آرش رضویان، شهروند بهایی، به دلیل اعتقادات‌مذهبی‌اش از دانشگاه اخراج شد

پنجشنبه, 20ام اردیبهشت, 1397
اندازه قلم متن

یک منبع مطلع درباره وضعیت آرش رضویان شهروند بهایی ایران که به دلیل مذهبش از دانشگاه سراسری گیلان در اسفند ماه ۹۶ اخراج شده به کمپین حقوق بشر در ایران گفت این دانشجوی بهایی پس از چهار ترم درس خواندن با ارسال یک نامه از سوی سازمان سنجش به دلیل داشتن عقیده متفاوت از تحصیل محروم شد.

آرش رضویان متولد ۱۳۷۷، بهایی و متولد شهر رشت، در کنکور سراسری ۹۵ در دانشگاه گیلان در رشته فیزیک قبول شد و چهار ترم به در این رشته درس خواند. با این حال در ترم چهارم از دانشگاه اخراج شد.

این منبع به کمپین درباره نحوه اخراج آرش رضویان گفت:‌ «روز ۲۶ اسفند ۹۶ از دانشگاه به آرش تماس گرفتند و گفتند او از دانشگاه اخراج شده است. در جواب پرسش آرش که به چه دلیلی اخراج شده، گفتند نمی‌دانند و برای پاسخ آن باید به سازمان سنجش مراجعه کند. آرش روز ۲۷ اسفند ماه به سازمان سنجش رفت. در آنجا به او گفته شده که او به دلیل عدم صلاحیت عمومی قابل ادامه تحصیل نیست. وقتی آرش با اصرار پرسیده منظورشان چیست. گفتند خودت می دانی مشکلت چیست و چرا از دانشگاه اخراج شدی.»

این منبع در ادامه گفت: «آرش پس از آن به آنها گفته طبق قانون اساسی هر کسی با هر عقیده‌ای اجازه درس خواندن در ایران را دارد. آنها هم به او گفتند این حق برای معتقدان به چهار دین اصلی است. آرش در انتها گفته آنها باید کتبا به او اخراجش را اعلام کنند. چند روز بعد یک نامه به خانه او پست شد که در ان نوشته شده بود آرش طبق مصووبه شورای عالی فرهنگی صلاحیت عمومی برای ادامه تحصیل ندارد.»

این منبع مطلع در پاسخ به اینکه آیا در طول چهار ترم گذشته برای آرش رضویان مشکلی در دانشگاه پیش نیامده، گفت: «هیچ مشکلی نداشت. در زمان ثبت‌نام دانشگاه در بخش ستون ادیان او گزینه سایر مذاهب را زده بود. هیچ مشکلی هم پیش نیامد و در کنکور قبول شد. چهار ترم هم خواند و هیچ مشکلی برایش پیش نیامد. اینهمه هزینه دانشگاه و امید بعد دو سال به باد رفت.»

به گفته این منبع بقیه اعضای خانواده آرش در همان مرحله ثبت‌نام کنکور با عدم صلاحیت عمومی روبرو شده و قادر به ورود به دانشگاه نشدند.»

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در جلسه شورای روابط خارجی در نیویورک روز چهارم اردبیهشت ۹۷ مدعی شد بهایی بودن در ایران جرم نیست و در ایران کسی به دلیل «بهایی بودن و یا اعتقاد نداشتن به خدا» به زندان نمی‌رود.

جوادلاریجانی رییس ستاد حقوق بشرقوه قضاییه ایران نیر در اجلاس شورای حقوق بشر در سال ۸۹ گفت بهاییان مثل بقیه شهروندان می‌توانند زندگی و تحصیل کنند.

با این حال بسیاری از بهاییان نه تنها به دلیل مذهب‌شان به زندان می‌روند بلکه بسیاری از بهاییان شغل خود را از دست داده‌‌اند، محروم از تحصیل شده‌اند، اموالشان مصادره شده و یا حتی کشته شدند. ادعاهای آقای ظریف خلاف آنچه در چهل سال اخیر صورت گرفته را نشان می‌دهد.

مذهب بهایی در ایران بزرگترین گروه اقلیت مذهبی غیرمسلمان در ایران را تشکیل می‌دهند. در سال‌های اخیر، بدرفتاری با بهاییان تشدید شده است و شامل تخریب قبرستان‌های آنان، دستگیری‌های خودسرانه، حمله به منازل، ضبط اموال، اخراج از کار، و سلب حقوق مدنی اساسی از آنها شده است. جوانان بهایی ایرانی همچنان از حق تحصیلات دانشگاهی محرومند و هر دانشگاهی که دانشجویان بهایی در آن مشغول به تحصیل باشند وادار به اخراج آنها می‌شود. متخصصین بهایی از انتصاب در شغل‌های دولتی محروم هستند و به دلیل اعتقاداتشان از جانب شرکت‌های خصوصی مورد تبعیض قرار می‌گیرند. حتی کسانی که از آنها دفاع می‌کنند نیز مورد حمله قرار می‌گیرند.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.