خانه فروغ فرخزاد، شاعر ایرانی در معرض تخریب قریب الوقوع قرار دارد

یکشنبه, 7ام مرداد, 1397
اندازه قلم متن

خبرگزاری هرانا – بنا بر تصمیم مالک خانه فروغ فرخزاد شاعر معروف ایرانی در خیابان ولیعصر تهران که یکی از خانه‌های مهم از نظر تاریخ ادبیات معاصر و جزو میراث ادبی ایران است، طی روزهای آینده تخریب خواهد شد. موسسه گردشگری ندای سبز با نگازش نامه‌ای از دلاور بزرگ‌نیا، مدیر اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران خواسته تا برای جلوگیری از تخریب، در کمترین زمان این خانه به ثبت ملی برسد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مالک خانه فروغ فرخزاد شاعر مشهور ایرانی در خیابان ولیعصر تهران که یکی از خانه‌های مهم از نظر تاریخ ادبیات معاصر و جزو میراث ادبی ایران است تصمیم به تخریب این خانه گرفته است.

بنا بر این تصمیم این خانه تا چند روز آینده تخریب خواهد شده و شهرداری منطقه ۱۱ ناحیه ۴ نیز پروانه ساخت بنایی جدید در این مکان را صادر کرده است.

از این رو موسسه گردشگری ندای سرزمین سبز که سازمانی مردم نهاد در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است با نگارش نامه‌ای از دلاور بزرگ‌نیا، مدیر اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران درخواست کرده تا به جهت جلوگیری از تخریب این خانه در کمترین زمان به ثبت ملی برسد.

در قسمتی از این نامه آمده است: “تجربه نشان داده است که حفظ خانه‌های مشاهیر از قبیل مهدی اخوان ثالث، سیمین و جلال و … اثرات بسیار مثبت در حفظ هویت شهری، فرهنگی، رونق گردشگری و روحی روانی در جامعه داشته است”.

فروغ‌الزمان فرخزاد (زاده ۸ دی ۱۳۱۳، تهران — درگذشتهٔ ۲۴ بهمن ۱۳۴۵، تهران)، معروف به فروغ فرخزاد و فروغ، شاعر نامدار معاصر ایران است. وی پنج دفتر شعر منتشر کرد که از نمونه‌های قابل توجه شعر معاصر فارسی هستند. فروغ فرخزاد در ۳۲سالگی بر اثر واژگونی اتومبیل درگذشت.

فروغ با مجموعه‌های “اسیر”، “دیوار” و “عصیان” در قالب شعر نیمایی کار خود را آغاز کرد. سپس آشنایی با ابراهیم گلستان، نویسنده و فیلم‌ساز سرشناس ایرانی، و همکاری با او، موجب تحول فکری و ادبی در فروغ شد. وی در بازگشت دوباره به شعر، با انتشار مجموعه‌ی “تولدی دیگر”، تحسین گسترده‌ای را برانگیخت. سپس مجموعه‌ی “ایمان بیاوریم به آغاز فصل سرد” را منتشر کرد تا جایگاه خود را در شعر معاصر ایران به‌عنوان شاعری بزرگ تثبیت کند. آثار و اشعار فروغ به زبان‌های انگلیسی، ترکی، عربی، چینی، فرانسوی، اسپانیایی، ژاپنی، آلمانی و عبری ترجمه شده‌اند.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.