گزارشی از پنجمین روز اعتصاب سراسری کامیونداران ایران/ ویدیو

شنبه, 5ام خرداد, 1397
اندازه قلم متن


خبرگزاری هرانا – اعتصاب کامیون داران ایران که از روز سه‌شنبه اول خردادماه در اعتراض به عدم رسیدگی مسئولان به مطالبات صنفیشان آغاز شده، امروز شنبه برای پنجمین روز متوالی همچنان ادامه دارد. امروز در اصفهان نیز رانندگان تاکسی اینترنتی در اعتراض به پایین بودن کرایه اقدام به برگزاری تجمع کردند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، از روز سه‌شنبه اول خردادماه کامیون‌داران بسیاری در شهرهای ایران در اعتراض به ثابت بودن کرایه‌ها، افزایش قیمت بیمه‌ها، افزایش عوارض اتوبان‌ها، کمیسیون بالای باربری‌ها، هزینه بالای تعمیرات و قیمت بالای لوازم یدکی دست به اعتصاب زده و خواستار عملی شدن مطالبات صنفی خود شدند.

با وجود اینکه طی روزهای گذشته برخی از خبرگزاری‌های نزدیک به دولت اعلام کردند که این اعتصاب پایان یافته اما امروز شنبه ۵ خرداد نیز اخبار و تصاویری مبنی بر ادامه گسترده اعتصاب در بسیاری شهرها از جمله “نجف‌آباد، خرم‌آباد، دماوند، شهرضا، انزلی، بندرعباس، زنجان، اسلام‌آباد غرب، دیواندره، همدان، کامیاران، فریدونشهر، لوشان، سقز، بندرامام، تبریز، ضیاآباد، کنگاور، درق، شیراز، سبزوار، اردبیل، زرند، قم، کرمان، بستان‌آباد، کرمانشاه، اصفهان، چرمهین، گچساران، مشهد، بروجن، میاندوآب، بوشهر، نکا و تکاب ” مخابره شده است.

همچنین با توجه به تداوم حضور تانکرهای سوخت در این اعتصاب سراسری، گزارش شده که برخی از پمپ بنزین‌ها همچنان با کمبود سوخت مواجه هستند و بر اساس برخی گزارش‌ها امروز نیز در مواردی تانکرهای سوخت که در این اعتصاب مشارکت ندارند یا وابسته به نهادهای دولتی هستند با اسکورت نیروهای انتظامی و امنیتی درصدد تامین سوخت برخی از جایگاه‌ها دیده شدند.

داریوش امانی، معاون سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای روز شنبه اظهار کرد: “میزان کرایه رانندگان موضوعی توافقی است که براساس توافق بین انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل کالا و انجمن صنفی رانندگان و همه‌ساله بر مبنای میزان تورم و اعلام بانک مرکزی تعیین می‌شود که البته این رقم طی سه سال گذشته افزایشی نداشته است و این امر البته و به‌طور یقین از همراهی رانندگان باسیاست‌های دولت حکایت دارد و سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای نیز از مدتی قبل در این خصوص اقدامات مثبتی را آغاز کرده است.

در حال حاضر افزایش نرخ کرایه در اکثر استان‌های کشور انجام‌شده و در شهرستان‌هایی که انجام‌نشده، موَضوع به دلیل عدم توافق انجمن‌های صنفی مربوطه بوده و اجرای آن در شهرستان‌های مذکور به ابتدای تیرماه موکول شده است. بررسی قیمت لاستیک و روغن نیز یکی دیگر از درخواست‌های کامیون‌دارها بود که این خواسته‌ آن‌ها بررسی و قیمت آن‌ها تعدیل شد”.

روز شنبه یکی از کامیونداران کاشمری که به سمت خاش در حرکت بود اما به دلیل جلوگیری از تردد و ادامه مسیر وی توسط رانندگان معترض از خضری، دشت پیاز مجبور به برگشت می‌شود در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا گفت: “در بسیاری از مسیرها رانندگان معترض جلوی کامیونداران را می‌گیرند و اجازه تردد نمی‌دهند”.

این کامیوندار کاشمری با اشاره به اینکه در هر روز که اعتراض کرده بودند توسط نیروی انتظامی متفرق شدند و کسی به مشکلات ما گوش نکرد، بیان کرد: “متاسفانه از زمانی که سندیکای کامیونداران در کاشمر منحل شد هیچ کس به فکر رفع مشکلات کامیونداران نیست”.

م-س از افزایش ۷۵۰ هزار تومانی قیمت لاستیک از ابتدای امسال خبر داد و گفت: “در تمامی کشور اعتراضاتی نسبت به افزایش نیافتن نرخ کرایه‎ها شده است حال آن که لاستیکی که به قیمت دو میلیون تومان خریداری می‎شد از ابتدای امسال به قیمت دو میلیون و ۷۵۰ هزار تومان رسیده است”.

م-ح، یکی دیگر از کامیونداران کاشمری با اشاره به اینکه چون مکان مشخصی برای کامیونداران نیست آنها در سطح شهر پراکنده هستند که این موجب می‌شود توسط راهنمایی و رانندگی جریمه شوند، افزود: “قبلا اعلام بار در این محل انجام می‌شده اما چون به دست باربری‌ها افتاده به همین خاطر وقتی می‌بینند کرایه شهر دیگری کمتر است از آن شهر رانندگانی برای جابجایی بار می‌آورند”.

در ادامه یکی دیگر از رانندگان کامیون با انتقاد از وضعیت فعلی کرایه‌های کامیونداران گفت: “به رغم اینکه برای رفع مشکلات چندین بار به فرمانداری مراجعه کرده‌ایم اما نتیجه‌ای نداشته است”.

راننده دیگری که به نمایندگی از دیگر کامیونداران به همراه چند نفر ار رانندگان برای بررسی مشکلات در محل فرمانداری حضور یافته بود، گفت: “در این جلسه معاونت عمرانی فرمانداری خواستند تا رانندگان نسبت به تشکیل انجمن صنفی اقدام و مسئولان هم موضوع سندیکا را پیگیری کنند”.

وی با بیان اینکه مسئولان در این جلسه قول باز شدن سندیکای رانندگان کاشمر را دادند، بیان کرد: “هنوز نمی‌دانیم تا چه اندازه مسئولان به قول خود عمل خواهند کرد”.

غلامحسین مرکی، نائب رئیس انجمن صنفی رانندگان حمل و‌ نقل بار بیرجند به خبرگزار ایلنا گفت: “از امروز صبح تعرفه به گاراژها داده شده و طبق همین تعرفه کالاها حمل می‌شود. این مشکل در بیرجند مشکل حل شده است. روز گذشته در سازمان حمل و نقل پایانه‌ها با حضور رئیس حمل و نقل شهرستان آقای حیدری در این راستا جلسه‌ای تشکیل شد”.

با این حال به گفته عباس خاکبازان، رئیس انجمن صنفی کارگری رانندگان ناوگان یخچالدار بین‌المللی شهرتهران به دلیل عدم نظارت سازمان راهداری بر شرکت‌های باربری، این شرکت‌ها بین ۵۰ تا ۸۰ درصد هزینه حمل را به عنوان کمیسیون خود برمی‌دارند.

کامیونداران به روزنامه ایران گفتند که مشکلات آنها در نامه‌ای به به ریاست جمهوری، وزارت کشور، وزارت راه و شهرسازی، مجلس، وزارت اطلاعات، سازمان صدا و سیما و حتی برخی از کمیسیون‌های تخصصی مجلس چون کمیسیون عمران ارسال شده اما پس از عدم پاسخگویی هیچ یک از این نهادها، رانندگان تصمیم گرفتند تا اعتراض خود را به جاده‌ها آورند تا شاید مسئولان بدانند که کارد به استخوانشان رسیده است.

مسعود دانشمند، عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی ایران در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: “در عین حال باید مسائل مربوط به تعمیرات و حتی پرداخت هزینه گازوییل و تعمیرات نیز برعهده خود راننده باشد در صورتی که در هیچ جای دنیا سیستم حمل و نقل جاده‌ای به صورت خودمالکی نیست و شرکت‌مالکی است و رانندگان تنها به عنوان حمل‌کننده بار مطرح هستند و خود شرکت‌ها همه فرآیند مربوط به بار را از صفر تا صد انجام می‌دهند”.
گفتنی است در روز شنبه برخی گزارشات حاکی از این بود که در اصفهان نیز رانندگان تاکسی اینترنتی در اعتراض به پایین بودن نرخ کرایه‌ها، اقدام به برگزاری تجمع کردند.

هرانا پیشتر در گزارشی به بررسی وضعیت اعتصاب در روزهای قبل از جمله روز چهارم و واکنش مسئولان به این مسئله پرداخته بود.

گزارش ویدیویی ذیل ماحصل گردآوری حداقل ۴۵ قطعه ویدیویی از پنجمین روز اعتراضات توسط هرانا است.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.