سخنگوی پیشین وزارت‌خارجه آمریکا: ایران بمانند یک بمب ساعتی است/ رژیم ایران قادر نخواهد بود در قدرت باقی بماند

یکشنبه, 22ام بهمن, 1396
اندازه قلم متن

سفیر آدام ارلی، سخنگوی پیشین وزارت‌خارجه آمریکا در مقاله‌یی که روز شنبه ۲۱بهمن در فاکس‌ نیوز درج شده با عنوان رژیم ایران به احتمال قوی قادر نخواهد بود در قدرت باقی بماند نوشت: «دیکتاتوری … که امروزه بر ایران با مشت آهنین حاکمیت می‌کند، به احتمال قوی قادر نخواهد بود تا مدت بیشتری در قدرت بماند. هم‌اکنون ایران بمانند یک بمب ساعتی است که بدون تغییرات بنیادین و رفرم های دگرگون‌ساز اقتصادی منفجر خواهد شد. و این در دست آخوندهای حاکم نیست که این تغییرات بنیادی را به وجود آورند… هرگز رژیم مذهبی ایران براحتی از قدرت دست نخواهد کشید. چون با شرایط خود را سازگار می‌کند. رهبران آن با ترفندهای مختلف، بازداشتهای گسترده یا آدم کشی راه خود را از میان تلاش های اخیر شهروندان ایرانی برای براندازی این حاکمیت، باز نگه داشته‌اند. اما این بار به نظر می‌رسد شرایط متفاوتی هست. رژیم ایران به سرعت به پرتگاه ورشکستگی مالی کشیده می‌شود و اصلاحات کوتاه مدتی که از سر استیصال انجام می‌دهد، نمی‌تواند آن را ناپدید کند.

طی آخرین هفته سال ۲۰۱۷ و هفته اول سال جاری دهها هزار ایرانی در ۱۴۲شهر در سراسر کشور بپاخواستند و خواستار پایان بخشیدن به حاکمیت سرکوبگرانه آخوندها شدند که از سال ۱۹۷۹ بر آنها جبر شده است. همان‌طور که رژیم ایران در قیام های سالهای ۱۹۹۹و ۲۰۰۹، به‌طور وحشیانه‌ای، چالش در برابر قدرت خود را سرکوب نمود…

سیستم بانکی رژیم ایران ورشکسته است. داراییهای غیرنقدینگی ۴۰تا ۵۰درصد از کل داراییهای بانکی را تشکیل می‌دهند. فروپاشی مؤسسات وام‌دهیهای خصوصی در سال ۲۰۱۷، سپردههای میلیونها سپرده‌گذار کوچک را از بین برد.

کارشناسان بانکی تخمین می‌زنند که سازماندهی مجدد کامل ترازنامه ۷۰۰میلیارد دلاری بانکداری ایران از ۱۸۰میلیارد دلار به ۲۰۰میلیارد دلار یا ۵۰درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور خواهد رسید.

تظاهرات در ماه دسامبر و ژانویه منعکس‌کننده تاثیرات این عوامل بود. از ۲۸دسامبر تا ۱۲ژانویه، اعتراضات در ۳۱استان صورت پذیرفت. در شهرهایى که حداقل یک تظاهرات اعتراضی برگزار شد، ۷۳درصد از آنها جمعیتی کمتر از ۳۸۰،۰۰۰نفر داشتند. و ۲۵درصد جمعیت کمتر از ۱۰۵،۰۰۰بود. این چه چیزی به ما می‌گوید؟. این بیانگر خشم عموم مردم علیه یک اقتصاد ورشکسته را نشان می‌دهد که به بدتر شدن استانداردهای زندگی می‌انجامد. ” مطالعات انجام شده شورای ملی مقاومت ایران در سال ۲۰۱۷ نشان داد که از سال ۲۰۰۵تا ۲۰۱۵، تولید ناخالص داخلی کشور ۱۲درصد کاهش یافت. درآمد سرانه یک‌سوم کاهش یافته است. و تورم با ۱۷۶درصد بطور شوکه‌کننده ای افزایش یافت. در طول سال گذشته، ارز ایران (ریال) بیش از ۱۰درصد ارزش خود را از دست داده است…

بنیادها و بنگاههای اقتصادی تحت کنترل مستقیم خامنه‌ای، دو سوم تولید ناخالص داخلی رژیم ایران را تشکیل می‌دهند. خامنه‌ای همچنین دو سوم بودجه کشور را تحت کنترل دارد. او از این منابع برای تأمین مالی سازمانهای امنیتی و اطلاعات تحت نظارت خودش، برنامه‌های موشکی هسته‌یی و بالستیک ایران و ارتش های نیابتی در عراق، سوریه، لبنان و یمن استفاده می‌کند…

تظاهرات اخیر ایران نشان داد که کشور همان‌طور که بسیاری از پیش متوجه آن شده بودند، به یک نقطه عطف ضد انقلاب[اسلامی] نزدیک می‌شود. اگر اقتصاد پاشنه آشیل رژیم باشد، ایالات متحده باید فشار اقتصادی را افزایش دهد.

از: پیک ایران


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.