رییس انجمن دیابت ایران: دیابت در ایران سه برابر شده است

جمعه, 30ام آبان, 1393
اندازه قلم متن

رییس انجمن دیابت ایران با بیان اینکه شمار مبتلایان به دیابت در ایران نسبت به ۲۵ سال گذشته، سه برابر شده است به گونه ای که درحال حاضر بیش از هفت میلیون نفر دیابتی در کشور وجود دارد تاکید کرد هزینه های آموزش علیه این بیماری نیز باید تحت پوشش بیمه قرار گیرد.

دکتر اسدالله رجب روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار کرد: بیش از ۹۵ درصد مبتلایان به دیابت به دلیل نداشتن اطلاعات کافی از کنترل مطلوب بیماری خود برخوردار نیستند و به همین دلیل دچار عوارض دیابت می شوند.

وی افزود: این درحالی است که با آموزش دیابت و تحت پوشش قرار گرفتن هزینه های آن می توان بسیاری از هزینه های ناشی از عوارض دیابت را که پوشش بیمه ای دارند، کاهش داد؛ به این طریق بار مالی بیمه ها برای پرداخت هزینه های درمانی بیماران که بسیار بیشتر از هزینه های آموزش است، کاهش می یابد.

رجب گفت: آموزش اساس درمان دیابت است و از این طریق آن می توان از ابتلا به دیابت پیشگیری کرد چراکه پس از ابتلا به دیابت، مبتلایان حتی با مصرف دارو باز هم دچار عوارض ناشی از این بیماری می شوند.

رییس انجمن دیابت ایران اظهار کرد: یکی از عمده ترین مسایل آموزشی، ایجاد انگیزه در فرد دیابتی برای پذیرش بیماری خود است؛ فردی که دیابت خود را نپذیرد، نمی تواند آن را کنترل کند.

رجب افزود: همچنین از طریق آموزش می توان به بیمار توضیح داد که عوامل مختلفی مانند ژنتیک و عوامل محیطی در ابتلای وی به دیابت موثر بوده است تا او خود را در این زمینه مقصر نداند، وارد فاز افسردگی نشود و هرچه زودتر کنترل بیماری را آغاز کند.

وی ادامه داد: علاوه بر این، آموزش می تواند در مورد فعالیت جسمی، تغذیه مناسب، عوارض و پیشگیری از دیابت، نحوه تزریق انسولین و استفاده از لوازم برای کنترل وضعیت قندخون باشد.

فوق تخصص بیماری های کلیه گفت: فردی که اطلاعات کافی در مورد بیماری دیابت داشته باشد، نه تنها دچار عوارض ناشی از آن نمی شود بلکه طول عمر بیشتری خواهد داشت.

رییس انجمن دیابت ایران تاکید کرد: زمانی می توانیم در زمینه پیشگیری از دیابت موفق باشیم که هزینه های آموزش های مرتبط با این بیماری از طرف بیمه گران پرداخت شود.

** افزایش سه برابر مبتلایان به دیابت در ایران

رجب در مورد تعداد مبتلایان به دیابت اظهار کرد: وی با بیان اینکه تعداد مبتلایان به دیابت در گروه سنی بالای ۲۰ سال حدود ۱۱ تا ۱۳ درصد است، افزود: در شهرهای بزرگ مانند تهران این آمار ۱۴ درصد و در یزد و بوشهر ۱۶ درصد است.

رجب ادامه داد: البته در شهرهای کوچکتر که هنوز به شیوه سنتی زندگی می کنند، تعداد مبتلایان به دیابت کمتر است به گونه ای که به عنوان نمونه شهرهای طارم و علیا در استان زنجان کمترین میزان ابتلا به دیابت را دارند.

وی گفت: همچنین افراد در ایران نسبت به کشورهای توسعه یافته، ۱۰ سال زودتر به دیابت مبتلا می شوند.

رجب بیشترین سن ابتلا به دیابت را بین ۴۵ تا ۵۵ سال عنوان کرد و افزود: یکی از علل افزایش دیابت در ایران، افزایش شهرنشینی است؛ در کشورهای دیگر هر ۶۰۰ سال یک شهر به تعداد شهرها افزوده می شود این درحالی است که در ایران هر ۳۰ سال یک شهر جدید ایجاد می شود.

وی گفت: سرعت افزایش زندگی شهرنشینی و به تبع آن کاهش فعالیت های جسمی، شیوه نامناسب تغذیه ای و افزایش استرس ها سبب افزایش تعداد مبتلایان به دیابت در ایران و جهان شده است.

رجب با بیان اینکه ۸۰ درصد دیابتی ها در کشورهای درحال توسعه زندگی می کنند، افزود: یکی دیگر از علل افزایش تعداد مبتلایان به دیابت، افزایش بهداشت عمومی و امید به زندگی است که سبب طول عمر افراد و ایجاد دیابت در بین افراد مسن شده است.

وی گفت: تعداد مبتلایان به دیابت درحال حاضر در جهان بیش از ۴۰۰ میلیون نفر است و پیش بینی می شود با توجه به سیر صعودی ابتلا به دیابت، تا سال ۲۰۳۵ میلادی این تعداد به ۶۰۰ میلیون نفر برسد.

به گفته وی، دیابت بیماری خطرناک و هزار چهره ای است که بر تمام دستگاه های بدن تاثیر می گذارد و در هر شش ثانیه جان یک نفر را در جهان می گیرد.

** بیماری خاموش

دیابت معروف به بیماری خاموش شامل دیابت نوع یک و دیابت نوع دو است که دیابت نوع یک در اثر کمبود یا نبود انسولین در بدن بوجود می‏ آید؛ بنابراین افراد مبتلا به دیابت نوع یک باید انسولین دریافت کنند.

این نوع دیابت که به آن دیابت جوانی نیز می گویند، بیشتر در کودکان و نوجوانان دیده می ‏شود.

دیابت نوع دو در اثر اختلال کار انسولین در افراد بزرگسال رخ می دهد و افراد مبتلا به این نوع از دیابت می توانند از طریق ورزش و رژیم غذایی مناسب بیماری خود را کنترل کنند.

بر اساس آمار، ۹۰ درصد بیماران دیابتی در جهان، مبتلا به دیابت نوع دو هستند.

دیابت حاملگی نیز که به طور ناگهانی در زمان بارداری بروز می‏ کند، طبق آمارها گریبانگیر بین دو تا هفت درصد از زنان باردار در جهان می شود.

از: آسمان دیلی نیوز


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.