آفتاب نیوز: اقدام داعشی علیه ببرها در مشهد+عکس

شنبه, 6ام مرداد, 1397
اندازه قلم متن
حالا که رسوایی کشتار بیرحمانه ببرهای باغ وحش مشهد و لاپوشانی سازمان حفاظت محیط زیست فاش شده باید از آقای کلانتری خواست به تصاویر پوست‌های بزرگترین گربه‌سان جهان که در باغ وحش تحت نظارت ایشان کشف شده نگاهی بیندازد و از خود بپرسد داعشی کیست؟
آفتاب‌‌نیوز :

در حالی که عیسی کلانتری و برخی رسانه‌ها طی روزهای گذشته کوشیدند، خبر مرگ مشکوک ۸ ببر در باغ وحش مشهد را تکذیب کنند، معاون دادستان خراسان رضوی از پیدا شدن هفت تخته پوست و چهار جمجه ببر خبر داد و مرگ ۷ ببر در زمستان گذشته در این باغ وحش را تأیید کرد.
به گزارش آفتاب‎نیوز؛ محمد بخشی محبی، معاون دادستان خراسان رضوی در این باره به رسانه‌ها گفت: مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست استان منکر پیداشدن این موارد شدند اما طی بازرسی که به دستور دادستانی انجام شد، این موارد تأیید شدند. تنها در زمستان سال گذشته هفت قلاده ببر تلف شده‌اند که این به تنهایی آمار نگران‌کننده‌ای است و برخلاف نظر مسئولان که ببرها بر اثر کهولت سن تلف شده‌اند از نظر کارشناس دادستانی جمجمه‌های پیداشده جوان بوده‌اند. از دیروز به مسئولان محیط زیست اعلام شده که این موارد را از باغ وحش به اداره کل حفاظت محیط زیست منتقل کنند اما تا امروز این اتفاق نیفتاده است.
علی کشمیری، فعال محیط زیست خراسان رضوی در این‌باره می‌گوید: دامپزشک باغ وحش مشهد تلفات ببرهای بالغ در این باغ وحش را در سال ۹۶، هفت قلاده اعلام کرد که ۶ مورد از آنها طی مدت دو ماه اتفاق افتاده. همچنین به گفته این دامپزشک، سال ۹۵،  با یک مورد تلفات ببر، سال ۹۴ بدون تلفات ببر و سال ۹۳ هم با یک مورد تلفات ببر بالغ در باغ وحش مشهد همراه بوده است.
وی ادامه می‌دهد: این بدان معناست که طی سال گذشته تعداد ببرهای بالغ باغ وحش مشهد، بیش از ۴۰ درصد کاهش یافته و از ۱۷ به ۱۰ قلاده رسیده و جالب است که این موضوع  از نظر مسئولان محیط زیست کاملاً عادی است، برایشان هیچ علامت سوالی پیش نیاورده و سبب پیگیری در این زمینه نشده است.
 کشمیری با اشاره به اینکه مسئولان محیط زیست، این بار هم تصمیم گرفتند با تکذیب خبر مرگ ببرهای باغ وحش مشهد، صورت‌ مسئله را پاک کنند، می‌گوید: در گذشته هم مواردی از مغایرت‌های آماری در تعداد جانوران باغ وحش گزارش شده اما پاسخی را از سوی مسئولان محیط زیست به همراه نداشته. اینکه مسئولان محیط زیست علت مرگ این ببرها را کهولت سن اعلام می‌کنند غیرقابل قبول است چرا که ببرهای تلف شده برخلاف ادعای مسئولان نه تنها مسن نبوده بلکه بین دو تا سه سال بیشتر سن نداشته‌اند.
کشمیری درباره علت مرگ این ببرها می‌گوید: سال ۹۱ سازمان حفاظت محیط زیست، با تعیین ضرب‌الاجلی سه ساله برای باغ وحش، به مسئولان این مرکز فرصت داد تا شرایط را با ضوابط تعیین‌شده در دستورالعمل سازمان حفاظت محیط زیست سازگار کنند. فرصتی که حالا نزدیک به سه سال از پایان آن گذشته بی‌آنکه به ایجاد تغییراتی در باغ وحش انجامیده باشد. همزمان شدن مرگ این تعداد ببر با تلاش باغ وحش برای اخذ مجوز محیط زیست که مشروط بر کاهش تعداد حیوانات شده بود احتمال کشتار این حیوانات را تقویت می‌کند. باغ وحشی که فضای اختصاص داده شدن در آن به ازای هر ببر، با ضوابط تعیین شده از سوی سازمان حفاظت محیط زیست (۱۵۰ متر به ازای هر ببر) فاصله بسیار داشت.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر به جز باغ وحش مشهد، تنها سه باغ وحش در سراسر کشور از ببر نگهداری می‌کنند که تعداد ببرهای این مراکز در مجموع به ۱۰ قلاده هم نمی‌رسد، می‌گوید: نگهداری از تعداد زیادی ببر، ویژگی انحصاری باغ وحش مشهد در میان باغ وحش‌های کشور است. بدین ترتیب باغ وحش مشهد بدون آنکه با واگذار کردن ببرهای مازاد به سایر باغ وحش‌ها برای خود رقیبی به وجود آورده باشد، توانست با معدوم‌سازی آنها، تعداد جانوران را با مساحت مورد نظر سازمان حفاظت محیط زیست سازگار کرده و زمینه را برای دریافت مجوز از این سازمان فراهم کند.
این فعال محیط زیست در پایان می‌گوید: انتظار می‌رفت سازمان حفاظت محیط زیست به استناد ماده ۷۲  آئین دادرسی کیفری، تخلفات باغ وحش را به موقع به مراجع قضایی اعلام کند. موضوعی که اگر رعایت شده بود اکنون پس از گذشت شش سال، وضعیت باغ وحش با استانداردهای سازمان حفاظت از محیط زیست تطابق یافته بود نه اینکه برعکس، مسئولان محیط زیست، ضوابط خود را برای صدور مجوز بهره‌برداری برای این باغ وحش تغییر داده و به کاهش تعداد حیوانات آن هم با چنین شیوه غیرانسانی و ناراحت‌کننده‌ای رضایت دهند.
عیسی کلانتری، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در مراسم روز ملی محیط‌بان که صبح سه‌شنبه در هتل پارس مشهد برگزار شد، گفت: خبرگزاری تسنیم گزارش داده که در باغ وحش مشهد ۸ ببر را سربریده‌اند و پوست آنها را فروخته‌اند. تعجب کردم مگر در باغ وحش چقدر ببر هست که ۸ تای آنها را بکشند و قربانی کنند؟ با این کار می‌خواستند روز محیط‌بان را تحت تأثیر قرار دهند. فقط دو ببر در خرداد ماه در باغ‌وحش مشهد با هم درگیر شدند که یکی از آنها فوت کرده است. این خبرسازی‌ها برای تخطئه محیط‌زیست کشور است که در راستای منافع ملی کشور می‌خواهد حرکت کند. عده‌ای مخالف منافع ملی کشور هستند. عده‌ای دشمنی با منافع ملی کشور دارند. وقتی اسم منافع ملی به زبان می‌آید عده‌ای داعشی مریض می‌شوند.

به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

یک نظر

  1. کصافط منحوس این رژیم حیوانات را هم بدبخت کرد!