بالا رفتن شاخص فلاکت در ایران

سه شنبه, 29ام اسفند, 1391
اندازه قلم متن

faghr
در حالی که شاخص فلاکت – نشان‌دهنده شدت فشار بر فرودست‌ترین اقشار جامعه – در سال ۱۳۹۱ نسبت به سال ۸۴ دوبرابر شده، آیت‌الله خامنه‌ای در آستانه نوروز ابراز امیدواری کرده که مردم این ایام را با شادی سپری کنند.

شاید برای اولین بار است که آیت‌الله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی پیش از آغاز نوروز در سخنانی به این ایام اشاره کرده است. وی روز شنبه ۲۶ اسفند، ۱۶ مارس در دیدار با دست‌اندرکاران سفرهای نوروزی گفت: «امیدوارم ایام عید و تعطیلات نوروز به همه مردم ایران خوش بگذرد و مردم این ایام را با شادی و شیرینی سپری کنند».

به نوشته دویچه وله، خامنه‌ای همچنین نسبت به افزایش تصادفات در ایام نوروز ابراز نگرانی کرده و خواسته تدبیری اندیشیده شود تا این حوادث به حداقل ممکن برسد.

اظهارات آیت‌الله خامنه‌ای در حالی صورت می‌گیرد که به گفته کارشناسان بسیاری از مردم ایران به لحاظ اقتصادی یکی از دشوارترین ایام دهه‌های اخیر را سپری می‌کنند و در تدارک حداقل‌ها برای برگزاری نوروز با دشواری مواجه‌اند.

سعید لیلاز تحلیلگر اقتصادی و سردبیر روزنامه توقیف‌شده سرمایه در مقاله‌ای در دوماهنامه “چشم‌انداز ایران” که اسفند ماه امسال منتشر شده نوشته است: «شاخص فلاکت، به‌عنوان صرفاً یک مثال قابل اتکا از نظر آمارهای رسمی منتشره که در سال ۱۳۷۹ و ۱۳۸۴ به ترتیب ۲۸/۶ و ۲۴/۲ بود، در سال ۱۳۹۱ و تا دی ماه این سال، به حدود ۴۳ درصد، یعنی حدود دو برابر افزایش یافته است. شاخص فلاکت، از جمع دو شاخص نرخ بیکاری و نرخ تورم به دست می‌آید و نشان‌دهنده شدت فشار بر فرودست‌ترین اقشار هر جامعه است».

اگر یک خانواده چهارنفره یک ماه تمام روزی سه وعده برنج سفید بخورد باید ۲۵۰ هزار تومان در ماه بپردازد اگر یک خانواده چهارنفره یک ماه تمام روزی سه وعده برنج سفید بخورد باید ۲۵۰ هزار تومان در ماه بپردازد

افزایش قیمت‌ها در چند روز مانده به عید سرعت بیشتری گرفته است. یک شهروند تهرانی به دویچه‌وله گفت که در حالی که هفته گذشته گوشت چرخ کرده را کیلویی ۲۰ هزار تومان خریده بوده، این هفته همان گوشت را از قرار کیلویی ۳۵ هزار تومان خریداری کرده است.

سایت تابناک وابسته به محسن رضایی در گزارشی درباره گرانی‌های شب عید نوشته است: «به نظر می‌‌رسد افزایش قیمت کالاها و اقلام در آستانه شب عید امسال غیرمعقول است و افزایش قیمتی که مردم امسال در سطح جامعه احساس می‌کنند، بیش از سال‌های گذشته است؛ ناسالم بودن بازار و شبکه تجاری کشور و واسطه‌گری نیز در گرانی‌های اخیر مؤثر بوده است».

عبدالرضا ترابی، نماینده گرمسار در مجلس شورای اسلامی به تابناک گفته: «هم‌اکنون تعداد زیادی از مردم مشکلات مالی دارند و قدرت خرید آنها به شدت کاهش یافته است که این موضوع تشویش و اضطراب خانواده‌ها را در آستانه سال نو به همراه دارد».


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.