چهار زن برنده نوبل: ایران به حقوق معترضان احترام بگذارد

یکشنبه, 24ام دی, 1396
اندازه قلم متن

در اعتراضات اخیر در ایران بیش از ۳۷۰۰ نفر بازداشت شدند و کشته شدن دستکم ۲۲ نفر تایید شده است

شیرین عبادی، جودی ویلیامز، لیما گبوی و توکول کرمان، چهار برنده جایزه نوبل صلح، از جمهوری اسلامی ایران خواستند تا در مورد استفاده از خشونت، به ویژه خشونت‌های کشنده و دستگیری‌های دسته جمعی در واکنش به اعتراضات در ۷۵ شهر در سراسر کشور، که از ۲۸ دسامبر ۲۰۱۷ شروع شده بود، تحقیقات مستقل انجام دهد. «دولت باید به اعضای پارلمان ایران و مقامات حقوق بشری سازمان ملل، یعنی گزارشگر ویژه ایران، اجازه انجام تحقیقات موازی دهد.»

برندگان صلح نوبل همچنین خواستار آزادی فوری فعالان و معترضانی شدند که صرفا برای تجمعات صلح آمیز و بیان عقاید خود بازداشت شده‌اند.

آنها خواستار پاسخگویی ناقضان حقوق بشر شدند.

«طبق گزارشات دولتی، در هفت روز از اعتراضات، حداقل ۲۲ تن در خیابان‌ها کشته شدند. یک عضو پارلمان ایران تأیید کرد که مقامات حدود ۳۷۰۰ معترض را در سراسر کشور دستگیر کرده‌اند. حداقل دو تن از این معترضان در زمان بازداشت جان باخته‌اند. اعضای پارلمان ایران همچنین خاطر نشان کردند که ۹۰ فعال دانشجویی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده‌اند که اکثر آنها در هیچ اعتراض خیابانی دخیل نبوده‌اند اما به عنوان یک اقدام پیشگیرانه بازداشت شده‌اند. بسیاری از معترضان همچنان در بازداشت هستند و از شرایط بازداشت و نحوه نگهداری آنها اطلاعات کمی موجود است.

در واقع جمهوری اسلامی ایران برای چندین دهه حقوق شهروندان ایرانی را که تحت قانون اساسی و قانون بین المللی حقوق بشر به رسمیت شناخته شده است را نادیده گرفته است. آزادی بیان و آزادی تجمعات صلح آمیز به شدت سرکوب می‌شود. مقامات به طور مرتب استانداردهای محاکمه عادلانه را نادیده گرفته و بدرفتاری در زندان‌ها یک امر عادی است. مردم ایران با تبعیض سیستماتیک بر اساس جنسیت، قومیت و مذهب مواجه هستند.

علاوه بر این، مقامات سیاست‌های اقتصادی را دنبال می‌کنند که پاسخگوی نیازهای مردم، به ویژه در شهرهای کوچک و روستاهایی که اعتراضات اخیر در آنها رخ داده، نبوده است. دولت دارای بودجه نظامی عظیمی است و منابع مالی را صرف دخالت در کشورهای منطقه می‌کند، در حالی که فقر و بیکاری در داخل کشور ادامه دارد. لغو تحریم‌ها تا به حال تاثیر کمی بر زندگی مردم داشته است و فساد در میان مقامات دولتی به طور گسترده و در سطح بالایی وجود دارد. هنگامی که روزنامه‌نگاران این سیاست‌ها را مورد سؤال قرار می‌دهند یا کارگران تجمعاتی را برای تقاضای دستمزد و شرایط زندگی بهتر سازماندهی می‌کنند، آنها با سانسور و دستگیری روبرو می‌شوند. همه این عوامل مردم را به خیابان‌ها کشاند تا نارضایتی خود را از وضعیت فعلی ابراز کنند.»

چهار برنده جایزۀ نوبل صلح از خواسته‌های مشروع اقتصادی و حقوق بشری ایرانیان حمایت کرده و از مقامات ایران خواستند تا به آنها پاسخ دهند: «ما از جمهوری اسلامی خواستار:

– احترام به حقوق معترضان و بازداشت‌شدگان و آزادی همه کسانی که به واسطه اقدامات صلح آمیر دستگیر شده‌اند
– تحقیق و مجازات نقض حقوق بشر
– توجه به خواسته‌های قانونی اقتصادی و حقوق بشری مردم ایران.»

جدی ویلیامز، برنده نوبل صلح (۱۹۹۷)
شیرین عبادی٬ برنده نوبل صلح (۲۰۰۳)
توکل کرمان، برنده نوبل صلح (۲۰۱۱)
لیما گبوی، برنده نوبل صلح (۲۰۱۱)
از: ایران امروز


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.