ادعای ایران در مورد آغاز طراحی زیردریایی اتمی

چهارشنبه, 24ام خرداد, 1391
اندازه قلم متن

معاون فنی نیروی دریایی ارتش ادعا کرد ایران نخستین گام‌ها را برای ساخت سامانه رانش اتمی زیردریایی برداشته است. سامانه رانش اتمی در شناورهای سنگین کاربرد دارد که ایران هنوز قادر به ساخت آنها نیست.

خبرگزاری فارس که به نیروهای امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی منسوب است عصر سه شنبه، ۲۳ خرداد از قول معاون فنی نیروی دریایی ارتش، دریادار عباس زمینی نوشت «الان در مراحل اولیه ساخت زیردریایی‌های اتمی قرار داریم.» این خبر که به سرعت در بسیاری از رسانه‌های داخلی و خارجی انعکاس یافت، ظاهرا پس از ساعتی از روی خروجی خبرگزاری فارس حذف شده است.

علت واقعی انتشار و حذف احتمالی این خبر هر چه باشد، ادعای معاون فنی نیروی دریایی تناسبی با توان فنی و ظرفیت‌های صنایع نظامی جمهوری اسلامی ندارد.

از تعمیر تا ساخت زیردریایی فوق سنگین

دریادار عباس زمینی می‌گوید، زمانی که ما صاحب فناوری‌های صلح آمیز هسته‌ای هستیم پس می‌توانیم ساخت سامانه رانش زیردریایی اتمی را هم در دستور کار قرار بدهیم. به گزارش خبرگزاری فارس او با اشاره به توان نیرو دریایی در طراحی و ساخت زیردریایی‌های سبک و نیمه سنگین و نیز تعمیر و نگهداری زیردریایی‌های سنگین می‌گوید برنامه ریزی این نیرو برای دستیابی به زیردریایی‌های فوق سنگین اتمی آغاز شده است.

معاون فنی نیروی دریایی با بیان این که زیردریایی‌ها از لحاظ سیستم رانش به دو نوع دیزلی و اتمی تقسیم می‌شوند اظهار داشت «زمانی که ما صاحب فناوری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای هستیم پس می‌توانیم ساخت سامانه رانش زیردریایی اتمی را هم در دستور کار قرار بدهیم.» او می‌افزاید برای ساخت زیردریایی‌های سنگین اتمی با وزن حدودا ۱۸ هزار و ۷۵۰ تن، ۱۲ میلیون نفر- ساعت و یک میلیون قطعه به کار رفته می‌شود.

از رویا تا واقعیت

زیردریایی‌های “CSS kilo”ی ساخت روسیه از قدرتمندترین شناورهای ناوگان دریایی ایران محسوب می‌شوند. مقایسه مشخصات فنی این زیردریایی‌ها که بیش از سی سال عمر دارند با تازه‌ترین “دستاوردهای” صنایع نظامی ایران می‌توان به میزان جدی بودن ادعای برداشتن گام‌های اولیه در ساخت زیردریایی اتمی را سنجید. زیردریایی کلاس “کیلو” در سن پترزبورگ ساخته شده و ۳ فروند آن سال ۱۹۸۰ به ایران تحویل داده شد.

قوه‌ی محرکه‌ی این زیردریایی‌ها شامل دو ژنراتور دیزلی هر یک به قدرت ۱۰۰۰ کیلووات و یک موتور دیزلی به قدرت دست‌کن پنج هزار و پانصد اسب بخار می‌شود. قدرت این موتور در برخی مدل‌ها تا ۶۸۰۰ اسب بخار می‌رسد.
نظامیان ایران تابستان سال گذشته نخستین موتور دیزلی شناور ساخت داخل را آزمایش کردند که قدرتش ۸۵۰ اسب بخار گزارش شده است.

آرزوی حضور در آبهای جهانی

خبرگزاری فارس اول شهریور ۱۳۹۰ از قول احمد وحیدی وزیر دفاع نوشت «با مجاهدت و تلاش کارشناسان و متخصصان بخش دریایی دفاعی توانسته‌ایم … با ساخت نخستین موتور دریایی گام مهمی در زنجیره خوداتکایی برداریم.» او در ادامه گفت «موتور بنیان یک در آزمایش‌های مربوطه در توان ۸۵۰ اسب بخار، کلیه مراحل را با موفقیت طی کرده و انشاءالله در آینده‌ای نزدیک در شناورهای نظامی و غیرنظامی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.»
از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.