انتقاد جهانگیری از دخالت‌های نهادهای نظارتی در امور اجرائی

یکشنبه, 26ام فروردین, 1397
اندازه قلم متن

در چهارمین اجلاس شورای عالی استان‌ها

ایسنا: معاون اول رئیس‌جمهور روز پنجشنبه در چهارمین اجلاس شورای عالی استان‌ها، با اشاره به فرارسیدن بیستمین سال تأسیس شوراها در کشور و هم‌زمانی آن با چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: «در مقطعی که آقای خاتمی تصمیم به برگزاری انتخابات شوراها گرفت، برخی در مخالفت با این تصمیم گفتند که چرا می‌خواهید اختیارات شهرداری‌ها را به مجموعه‌ای واگذار کنید که دولت هیچ نظارتی بر آن ندارد اما به‌هرحال این قانون باید اجرا می‌شد. خیلی‌ها فکر می‌کردند که انجام کارهای جمعی به این صورت موجب تفرقه و کندی کار می‌شود اما اتفاقا برخلاف آن معلوم شد که اگر سلایق و دیدگاه‌های مختلف در یک جا جمع شوند و با نظرات مختلف تصمیمات اتخاذ شود، همه احساس می‌کنند که در کار مشارکت داشته‌اند و همچنین گفت‌وگو و تفاهم نیز انجام شده است». اسحاق جهانگیری با تأکید بر اینکه شوراها به‌ویژه شورای شهر تهران نباید بگذارد که دیگران از آنها تفرقه به نمایش بگذارند، عنوان کرد: «اعضای شوراهای شهر باید بدانند که با وحدت در مجموعه خود قادر به عبور از مشکلات خواهند بود». او با اشاره به استعفای محمدعلی نجفی از شهرداری تهران و برخی حواشی مطرح‌شده در این زمینه، گفت: «اگر آقای نجفی خودش نمی‌خواست استعفا دهد، هیچ‌کس نمی‌توانست او را وادار به استعفا کند. اینکه گاهی گفته می‌شود ایشان در فشار استعفا داده است صحیح نیست چراکه ممکن است هرکدام از ما مسئولان فشارهای کاری داشته باشیم. من هم ممکن است صدها مورد قابل گفتن در این زمینه داشته باشم، اما زمانی که مسئولیت را پذیرفتیم باید بمانیم و کار کنیم و قرار نیست با یک فشار بگوییم نیستیم. آقای نجفی واقعا خودشان به خاطر بیماری که به آن مبتلا بودند، درخواست استعفا دادند. من از ایشان خواستم بمانند اما ایشان گفتند به دلیل بیماری‌ای که دارم مصلحت نیست که در مسئولیت خود بمانم». معاون اول رئیس‌جمهوری با درخواست از شورای شهر تهران برای انتخاب شهردار، افزود: «تهران به شهردار قوی نیاز دارد که دولت هم بتواند با قاطعیت از او حمایت کند تا بتواند از موانع پیش‌رو عبور کند».

برخی دستگاه‌های نظارتی در تصمیم‌گیری‌ها دخالت می‌کنند
جهانگیری با بیان اینکه دولت به‌طور جدی طرفدار تقویت شوراها در کشور است، عنوان کرد: «به دنبال این هستیم تا جایی که قانون به ما اجازه می‌دهد اختیارات را به مدیریت شهری اضافه کنیم. البته کسانی که این اختیارات به آنها واگذار می‌شود باید مسئولیت‌پذیر و پاسخ‌گو باشند. از شوراها می‌خواهیم که نظارت خود بر همه نهادهای زیرمجموعه خود را به طور جدی انجام دهند». او با انتقاد از برخی دخالت‌های نهادهای نظارتی در امور اجرائی کشور، گفت: «درحال‌حاضر انواع نظارت‌ها توسط دستگاه‌های مختلف نظارتی اعمال می‌شود و برخی از دستگاه‌های نظارتی آن‌قدر جلو آمده‌ایم که در تصمیم‌گیری‌ها نیز دخالت می‌کنند. من این موضوع را قبول ندارم و در همین راستا مکررا به مدیران گفته‌ام دستگاه‌های نظارتی حق هیچ دخالتی در تصمیم‌گیری‌ها را ندارند. اینکه متأسفانه برخی مدیران ما آن‌قدر ضعیف شده‌اند که برای انجام کار نظارتی اجازه می‌گیرند، اصلا به درد مدیریت نمی‌خورند و چنانچه من جایی با چنین مدیرانی مواجه شوم، حتما آنها را برکنار می‌کنم». معاون اول رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه نظارت امری لازم و واجب است و دستگاه‌های اجرائی و نظارتی مانند دولت و شهرداری نیازمند نظارت هستند، عنوان کرد: «شوراها باید با عزم جدی نسبت به امورات شهرداری‌ها نظارت کنند و به‌طور دقیق حساب‌کشی کنند تا در حضور آنها اتفاقی در شهرداری‌های زیرنظرشان نیفتد».

نان برخی در اختلافات سیاسی است
او با تأکید بر اینکه گفت‌وگو و رسیدن به راه‌حل مشکلات جزء اصلی‌ترین امور است، ادامه داد: «امروز بسیاری از مشکلاتی که در کشور باقی مانده است یکی از دلایل آن عدم گفت‌وگو پیرامون مسائل و ترس از گفت‌وگو است؛ این در حالی است که تنها راه‌حل مشکلات قدیمی کشور که همواره تکرار شده‌اند، گفت‌وگوی مسئولان و همه با یکدیگر است». جهانگیری با تأکید بر اینکه امروز ایران با مسائل عدیده‌ای روبه‌روست که با اتکا به ظرفیت سرمایه اجتماعی قادر به عبور از آنهاست، افزود: «داشتن امید به آینده، قدرت همبستگی و سرمایه اجتماعی و همچنین اعتماد عمومی مهم‌ترین راز و رمز موفقیت کشور برای عبور از چالش‌های پیش‌روست». جهانگیری با تأکید بر اهمیت مسائل داخل کشور گفت: «در ایران همه مسائل اعم از اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. امروز در اقتصاد با چالش‌های بسیاری نظیر بی‌کاری، مشکلات معیشتی مردم و برخی مشکلات در توسعه شهرستان‌ها مواجه هستیم. در زمینه سیاسی مدت‌هاست که اختلافاتی در داخل شکل گرفته و عده‌ای نان خود را در این می‌بینند که این اختلافات را به همین صورت نگه دارند و نگذارند که این مشکلات برطرف شود. در زمینه مسائل دیگر نیز شرایط همین‌گونه است».او با تأکید بر اینکه مجموعه عظیمی از چالش‌ها پیش‌روی ماست که برای عبور از آنها باید با هم گفت‌وگو کنیم و راه‌حل بیابیم، افزود: «نباید بگذاریم به فهرست چالش‌های کشور چالش دیگری اضافه شود. مطمئنا افزایش امید و اعتماد مردم و در مجموع سرمایه اجتماعی، بخش عظیمی از چالش‌هایی را که امروز فهرست شده‌اند، کاهش می‌دهد».

راهکار ساده حل مسئله ارز افزایش اعتماد مردم است
جهانگیری با اشاره به وضعیت بازار ارز در روزهای اخیر با طرح این پرسش که آیا واقعا ریشه همه مسائل ارزی کشور اقتصادی است؟ عنوان کرد: «من بخشی از اتفاقات اخیر بازار ارز را حتما سیاسی می‌دانم؛ سیاسی نه به این معنا که کسی بیاید در داخل مداخله کند و نرخ ارز را بالا ببرد؛ بلکه به این معنا که مردم را درباره آینده کشور نگران کنند و مردم احساس کنند که اگر ارزی خریدند و در خانه نگه داشتند، اطمینان‌بخش‌تر است یا اینکه عده‌ای فکر کنند اگر ارزی را که در اختیار دارند، در خارج از کشور تبدیل به یک ساختمان کردند، با وجود آنکه برای رفت‌وآمد به آن کشور باید اجازه بگیرند، برای آنها اطمینان‌بخش‌تر است».

معاون‌اول رئیس‌جمهوری عنوان کرد: «راهکار ساده حل مسئله ارز در کشور افزایش امید و اعتماد مردم است. در‌این‌صورت هیچ‌کس به سمت خرید دلار و این کارها نمی‌رود. یادمان نرفته که در سال ٩١ قیمت دلار تا چهار هزار تومان رفت؛ اما با حضور مردم در انتخابات ٩٢ و انتخاب رئیس‌جمهوری، قیمت ارز کاهش یافت و سپس با انجام یک توافق اولیه در ژنو مجددا شاهد کاهش قیمت ارز بودیم. بسیاری از مشکلات کشور حتما با این‌گونه اقدامات که منجر به افزایش سرمایه اجتماعی کشور شود، ‌حل‌شدنی است و دلسوزان انقلاب ایران و جمهوری اسلامی و کسانی که به آینده ملت فکر می‌کنند، باید با هم تفاهم و گفت‌وگو کنند و انسجام ملی و امید مردم به آینده را تقویت کنند».

جهانگیری با بیان اینکه برخی فکر می‌کنند چالش‌های کشور به‌گونه‌ای است که کارشناسان و متخصصان ما قادر به حل آن نیستند، تأکید کرد: «حل بسیاری از مشکلات پیش‌روی کشور اصلا نیاز به کار تکنیکی ندارد؛ بلکه حل آنها وابسته به شرایط سیاسی و اجتماعی کشور است. من جزء افرادی هستم که همیشه به آینده امیدوارم و مطمئنم با تجربیاتی که مسئولان کشور و دلسوزان دارند، شرایطی به وجود خواهد آمد که همه مشکلات برطرف شود».
حق بی‌احترامی به انتخاب مردم یزد را ندارند

معاون‌اول رئیس‌جمهوری همچنین با انتقاد از برخی خلأهای قانونی در زمینه واگذاری اختیارات به استان‌ها، گفت: «قانون اختیارات را به وزرا داده و وزیر براساس قانون باید در برابر مجلس شورای اسلامی و رئیس‌جمهوری پاسخ‌گو باشد. زمانی که ما بخواهیم اختیارات را از وزیر خود به استاندار خود منتقل کنیم، شورای نگهبان می‌گوید که وزیر مسئول است و او باید پاسخ‌گو باشد. این در حالی است که اداره ایران با این جمعیت و گستردگی‌ که دارد، به صورت فعلی و متمرکز دشوار است و حتما باید به فکر نوعی از اداره کشور باشیم که اختیارات در استان‌ها متمرکز شود. لایحه مدیریت شهری در این زمینه است و در حال طی‌کردن مراحل پایانی خود است».

جهانگیری با اشاره به دغدغه شورای‌عالی استان‌ها درباره موضوع حضور سپنتا نیکنام، منتخب مردم شهر یزد در شورای شهر، گفت: «به‌عنوان دولت موضع‌مان راجع ‌به سپنتا نیکنام روشن است و تردیدی در آن نداریم. مردم یزد مردمی مؤمن، انقلابی و متدین هستند که هیچ‌کس در تدین آنها شکی ندارد و هیچ‌کس برای یزد دلسوزتر از مردم این شهر نیست. آنها انتخاب کرده‌اند و این انتخاب باید مورد احترام همه قرار گیرد و هیچ‌کس حق ندارد که به انتخاب مردم یزد بی‌احترامی کند. مردم یزد دوست دارند که شهر خود را این‌گونه اداره کنند و این موضوع هیچ مغایرتی با قوانین کشور ندارد. قطعا مشکلاتی که در این زمینه به وجود آمده، با گفت‌وگو حل می‌شود. در این زمینه کمک خواهند کرد؛ چراکه راهکار همه مشکلات در گفت‌وگو است و ما نباید از گفت‌وگو نگران شویم».

چکیده سخنان ‌برخی پمپاژ ناامیدی به جامعه است
معاون‌اول رئیس‌جمهوری گفت: «ایران از لحاظ مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای، شرایطی بسیار استثنائی دارد. امروز باید شرایط کشور را به‌خوبی درک کنیم. در گوشه و کنار دنیا قدرت‌های بزرگ و برخی کشورهای منطقه متحد شده‌اند که به ایران آسیب برسانند. در اتاق‌های فکر برخی از کشورهای غربی عده‌ای در حال طراحی علیه ایران هستند. به‌همین‌دلیل ایران شرایط بسیار حساسی دارد و یک لحظه غفلت‌کردن و یک تصمیم ناصحیح‌ گرفتن و یک اقدام نابجا انجام‌دادن می‌تواند شرایط مردم را به‌گونه‌ای دیگر رقم بزند». او افزود: «امروز کم‌هزینه‌ترین راه برای خسارت‌زدن به ایران، دامن‌زدن به اختلافات، تفرقه و چنددستگی و همچنین ناکارآمد نشان‌دادن مسئولان میان مردم است و القای اینکه نظام ناکارآمد است و توانایی حل مشکلات را ندارد. واقعا من ناراحت می‌شوم که می‌بینم گاهی مسئولان برخی نهادها و جریانات سیاسی که باید بیش از دیگران به حساسیت کشور و منطقه فکر کنند، چکیده همه سخنان‌شان پمپاژ ناامیدی به جامعه است».

از: شرق


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.