انتقاد از گرانی و سیاست‌های اقتصادی دولت

چهارشنبه, 7ام تیر, 1391
اندازه قلم متن

معضل افزایش قیمت‌ها جناح‌های مختلف حکومت را رو در روی هم قرار داده و انتقاد از دولت را تشدید کرده است

به رغم وعده‌های مسئولان برای کنترل قیمت‌ها کالاهای اساسی در ایران مدام گران‌تر می‌شوند. معضل افزایش قیمت‌ها جناح‌های مختلف حکومت را رو در روی هم قرار داده و انتقاد از دولت را تشدید کرده است.

نارضایتی عمومی از گرانی بالا گرفته و طیف منتقدان و معترضان به سیاست‌های اقتصادی دولت هر روز گسترده‌تر می‌شود. مسئولان دولتی در هر فرصتی وعده‌ی کاهش قیمت‌ها در روزها و هفته‌های آینده را می‌دهند. رئیس مجلس، علی لاریجانی از بی‌تدبیری دولت برای مهار گرانی انتقاد می‌کند و برخی کارشناسان اقدام‌های شتابزده مسئولان را عامل تشدید بحران معرفی می‌کنند.

انتقاد لاریجانی از بی‌تدبیری دولت

رئیس مجلس، علی لاریجانی در نشست علنی روز چهارشنبه، ۷ تیر سیاست‌های اقتصادی دولت را از دلایل بروز مشکل گرانی در کشور عنوان کرد. به گزارش خبرگزاری مهر لاریجانی گفت «مشکل گرانی که این روزها در مایحتاج مردم نظیر نان، شیر، گوشت و مسکن بروز کرده است، جدا از خصومت دشمنان خارجی، از کاستی تدبیر درونی رنج می‌برد.»

لاریجانی بی‌توجهی دولت به اجرای دقیق قانون موسوم به هدفمندی یارانه‌ها را یکی از علت‌های نابسامانی اوضاع اقتصادی کشور عنوان می‌کند: «وقتی مجلس در بحث هدفمندی یارانه‌ها اصرار داشت که ۳۰ درصد درآمد، به تولید کشور کمک شود یا با شیب ملایم این مسیر طی شود یک سلیقه تاکتیکی نبود.» او می‌گوید، این تصمیم گرفته شد که تولیدکنندگان دامی و کشاورزی و صنعت با وضعیت فعلی مواجه نشوند.

در انتظار راه حل مناسب

لاریجانی اعتقاد دارد، مهمترین مسئله‌ای که مجلس و کمیسیون‌ها و مرکز پژوهش‌ها باید به عنوان اولویت ملی در نظر بگیرند تمرکز بر ساماندهی وضع اقتصادی و کمک به دولت در تصمیم گیری به قاعده است.

به گزارش خبرگزاری مهر همزمان با این اظهارات، نایب رئیس مجلس محمدرضا باهنر تلویحا اعتراف می‌کند که نشست‌های مشترک مجلس و دولت تاکنون به یافتن یک راه حل اساسی برای برطرف کردن مشکلات منجر نشده است. او در گفتگویی با روزنامه‌ی “تهران امروز” که هفتم تیرماه منتشر شد گفت، برای بهبود وضعیت اقتصادی و حل مسئله گرانی تاکنون جلسات متعدد بین مجلس و دولت برگزار شده و حتی برای برخی مشکلات نیز راه حل‌های کوتاه مدت در نظر گرفته شده است.

نایب رئیس مجلس در ادامه می‌افزاید، به‌طور مثال برای بهبود وضعیت گرانی محصولات لبنی راه‌حل‌هایی پیشنهاد شده که به‌صورت مقطعی مشکل این بخش را حل کند تا راه‌حل مناسب‌تر و ماندگار‌تری پیشنهاد شود.

واردات مرغ برای کنترل قیمت

دو سیاست محوری دولت برای مهار قیمت‌ها افزایش واردات کالاهای اساسی و برخورد پلیسی با توزیع‌کنندگان و فروشندگان بوده است که به اعتقاد کارشناسان نتیجه‌ی معکوس داشته. با افزایش شدید بهای مرغ نعمت‌الله ترکی معاون برنامه‌ریزی استانداری تهران اعلام کرد با تشدید بازرسی‌ها با فروشندگانی که مرغ را به بهایی بیش از هر کیلو ۵ هزار تومان عرضه کنند به شدت برخورد خواهد شد.

خبرگزاری ایسنا ششم تیرماه از قول نعمت‌الله ترکی نوشت، واردات مرغ به کشور آغاز شده و به زودی به قیمت هر کیلو ۴۶۵۰ تومان به بازار عرضه می‌شود. اتحادیه‌ سراسری مرغداران گوشتی ایران در واکنش به این خبر با انتشار بیانیه‌ای پیامدهای واردات مرغ را جبران‌ناپذیر خواند و خواستار افزایش قیمت‌ها به کیلویی ۵۴۰۰ تومان شد.
از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.