سختی زندگی از گرانی‌های افسار گسیخته‌

دوشنبه, 29ام خرداد, 1391
اندازه قلم متن

خبرگزاری مهر گزارش میدهد: گرانی‌های افسار گسیخته‌ای که در ماه‌های اخیر به هر دلیلی در کشور رخ داده، مردم را نگران کرده است و از آنجایی که ظاهراً این وضعیت اخیراً یا شاهد گرانی اجناس هستیم یا شاهد آب رفتن قد آنها، اجناسی که گران نشده، تغییر شکل پیدا کرده اند.

اخیراً یا شاهد گرانی اجناس هستیم یا شاهد آب رفتن قد آنها، اجناسی که گران نشده، تغییر شکل پیدا کرده اند. آنقدر از حجم و اندازه مواد غذایی ها زده اند که تغییر نکردن قیمت را به نحوی جبران کرده است.

بعد از اجرای مرحله اول هدفمندی یارانه ها، برخی افزایش قیمت ها در اقلام مختلف مشاهده شد و هم اکنون نیز که هنوز فاز دوم اجرایی نشده، گرانی ها از راه رسیده اند و زمینه را برای نگرانی بیش از پیش مردم، به خصوص اقشار ضعیف جامعه فراهم شده است.

مردم بیشتر از مسئولان نگران آینده اقتصادی کشورند

وقتی با برخی از این مردم سختکوش هم صحبت شدیم، دیدیم که برخی از آنها حتی بیشتر از مسئولان نگران آینده اقتصادی کشور هستند و دغدغه شان این است که چه وقت اوضاع اقتصادی کشور سر و سامان گرفته و اوضاع زندگی آرام می شود؟

به راستی مسبب این همه گرانی چیست، چرا وقتی در این خصوص از برخی مسئولان سئوال می شود، می خواهند وضعیت را طوری جلوه دهند که گویی همه چیز آرام است.

افزایش یکباره قیمت ها در سبد معیشت خانوار در ماه های اخیر باعث کاهش قدرت خرید مردم به خصوص اقشار ضعیف جامعه شده است.

گرانی و تورم اخیر که بسیار افسارگسیخته است و بارها این موضوع از سوی مراجع تقلید و علما به مسئولان گوشزد شده، مردم را نگران کرده و از پای درآورده است، مردمی را که تاکنون با هر مشکلی برای پشتیبانی از نظام دست و پنجه نرم کرده اند.

خوشا آنان که دائم در رفاهند

یا برخی از مسئولان در رفاه کامل به سر می برند که با هر افزایش قیمتی، آب در دلشان تکان نمی خورد یا پنبه ای در گوش گذاشته و برای شانه خالی کردن از بار مشکلات، چیزی را دائم با خود زمزمه می کنند و آن را تحویل مردم می دهند.

این، قبول است که بخشی از گرانی های اخیر مربوط به تورم جهانی است و این موضوع هم برای مردم قابل درک است اما بخشی دیگر به خاطر سوء مدیریت و بی توجهی برخی مسئولان است.
قد اجناسی که گران نشده، آب رفت!

اخیراً یا شاهد گرانی اجناس هستیم یا شاهد آب رفتن قد آنها، اجناسی که گران نشده، تغییر شکل پیدا کرده اند. آنقدر از حجم و اندازه مواد غذایی ها زده اند که تغییر نکردن قیمت را به نحوی جبران کرده است.

لبنیات یا شبه لبنیات؟

اما نکته بارزی که در بازار لبنیات وجود دارد، این است که آنها به شبه لبنیات تبدیل شده اند!

یادش بخیر، اوایل طعم واقعی شیر و ماست را احساس می کردیم، حال وقتی به شیرهای بسته ای معمولی که در بازار ارزانتر از بقیه شیرها هستند، نگاه می کنی با مایعی مواجه می شوی که فقط رنگ شیر دارد و انگار با کلسیم قهر است.

از آنجا که “مُشت نمونه خروار” است، با چند تن از مردم شهرهای مختلف همصحبت شدیم و برای لحظاتی کوتاه مهمان ناگفته هایشان بودیم.

مهری عضدی، یک خانم ساکن ورامین در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شیرهای بسته ای موجود در بازار خیلی بی کیفیت شده است، البته شیرهای با کیفیت هم در بازار موجود است اما به دلیل اینکه ما جزو قشر ضعیف جامعه هستیم، به ناچار به آنها روی می آوریم و فکر نمی کنم فایده ای برای ما و به خصوص فرزندان در حال رشدمان داشته باشند.

خرید نان با قیمت اعلام شده، منصفانه نیست!

یک خانم خانه دار دیگر که ساکن تهران است، با گلایه از قیمت های جدید نان به خبرنگار مهر گفت: چرا وقتی می خواهند قیمت کالایی را بالا ببرند، اول به نان روی می آورند؟! نان از جمله اقلام ضروری زندگی مردم است و خرید آن با قیمت هایی که اخیراً اعلام شده، منصفانه نیست.

سمانه پاک نژاد افزود: خدا را شکر می کنیم که کشور ما در همه زمینه ها نمونه است و پیشرفت داشته و اگر مسئولان بتوانند جلوی گرانی ها را نیز بگیرند، به زندگی مردم آرامش و آسایش بخشیده اند.
آقای بازنشسته ای ساکن پاکدشت نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، بیان کرد: برای خرید هر کالایی ترس داریم؛ مرغ، گوشت و لبنیات که از ملزومات اساسی هر خانه است و بدون آنها سلامتی بدن تأمین نمی شود، آنقدر گران شده که دستمان به خرید نمی رود.

وحید عبدالعظیمی افزود: یادم هست که وقتی می خواستند قانون هدفمندی یارانه ها را اجرا کنند، می گفتند: “مردم پولی را که در حسابشان هست پس انداز کنند”؛ وقتی از عهده خرج و مخارج زندگی بر نمی آییم چه پس اندازی؟!

وی گفت: زمانی که اعلام می کنند یارانه ها به حساب سرپرست خانوارها واریز شده، مردم مقابل عابربانک ها صف می کشند؛ آیا واقعاً نمی خواهند پس انداز داشته باشند؟ خیر از بی پولی به عابربانک ها هجوم می آورند.

این فرد بازنشسته اضافه کرد که این موضوع در مورد همه صدق نمی کند ولی اکثر قریب به اتفاق جامعه را شامل می شود.

مسئولان برای مهم ترین دغدغه مردم چاره اندیشی کنند

لازم است مسئولان از شعارزدگی پرهیز کرده و چاره ای برای وضع اقتصادی مردم که مهمترین دغدغه آنهاست، بیاندیشند.

این در حالی است که علیرغم تمام گلایه هایی که از سوی ائمه جمعه شهرهای مختلف سراسر کشور در خطبه های نماز جمعه در خصوص مهار گرانی ها مطرح می شود، در حال حاضر شاهد اقدام قابل توجهی نبوده ایم.

با توجه به خواسته های مردم که به حق است، مسئولان باید با مدیریت در مسئله گرانی وارد شوند و این مشکل را مهار کنند تا بیش از این به مردم فشار نیاید.

مردم از گرانی ها گلایه مند هستند و انتظارشان این است که مسئولان کمتر به حواشی بپردازند و پیگیر حل مشکلات اساسی مردم همچون مشکل عدم ثبات بازار تولید و مصرف باشند.

مینا شمسی


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.