نماینده لنگرود: کمبود ۶۰۰ میلیون متر مکعب آب برای آبیاری شالیزارها/ طلسم ۲۰ ساله تکمیل دو سد در گیلان

جمعه, 31ام فروردین, 1397
اندازه قلم متن


نماینده مجلس با بیان اینکه گیلان با توجه به میزان بارندگی نباید کمبود آب کشاورزی داشته باشد، گفت: به دلیل متکی بودن استان به آب بارندگی سرمایه گذاری زیادی روی نگهداشت آب در سطح استان نشده است.

مهرداد بائوج لاهوتی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره وضعیت بارندگی و ذخایر آبی در سطح استان گیلان اظهار داشت: استان گیلان به طور معمول ۱۱۰۰ میلی‌متر بارندگی داشته که اکنون این میزان ۳۰ درصد کاهش یافته است و بیشترین تاثیر آن نیز روی کاشت برنج است.

وی افزود: ما در فصل کاشت برنج ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب آب نیاز داریم که یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب از سد سفید رود تامین می‌شود و اکنون حدود ۶۰۰ میلیون متر مکعب کم داریم اما برای بقیه محصولات مشکلی نداریم.

نماینده مردم لنگرود در مجلس تاکید کرد: چنانچه وزارت نیرو و جهاد کشاورزی تدبیر داشته باشند از خروج روان‌آب‌ها به سمت دریا جلوگیری می‌شود و مشکلی بابت تامین آب شالیزارها نخواهیم داشت.

وی خاطرنشان کرد: اگر روی حفر چاه‌ها و آب‌بندها مدیریت اعمال شود با توجه به غنی بودن منابع آبی استان مشکل حادی نخواهیم داشت.

لاهوتی بیان کرد: سفید رود، پل رود و شفارود سه سد استان هستند که فقط سفید رود در حال بهره‌برداری است و دو سد دیگر به دلیل بی‌توجهی‌ها به مدت ۲۰ سال است که نیمه‌کاره رها شده‌اند. به اضافه اینکه ۱۱ سد لاستیکی روی رودهایی که به دریا می‌رود، در حال احداث است که اگر تکمیل شود مشکل حل می‌شود، به انضمام اینکه آب‌بندها نیز باید احیا و صیانت شوند.

وی ادامه داد: در گذشته ۸۰ درصد آبیاری مزارع از طریق همین آب بندها بود در زمستان آب جمع آوری می‌شد و امکان پروروش ماهی نیز داشت و در فصل زراعی هم برای کشاورزی استفاده می‌شد.

این نماینده مجلس همچنین با بیان اینکه گیلان با توجه به میزان بارندگی نباید کمبود آب کشاورزی داشته باشد، گفت: به دلیل متکی بودن استان به آب بارندگی سرمایه‌گذاری زیادی روی نگهداشت آب در سطح استان نشده است.

وی با اشاره به قطعی آب در برخی روستاهای نقاط کوهستانی استان اظهار داشت: چون سطح زمین در این نقاط بالا است امکان دسترسی به آب زیرزمینی ندارند و از چشمه‌ها تامین می‌شوند ضمن اینکه در آبرسانی به روستاها به صورت علمی کار نشده است، اما در هر صورت تا دو سال آینده مشکل روستاها نیز برطرف می‌شود.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.