نمایشگاه کتاب تهران؛ در ۹ روز ۹ غرفه بسته و به تعدادی از ناشران تذکر داده شد

شنبه, 23ام اردیبهشت, 1391
اندازه قلم متن

دومین جمعه‌ی ۲۵مین نمایشگاه کتاب تهران در حالی به پایان رسید که مسئولان از بیماران قلبی- دیابتی خواسته بودند به نمایشگاه نروند. در نه روز گذشته ۹ غرفه بسته و به تعدادی از ناشران تذکر داده شده است.

نمایشگاه کتاب تهران به پایان کار خود نزدیک شده است. صبح جمعه، ۲۲ اردیبهشت احمد کمالی‌نژاد، مدیر کمیته‌ی ناشران داخلی نمایشگاه کتاب از بسته شدن ۶ غرفه به دلیل آنچه برخی تخلفات عنوان شده خبر داد. یک روز پیش از آن بهمن دری رئیس نمایشگاه از بسته شدن سه غرفه‌ی ناشران خارجی خبر داده بود.

تعلیق ناشران، “کتاب‌های ضاله”

بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران کار خود را ۱۳ اردیبهشت و در روزهایی آغاز کرد که خبر تعلیق فعالیت دو ناشر معتبر و فعال غیر دولتی (نشر چشمه و نشر ثالث) و افزایش محدودیت‌ها در محافل فرهنگی کشور دهن به دهن می‌گشت؛ خبرهایی که از افزایش فشارها و محدودیت‌ها حکایت داشت.

۱۶۳ نویسنده و مترجم نهم اردیبهشت در نامه‌ای به محمد حسینی وزیر ارشاد از او خواسته‌اند «در این وضعیت که صنعت نشر کشور هر روز ضعیف‌تر از گذشته شده و تیراژ کتاب‌ها به پایین‌ترین حد خود در این سال‌ها رسیده است، ترتیبی اتخاذ کنند تا تعلیق‌ها برداشته شود و ناشران با همان روال سابق به کارشان ادامه دهند.»

یک روز پس از آغاز نمایشگاه سایت خبری کلمه از ابلاغ فهرستی از کتاب‌های ممنوعه به نهادهای دولتی خبر داد که عنوان “کتب ضاله ۱۳۹۰” را بر خود داشت. این فهرست شامل ۲۵۰ کتاب از آثار افرادی از جمله ابراهیم نبوی، محسن کدیور، پائولو کوئیلو، اکبر گنجی، مسعود بهنود، ماشاالله آجودانی و هاشم آغاجری می‌شود که عرضه‌ی آنها در نمایشگاه مجاز نیست.

کتاب‌های جمع‌آوری شده از نمایشگاه

کتاب‌هایی که ضاله معرفی شده‌اند همه دارای مجوز انتشار از وزارت ارشاد هستند، اما به روال سال‌های اخیر داشتن مجوز انتشار تنها شرط عرضه‌ی کتاب در نمایشگاه نیست. وزیر ارشاد معتقد است: «هر کس نمی‌‌تواند هر کتابی را به نام فکر و اندیشه در نمایشگاه عرضه کند.» در ۹ روز گذشته بیش از ۲۰۰ کتاب از نمایشگاه جمع‌آوری شده که ۱۲۰ عنوان آن مربوط به کتاب‌های بخش ناشران خارجی بوده است.

بهمن دری علت جمع‌آوری کتاب‌های بخش خارجی را دلیل‌هایی چون “تبلیغ وهابیت”، “جعل نام خلیج فارس” و “مسائل غیر اخلاقی” عنوان می‌کند. او ۲۱ اردیبهشت به رغم جلوگیری از عرضه‌ی کتاب برخی از نویسندگان ایرانی در گفت‌وگو با خبرنگاران مدعی شد: «ما با نام پدید‌آورنده یا ناشر کاری نداریم، کتابی که دارای مجوز است و از سال ۱۳۸۸ به بعد منتشر شده است، می‌تواند در نمایشگاه عرضه شود و کسی حق برخورد با آن را ندارد.»

۱۰ ایستاگاه ثابت پلیس در نمایشگاه

بازدیدکنندگان از نمایشگاه بیست و پنجم می‌گویند جو پلیسی و امنیتی نمایشگاه به نسبت سال‌های گذشته تشدید شده است. مسئولان نیروهای انتظامی این موضوع را تایید می‌کنند و ادعا دارند حضور چشمگیر پلیس باعث کاهش جرایم روی داده در نمایشگاه در مقایسه با سال گذشته شده است. بنابر گزارش‌ها امسال ۱۰ ایستگاه پلیس به صورت ثابت در نمایشگاه دایر شده است.
از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.