مولوی عبدالحمید: اهل سنت با گذشت ۴۰ سال از عمر انقلاب همچنان از تبعیض رنج می‌برد

سه شنبه, 15ام خرداد, 1397
اندازه قلم متن

امام جمعه اهل سنت زاهدان می‌گوید با وجود اینکه ۴۰ سال از عمر انقلاب و نظام جمهوری اسلامی می‌گذرد اما متاسفانه هنوز جامعه اهل‌سنت با مشکل جدی «تبعیض» مواجه است.

مولوی عبدالحمید شامگاه یکشنبه ۱۳ خرداد در مراسم افطار رئیس‌جمهوری ایران گفت: «اهل‌سنت ایران می‌خواهند در سرنوشت خودشان دخیل باشند و در تمام مراکز تصمیم‌گیری و اداری کشور و نیز در نیروهای مسلح حضور داشته باشند».

به گزارش سایت «سنی‌آنلاین»، وی «پیام حضور» رای‌دهندگان و به خصوص اهل سنت در انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۶ را در این نکته دانست که «ملت ایران خواستار تغییرات در بعضی از سیاست‌های کلی نظام است».

مولوی عبدالحمید تاکید کرد که اهل سنت از «تبعیض و نابرابری به‌شدت رنج می‌برد» و با شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری «خواستار تغییرات و رفع تبعیض بودند».

وی با اشاره به «گلایه» اهل سنت از حسن روحانی گفت که بسیاری از دوستانش مخالف حضور او در این مراسم بوده‌اند.

این روحانی شاخص اهل سنت گفت که در پاسخ به آنان گفته است: «ما برای رئیس‌جمهور هزینه کردیم و نباید به این سادگی دست‌بردار شویم بلکه باید حرف‌هایمان را از نزدیک» با او مطرح کنیم.

اهل سنت از داشتن نمازخانه در تهران و دیگر شهرها با اکثریت جمعیت شیعه محروم هستند و تعدادی از روحانیون شاخص اهل سنت نیز بارها از «محدودیت»‌های نهادهای امنیتی برای خود خبر داده‌اند.

در همین حال ﻣﺠﻤﻊ فقهی جمعی از علمای اهل سنت ایران در کردستان ۲۲ تیرماه ۹۶ به دلیل احضار و تهدید اعضای آن از سوی وزارت اطلاعات فعالیت خود را تعلیق کرد.

مولوی عبدالحمید که شناخته‌ترین چهره اهل سنت در ایران است، پیش از این خبر داده بود که برای سفر به بیشتر استان‌های ایران برای او محدودیت ایجاد شده است.

حسن امینی، مدیر مدرسه علوم دینی امام بخاری در سنندج، نیز اردیبهشت‌ماه با اعلام اینکه وضعیت اهل سنت در دولت حسن روحانی «بدتر شده»، خبر داد که روحانیون اهل سنت اجازه سفر به شهرهای سنی‌نشین را ندارند و وزارت اطلاعات مانع از سفر او به زاهدان شده است.

وجود این محدودیت‌ها در حالی است که رهبر جمهوری اسلامی شهریور پارسال در اقدامی بی‌سابقه، در پاسخ به نامه انتقادی مولوی عبدالحمید در مورد «تبعیض» نسبت به اهل سنت، نوشت که ارگان‌های جمهوری اسلامی موظفند «بر اساس قانون اساسی» بین ایرانیان تبعیض روا ندارند.

با این حال مولوی عبدالحمید اعلام کرد که از این دستور «هنوز نتیجۀ ملموسی به‌دست نیامده است».

وی خواستار آن شد که رهبر و رئیس‌جمهوری ایران برای حل مشکلات اهل سنت «شخصاً ورود پیدا کنند و آنها را زیر نظر مستقیم خودشان بگیرند و به هیچ مسئول دیگری واگذار نکنند».

به گزارش خبرگزاری ایسنا، حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران نیز در این مراسم گفت: «بارها در سخنرانی‌ها و در هیأت دولت تأکید کردم که جوانان، زنان و اقلیت‌های قومی و مذهبی هر سه در مظلومیت هستند و امروز این سه گروه گله‌مند هستند و در بسیاری موارد نیز حق هم با آنهاست».

وی تاکید کرد که دولت برای انتصاب این سه گروه در سمت‌های مدیریتی «مصمم» است.

پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری پارسال، فراکسیون نمایندگان اهل سنت مجلس از او خواستند که «در بین وزیران پیشنهادی دولت دوازدهم، نخبگان اهل سنت کشور نیز حضور پررنگ داشته باشند» اما در نهایت وزیر اهل سنت معرفی نشد.

پس از آن حاصل داسه، فعال سیاسی کرد و نماینده سابق مجلس، بدون ذکر نام اعلام کرد که «برخی مراجع تقلید شیعه در تماس با حسن روحانی و برخی از رهبران اصلاح‌طلبان، خواستار معرفی نشدن وزیر اهل سنت شده‌اند».

انتصاب استاندار اهل سنت برای استان‌هایی با اکثریت سنی‌نشین نیز از جمله خواسته‌ها از دولت روحانی بود اما به این خواسته توجهی نشده است.

علاوه بر اهل سنت، پیروان ادیان زرتشتی، یهودی و مسیحی ایران به عنوان سه اقلیت دینی به رسمیت شناخته شده در قانون اساسی، از داشتن سمت‌های بالای دولتی محروم هستند، و وضعیت سپنتا نیکنام، عضو زرتشتی شورای شهر یزد که با حکم دیوان عدالت اداری تعلیق شده، نیز همچنان نامشخص است.

آقای روحانی در این زمینه در سخنرانی خود گفت: «انسان ناراحت می‌شود از اینکه ببیند یک نفر غیر مسلمان و از اقلیت در کشور در انتخاباتی رأی مردم را به خود جلب می‌کند، اما بعد درباره حضور او در آن جمع یا شورایی که انتخابات در آن انجام شده، شک و شبهه ایجاد می‌شود».

وی ابراز امیدواری کرد که مصوبه مجلس درباره حضور اقلیت‌های مذهبی در شورای شهر که توسط شورای نگهبان رد شده است، در مجمع تشخیص مصلحت نظام «به نتیجه مطلوب برسد».

بهائیان، دیگر گروه دینی اقلیت در ایران هستند که حتی از حقوقی مانند تحصیل در دانشگاه و داشتن شغل‌های دولتی محرومند.

بر اساس گزارش خبرگزاری‌های ایسنا، سایت سنی آنلاین و سایت رادیو فردا/ ا.م/ ک.ر


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.