفی دانشجویان دانشگاه‌های ایران در نامه‌ای به منصور غلامی، به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، که روز چهارشنبه ۱۳ دی، در شبکه‌های اجتماعی انتشار یافت،‌ با اشاره به آنچه «اعتراض‌های کاملاً مسالمت‌آمیز» در دانشگاه‌ها از سوی دانشجویان در روزهای اخیر نامیدند،‌ از دخالت نیروهای امنیتی انتقاد کردند.

در این نامه آمده است که در برخی دانشگاه‌ها، این تجمعات صنفی با «دخالت نیروهای امنیتی روبه‌رو و به بازداشت تعدادی از فعالان دانشجویی در فضای خارج از اجتماعات، به اتهامات واهی و خلاف واقع ختم شده است».

این نامه با اشاره به اینکه برگزاری تجمع‌های صنفی مطابق با ماده ۱۲ منشور حقوق دانشجویی اجتماعات و اعتراضات مسالمت آمیز در دانشگاه‌ها آزاد و بلامانع است، اضافه می‌کند که برخی از فعالان دانشجویی «هیچ گونه ارتباطی با تجمعات نیز نداشته اند» ‌و این موضوع باعث «تشویش اذهان دانشجویان در سراسر کشور»‌ شده است.

شوراهای صنفی دانشجویان دانشگاه‌های ایران نوشته‌اند که با توجه به مسئولیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در قبال دانشجویان، خواهان آزادی بدون قید و شرط دانشجویان بازداشتی و همچنین تکرار نشدن چنین اتفاقاتی در آینده هستند.

در این نامه افزوده شد که فعالان دانشجویی در دانشگاه علامه طباطبایی به نام‌های سما درخشانی، فائزه عبدی‌پور، مجید مسافر، محمد خانی، سیاوش امجدی، محسن شاهسون و سینا غفاری بازداشت شده‌اند.

بر اساس این نامه،‌ لیلا حسین‌زاده، سینا ربیعی، محسن حق‌شناس، میکائیل قلی‌راد، پدرام پذیره، محمد محمدیان، علی مظفری، مهدی وهابی ثانی، سهیل موحدان، آرش آوری، دانیال ایمان، امیر حسین علم طلب، مجید اکبری، محسن ترابی، کسری نوری، عارف فتحی، محسن میرمحسنی و محمد جواهری از فعالان دانشجویی بازداشتی در دانشگاه تهران هستند.

شوراهای صنفی دانشجویان دانشگاه‌های ایران همچنین اشاره کرده‌اند که محمد شریفی مقدم ریابی از دانشگاه صنعتی شریف نیز بازداشت شده است.

پیشتر شورای صنفی مرکزی دانشجویان دانشگاه تهران نیز روز چهارشنبه در بیانیه‌ای با اشاره به اینکه دانشگاه‌ها نیز مانند سرتاسر ایران، وضعیت ملتهبی را پشت سر می گذارد، نوشت که ریاست دانشگاه تهران «در عین نظارت سخت‌گیرانه بر عبور و مرور دانشجویان، به حضور گسترده نیروهای امنیتی و لباس شخصی چراغ سبز نشان داده است».

در این بیانیه گفته شده بود: «در حالی که صدها دانشجوی دانشگاه تهران هم صدا با مطالبات به حق و مترقی فرودستان و سرکوب‌شدگان سراسر کشور، شعار “نان، کار، آزادی” سر دادند، عده‌ای وابسته به جناح‌های قدرت در بیرون دانشگاه، … برای شکستن این همبستگی تاریخی، دست به دامان برچسب‌زنی‌های دروغین و فرصت‌طلبانه به نهاد مستقل شورای صنفی شده‌اند».

شورای صنفی مرکزی دانشجویان دانشگاه تهران با غیرقانونی نامیدن بازداشت عده‌ای از دانشجویان اضافه کرد: «در حالی که اتهام و وضعیت آنان مبهم و نامشخص است. ما، رئیس دانشگاه و وزیر علوم را در قبال سرنوشت آنان مسئول می‌دانیم».

این شورای صنفی تأکید کرد که رئیس دانشگاه وظیفه دارد از نخستین و بدیهی‌ترین حقوق دانشجویان صیانت کند و از پیگیری مستمر تا آزادی همه آنها عقب‌نشینی نکند.

نویسندگان بیانیه خواستار رسیدگی تا آزادی فوری، بدون وثیقه و بدون تشکیل پرونده قضایی و خروج نیروهای امنیتی و لباس شخصی از فضای دانشگاه و خوابگاه‌ها، پایان دادن به تهدیدها و بازداشت دانشجویان شدند.

در این میان، شوراهای صنفی دانشجویان دانشگاه‌های ایران از بازداشت تعدادی دیگر از دانشجویان خبر داده است.

بر اساس این گزارش، سها مرتضایی، محمدامین اصانلو، یاسمن محبوبی، حسام حسین‌زاده و تارخ ملکی از دانشگاه تهران، امین خسروی از دانشگاه تربیت مدرس و‌ علی اسدی از دانشگاه امیرکبیر از جمله دانشجویانی هستند که در یکی دو روز اخیر بازداشت شده‌اند.

در این میان، به گزارش کمپین حقوق بشر در ایران، سهیل آقازاده، دانشجوی سینما در دانشگاه تهران به دست مأموران امنیتی بازداشت شده است.

در عین حال گزارش شده دو دانشجوی دانشگاه رازی کرمانشاه، از جمله لقمان ویسی، و نیز میثم شریفی دانشجوی دانشگاه تبریز در روزهای اخیر بازداشت شده‌اند.

پیشتر خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، روز سه شنبه ۱۲ دی، از قول منصور غلامی، وزیر علوم، خبر داد که «تعدادی» از دانشجویانی که در روزهای اخیر بازداشت شده بودند آزاد شده‌اند.

با این حال، به گفته این مقام در دولت آقای روحانی «تاکنون آماری از دانشجویان بازداشت شده در بیرون از محیط دانشگاه‌ها به وزارت علوم نرسیده است.»

او گفت که روز دوشنبه ۱۱ دی، « تعدادی از دانشجویان در پی تجمعات بازداشت شده بودند که با دخالت بنده و رئیس دانشگاه تهران این افراد آزاد شدند، اما اگر در سطح خیابان‌ها دانشجویی دستگیر شده باشد هنوز آماری به وزارت علوم نرسیده و در جریان آن نیستیم».

در این میان، تاکنون فاطمه سعیدی، نماینده مجلس، خبری از پیگیری‌های خود برای آزادی دانشجویان بازداشت شده در روزهای قبل نداده است.

سایت امتداد،‌ نزدیک به اصلاح‌طلبان، روز سه‌شنبه به نقل از خانم سعیدی نوشته بود که او وضعیت دانشجویان بازداشتی در ایران را «پیگیری» می‌کند.

این نماینده مجلس با این همه از تعداد و وضع دانشجویانی که در روزهای اخیر دستگیر شده‌اند اطلاعاتی نداده بود.

روز پنجشنبه هفته گذشته تجمعی در شهر مشهد در اعتراض به اوضاع اقتصادی کشور و عدم بازگشت سپرده‌های مردم در بعضی از مؤسسات مالی به راه افتاد که دامنه آن به چندین شهر دیگر ایران نیز رسید.

شرکت‌کنندگان در این تجمع‌ها که در اعتراض به گرانی و مشکلات اقتصادی برگزار شد،‌ شعارهایی نیز علیه آیت‌الله علی خامنه‌ای و حسن روحانی سر داده‌اند. در جریان این اعتراض‌ها بیش از یک هزار تن بازداشت شده‌اند.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.