آمریکا رئیس بانک مرکزی ایران را تحریم کرد

سه شنبه, 25ام اردیبهشت, 1397
اندازه قلم متن

ولی‌الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی ایران

وزارت دارایی آمریکا ولی‌الله سیف، رئیس بانک مرکزی ایران را در لیست تحریم‌های خود قرار داده است.

وزارت دارایی آمریکا در بیانیه‌ای که منتشر کرده علی طرزعلی، معاون بخش بین‌الملل بانک مرکزی ایران و ارس حبیب، مدیر بانک “بلاد اسلامی” عراق را هم بهمراه آقای سیف در لیست تحریم‌های جدید قرار داده.

این تحریم‌های در قالب برنامه‌ای بوده که “حامیان تروریسم بین‌المللی” را هدف قرار می‌دهد.

در بیانیه وزارت دارایی آمریکا از فردی بنام محمد جعفر قصیر نام برده شده که به عنوان نماینده حزب‌الله لبنان با همکاری سپاه، پول منتقل می‌کرده است و شامل تحریم‌های ثانویه است.

هفته پیش دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا رسما کشورش را از توافق هسته‌ای میان ایران و شش قدرت جهانی خارج کرد.


او فرمانی را امضا کرد که بنا بر آن تحریم‌های هسته‌ای ایران که بر اساس برجام تعلیق شده بود، طی یک دوره زمانی برمی‌گردد.

آمریکا به کشورهای دیگر بین ۹۰ تا ۱۸۰ روز برای اجرای تحریم های ایران فرصت داده است.

بر اساس تحریم‌های ۱۲ مه، بانکهای خارجی که با بانک مرکزی ایران معامله کنند هدف تحریم قرار می‌گیرند.

بیشتر معاملات این بانک‌ها با بانک مرکزی ایران برای پرداخت خرید نفت است.

امیر پایور، خبرنگار اقتصادی بی‌بی‌سی

تحریم رئیس کل بانک مرکزی یک پله قبل از تحریم خود بانک مرکزی است که از ۴ نوامبر قراراست برگردد. البته بانک مرکزی تحت تحریمهای پولشویی در فهرست سیاه آمریکا هست. آنچه به زودی برمی گردد تحریمهای ثانویه است که فرد یا نهادهای غیر آمریکایی را به خاطر ارتباط با بانک مرکزی جریمه خواهد کرد. ولی وزارت دارایی آمریکا حتی همین ۱۸۰ روز را هم صبر نکرد تا بانک مرکزی را به عنوان یک “نهاد” در تحریمهای ثانویه قرار دهد و با گنجاندن رئیس کل آن در فهرست سیاه، جدیت دولت آمریکا در برخورد با ایران را به رخ تهران می کشد .اما تحریم اصلی همان تحریم خود بانک است که معاملات دولتی ایران را فلج خواهد کرد. تحریم آقای سیف برد و عمق تحریم خود بانک را ندارد، هرچند کار را برای ایران از همین حالا مشکل می کند.

دیروز (دوشنبه ۲۴ اردیبهشت/ ۱۴ مه) دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا گفته بودوضعیت بازار جهانی انرژی به گونه‌ای است که تحریم‌های نفتی ایران را امکان پذیر می‌کند.

آقای ترامپ در یادداشتی خطاب به وزیران امور خارجه، دارایی و انرژی ایالات متحده نوشت که”شرایط اقتصاد جهانی، افزایش تولید نفت بعضی کشورها و مازاد تولید در جهان” او را به این جمع بندی رسانده که کاهش چشمگیر فروش نفت ایران در بازارهای جهانی امکان‌پذیر است.

رئیس بانک مرکزی ایران در حالی در لیست تحریم‌های جدید آمریکا قرار گرفته که کمتر از یک هفته پیش، ایالات متحده شش فرد و سه شرکت ایرانی را به فهرست تحریم‌ها اضافه کرد.

به گفته استیو منوچین، وزیر دارایی آمریکا این افراد و شرکت‌ها بخشی از یک شبکه‌ ارزی گسترده برای تامین مالی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده‌اند.

آقای منوچین گفته است این شبکه صدها میلیون دلار را به ارزهای دیگر تبدیل کرده‌اند و بانک مرکزی ایران هم در این امر “همدست” بوده و فعالانه دسترسی شبکه ادعایی آمریکا به حساب‌های بانکی خارجی را فراهم می‌کرده است.

اضافه شدن این افراد و شرکت‌ها در چهارچوب تحریم‌های موجود آمریکا است و ارتباطی به خروج آمریکا از برجام و برگرداندن تحریم‌های معلق شده یا وضع تحریم‌های تازه ندارد.

امیر پایور، خبرنگار اقتصادی بی‌بی‌سی می‌گوید اعلام تحریم آقای سیف همزمان با مذاکرات ایران و اتحادیه اروپا هشداری به شرکتها و دولتهای اروپایی است درباره اینکه واشنگتن چقدر درباره تحریم ایران جدی است؛ آمریکا، اروپایی ها را مقابل انتخاب مشخص و سختی گذاشته است: یا بازار ایران یا بازار بزرگترین اقتصاد جهان.

ولی الله سیف کیست؟

ولی الله سیف در سال ۱۳۳۱ در نهاوند متولد شد و فعالیتش در حوزه اقتصادی را از سال ۱۳۶۰ آغاز کرد.

او در سال۱۳۶۰ تا ۱۳۶۲ برای مدت ۲ سال “مدیر مالی و عضو هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران” و ۲ سال هم “معاون اقتصادی و برنامه ریزی بنیاد مستضعفان و جانبازان” بوده است.

آقای سیف نخستین بار در سال ۱۳۶۲ به سمت رئیس هیات مدیره و مدیر عامل بانک ملت منصوب شد.

او دارای دکتری حسابداری و امور مالی از دانشگاه علامه طباطبایی و لیسانس و فوق لیسانس حسابداری از دانشکده حسابداری و علوم مالی شرکت ملی نفت ایران است.

او بیش از ۲۰ سال مدیریت عامل بانکهای مختلف دولتی را در ایران بر عهده داشته است.

آقای سیف در دوره ریاست بانک صادرات در دهه ۷۰ به دلیل اختلاس معروف آن دهه مورد انتقاد قرار گرفت.

اختلاس ۱۲۳ میلیارد تومانی در بانک صادرات در سال ۱۳۷۴ است که در جریان آن فاضل خداداد و مرتضی رفیق دوست به برداشت غیرقانونی از منابع بانکی متهم شدند.

ولی‌الله سیف در زمان این اختلاس ریاست بانک صادرات را بر عهده داشت.

آقای سیف از سال ۱۳۸۵ به مدت پنج سال رئیس هیات مدیره و مدیرعامل بانک فیوچر در کشور بحرین بود.

آقای سیف در دولت حسن روحانی در سال ۱۳۹۲ به عنوان رئیس کل بانک مرکزی انتخاب شد.
از: بی بی سی


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.