محاکمه ۱۸۹ نفر از دراویش گنابادی بدون حضور وکیل

چهارشنبه, 20ام اردیبهشت, 1391
اندازه قلم متن

وب سایت «مجذوبان نور»، پایگاه خبری دراویش گنابادی گزارش داده که محاکمه ۱۸۹ نفر از دراویش گنابادی از روز پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت ماه شروع شده و تا ۲۴ اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت.

این تعداد از دراویش در حالی محاکمه می‌شوند که تاکنون برای عده‌ای از آنها احضاریه فرستاده نشده و بعضی از آنها از داشتن وکیل محرومند.

به گزارش وب سایت «مجذوبان نور»، وکالت ۱۷ وکیل از سوی قاضی دادگاه پذیرفته نشده و این ۱۸۹ درویش تنها دو وکیل دارند.

درباره پرونده این دراویش با فرهاد نوری، از مسوولان وب سایت «مجذوبان نور» گفت و گو کرده ایم.

رادیو فردا: چرا تعداد دراویشی که محاکمه می‌شوند تا این حد زیاد است و چرا این افراد محاکمه می‌شوند؟

فرهاد نوری: سال ۸۶ که حسینیه بروجرد توسط لباس شخصی ها و متحجرین تخریب شد، یک سری دراویش – یعنی ۱۸۲ تن از دراویش هم بعد از این اقدام بازداشت شدند.

اوایل سال ۹۰ یک بار این ۱۸۲ نفر به صورت دسته جمعی به سه اتهام بازداشت شدند. اتهامات این افراد اخلال در نظم عمومی، توهین به رهبری و ایجاد ضرب و شتم اعلام شد.

تعداد زیادی از آنها در اردیبهشت ماه سال گذشته از دو اتهام ذکر شده تبرئه شدند ولی کماکان اتهام اخلال در نظم عمومی باقی ماند.

حالا یک عده ای از این لباس شخصی ها و بسیجی هایی که به حسینیه بروجرد حمله کرده بودند به عنوان شاکی خصوصی از این دراویش شکایت کرده اند که این اتهام ضرب و جرح در کنار اتهام اخلال در نظم عمومی برای این دراویش کماکان به قوت خود باقی مانده است.

از روز ۱۴ اردیبهشت ماه تا روز ۲۴ اردیبهشت ماه هر روز تقریبا بین ده تا ۱۵ نفر ازاین دراویش محاکمه خواهند شد.

سایت مجذوبان نور گزارش داده که برای تعدادی از دراویشی که قرار است محاکمه شوند احضاریه دادگاه فرستاده نشده است. مشخص است تعداد کسانی که احضاریه نگرفته اند چند نفرند و اینکه چرا احضاریه برای این افراد ارسال نشده است؟

به این دلیل که اینها هم از جنبه خبری و هم از این بابت که نمی خواهند همگی دراویش با هم محاکمه شوند، اینها را به صورت گروه های ده یا ۱۵ نفره دسته بندی و محاکمه می کنند. معمولا هم یک روز یا دو روز قبل از روز محاکمه برایشان احضاریه ارسال می کنند. فکر نمی کنم دلیل خاص دیگری داشته باشد. فقط از آن جایی که شهر بروجرد یک شهر کوچکی است و اینها نمی خواهند این مسائل زیاد بزرگ جلوه کند.

آقای نوری، تعدادی از وکلای دراویش گنابادی خودشان هم در زندان به سر می برند. کسانی که قرار است محاکمه شوند خودشان اجازه داشتن وکیل دارند؟

از آن تعدادی که الان در زندان هستند یک سری از همین دراویش موکلان آنها بوده اند ولی چون الان بازداشت داشتند طبیعتا نمی توانند دیگر به پرونده موکلان شان رسیدگی کنند.

ولی چهار نفر از وکلای دراویش پیگیر این پرونده بوده اند ولی ۱۷ تن از وکلای دیگر که جزو خود دراویش هم نیستند آمده بودند و وکالت عده ای از دراویش را بر عهده گرفته بودند ولی متاسفانه قاضی دادگاه به دلایلی با همکاری این وکلا با دراویش موافقت نکرده است.

اخیرا فشارها بر دراویش نعمت اللهی گنابادی شدت زیادی به خود گرفته است. دلیل این فشارها را چه می دانید؟

فشارهای وارده بر دراویش گناباید بیشتر جنبه سیاسی دارد تا اعتقادی. مسئله مهم این است که جمهوری اسلامی با هر تفکری که علیه خودش تلقی می کند و فکر کند که ممکن است آن تفکر احیانا علیه جمهوری اسلامی اقدامی انجام دهد، مخالفت و برخورد می کند.

این در حالی است که دراویش نه قصد براندازی دارند و نه کار سیاسی می کنند. کلا اعتقاد دراویش بر این مبناست که سیاست از دین جداست.
از: رادیو فردا


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

برچسب‌ها:

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.