اوپک: تولید نفت ایران به زیر ۳ میلیون بشکه رسید

پنجشنبه, 22ام تیر, 1391
اندازه قلم متن

آخرین گزارش اوپک می‌گوید که تولید روزانه نفت ایران در ماه ژوئن امسال به ۲ میلیون و ۹۶۳ هزار بشکه کاهش یافته است. اما وزارت نفت ایران مدعی تولید روزانه ۴ میلیون بشکه است. در اوپک عراق جای ایران را گرفته است.

آخرین گزارش ماهانه اوپک، سازمان کشورهای تولید کننده نفت، پنج‌شنبه (۱۲ ژوئیه/ ۲۲ تیر) منتشر شد. بر اساس این گزارش صادرات نفت ایران در ماه ژوئن، در مقایسه با ماه پیش از آن ۱۸۸ هزار بشکه کاهش یافته و به ۲ میلیون و ۹۶۳ هزار بشکه در روز رسیده است.

این گزارش روند نزولی صادرات نفت ایران پس از تصویب و اجرای تحریم‌های نفتی علیه جمهوری اسلامی را تأیید می‌کند.

ایران در سه ماهه نخست سال ۲۰۱۰ میلادی روزانه ۳ میلیون و ۷۰۶ هزار بشکه نفت صادر می‌کرد. این رقم در سه ماه نخست سال جاری بیش از ۳۰۰ هزار بشکه کاهش یافت و به ۳ میلیون و ۳۸۳ بشکه در روز رسید.

شرکت ملی نفت جمهوری اسلامی مدعی است ایران روزانه ۴ میلیون بشکه نفت صادر می‌کند

جای خالی آمار وزارت نفت ایران در گزارش اوپک

یک روز پیش‌تر از انتشار گزارش ماهانه اوپک (چهارشنبه ۲۱ تیر، ۱۱ ژوئیه) خبرگزاری فارس به‌‌نقل از احمد قلعه‌بانی مدیرعامل شرکت ملی نفت‌ ایران نوشت: «در حال حاضر ظرفیت تولید روزانه نفت ایران حدود چهار میلیون بشکه است.»

قلعه بانی کاهش ۳۰ درصدی تولید نفت ایران را انکار کرد، اما درعین‌حال گفت که به دلیل “انجام تعمیرات اساسی و دوره‌ای” برخی از چاه‌های نفت از مدار تولید خارج شده‌اند.

همزمان، درحالی‌که شرکت ملی نفت کاهش صادرات ایران را رد می‌‌کند، وزارت نفت از ارائه آمار صادرات ماه ژوئن خود به اوپک خودداری کرده است. در گزارش ماهانه این سازمان بخش مربوط به آمار وزارت نفت خالی گذاشته شده است.

پیشی گرفتن عراق از ایران

بر اساس گزارش ماهانه اوپک همزمان با کاهش صادرات ایران، صادرات نفت عراق افزایش یافته است. این کشور برای نخستین بار در دو دهه اخیر جایگاه دومین تولیدکننده را میان کشورهای عضو اوپک احراز کرده است. این‌ جایگاه قبلا به ایران تعلق داشت.

تولید نفت عراق سال ۲۰۱۰ میلادی به طور متوسط ۲ میلیون و ۴۰۱ هزار بشکه بوده است. این رقم اکنون با بیش از ۵۸۰ هزار بشکه افزایش در روز، تا پایان ماه میلادی گذشته به دو میلیون و ۹۸۴ هزار بشکه رسیده است.

عراق درحالی تولید نفت خام خود را افزایش داده که جمهوری اسلامی به دلیل کاهش این ماده خام در بازارهای جهانی خواستار کاهش تولید سازمان اوپک است.

از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.