دستگیری پرسشگران یک مؤسسه نظرسنجی در ایران

جمعه, 20ام بهمن, 1396
اندازه قلم متن

به گزارش کمپین حقوق بشر ایران چند تن از پرسشگران مرکز افکارسنجی دانشجویان دستگیر شده‌اند. بر اساس یکی از نتایج این نظرسنجی ۶۹ درصد پاسخگویان خواسته اصلی شرکت‌کنندگان در ناآرامی‌های اخیر را بهبود وضعیت اقتصادی می‌دانند.

روز پنجشنبه (۱۹ بهمن / ۸ فوریه) کمپین حقوق بشر ایران به نقل از محمد آقاسی، رئیس مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) گزارش داد که نیروهای امنیتی در ایران چند پرسشگر این مرکز پژوهشی را هنگام نظرسنجی در باره اعتراضات سراسری دی‌ماه بازداشت کرده‌اند.

در گزارش کمپین حقوق بشر آمده است: «نتایج این نظرسنجی که به تازگی منتشر شده نشان می‌دهد، بیش از هفتاد درصد مردم نسبت به شرایط کشور ناراضی هستند.»

بررسی سه نظرسنجی

به گزارش کمپین حقوق بشر ایران، در روز ۱۸ بهمن در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری نشستی برگزار شده که در آن نتایج نظرسنجی‌های “مرکز مطالعات بین‌المللی و امنیت مریلند”، مؤسسه “خرد و جامعه” و “ایسپا” پیرامون ناآرامی‌های دی‌ماه در ایران بررسی شده است.

بر اساس گزارش کمپین، نتایج “ایسپا” به دلیل سابقه این مرکز در برگزاری نظرسنجی و داشتن دفتر در اغلب شهرهای ایران بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

محمد آقاسی، رئیس این موسسه گفته است که انجام نظرسنجی درباره اعتراضات مردمی در دی‌ماه “سخت” بوده، زیرا تعدادی از پرسشگران هنگام کار از سوی نیروهای امنیتی و انتظامی بازداشت شده‌اند. او توضیح بیشتری در باره نهاد بازداشت کننده، اتهامات و وضعیت کنونی دستگیرشدگان نداده است.

گزارش کمپین حقوق بشر ایران می‌افزاید: « موضوعی که بازداشت پرسشگران مؤسسه ایسپا را سؤال‌برانگیز می‌کند این است که ایسپا یکی از مراکز وابسته به جهاد دانشگاهی و شورای عالی انقلاب فرهنگی است که از سال ۱۳۸۰ با مجوز رسمی فعالیت می‌کند و در اکثر شهرهای مهم ایران دفتر فعال دارد.»


نیروهای ضد شورش بیرجند، آماده برخورد با معترضان

برخی از نتایج نظرسنجی “ایسپا”

مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران در وبگاه خود نوشت که نظرسنجی یاد‌شده با حجم نمونه ۴ هزار و ۴۹۹ نفر از افراد بالای ۱۸ سال در ۱۱ استان ایران‌ انجام شده است.

۶۹ درصد پاسخگویان گفته‌اند که خواسته اصلی شرکت‌کنندگان در ناآرامی‌های دی‌ماه بهبود وضعیت اقتصادی و فضای کسب و کار بوده است. ۳۰ درصد رفع فساد مالی و اداری، ۶/ ۲۰ درصد هم مقابله با بی‌عدالتی را خواسته اصلی شرکت‌کنندگان در ناآرامی‌ها دانسته‌اند.

۸/ ۴۵ درصد پرسش‌شوندگان معتقدند که عملکرد نیروهای‌ انتظامی و امنیتی در مواجهه با معترضان، “خوب” بوده است، ۳۰ درصد عملکرد این نیروها را “ضعیف” و ۹/ ۲۰ درصد “متوسط” ارزیابی کرده‌اند.

۸/ ۳۷ درصد پاسخگویان هم گفته‌اند که عملکرد نیروهای‌ انتظامی و امنیتی در ناآرامی‌های دی‌ماه در مقایسه با حرکات‌های اعتراضی پیشین بهتر شده است. ۶/ ۴۲ درصد بر این نظر هستند که برخورد آنها تغییری نکرده و ۸/۱۵ درصد نیز معتقدند که این نیروها در مقایسه با گذشته بدتر عمل کرده‌اند.

از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.