پارلمان استرالیا دولت را مسئول مرگ پناهجوی ایرانی دانست

جمعه, 21ام آذر, 1393
اندازه قلم متن

گزارش کمیته‌ی تحقیق پارلمان استرالیا درباره حمله به اردوگاه پناهجویان که منجر به مرگ رضا براتی شد، تاکید دارد دولت مسئول این فاجعه است. پارلمان می‌گوید دولت به وظایف خود عمل نکرده است. دولت این اتهام را قبول نمی‌کند.

گزارش پارلمان استرالیا درباره‌ی هجوم نیروهای امنیتی به اردوگاه پناهجویان در جزیره گینه پاپوآ منتشر شد. این گزارش دولت استرالیا را مسئول این حمله دانست که منجر به قتل یک پناهجوی کرد ایرانی به نام رضا براتی شد.

گزارش پارلمان تاکید می‌کند که دولت این کشور در انجام مسئولیت خود نسبت به پناهجویان قصور کرد و نتوانسته به تعهد “حفظ سلامت پناهجویان” پای‌بندی نشان دهد.

این گزارش ۱۸۸ صفحه‌ای مسئولان دولتی را مسئول مرگ رضا براتی معرفی کرده است.

در گزارش آمده است:« کمیته‌ با بررسی شواهد مطمئن است که وقایعی که منجر به مرگ این پناهجوی ایرانی شد، قابل مدیریت بود و سوء مدیریت و رفتار نادرست انسانی به این فاجعه انجامید.»

DW.DE

استرالیا به پناهندگان این کشور ویزای محدود می‌دهد

اقدامات دولت استرالیا برای ترساندن مهاجران غیرقانونی

مرگ پناهجوی ایرانی در اثر عفونت در استرالیا

یک قایق دیگر حامل پناهجویان ایرانی در راه استرالیا غرق شد

دولت استرالیا: گزارش بی‌طرف نیست

اسکات موریسون، وزیر مهاجرت در استرالیا در بیانیه‌ای که بعد از انتشار گزارش کمیته‌ی تحقیق پارلمان منتشر کرد، مرگ براتی را “تراژیک و وحشتناک” توصیف کرد.

با این‌حال موریسون کمیته‌ی تحقیق را متهم کرد که چون بیشتر اعضایش از احزاب اپوزیسیون و منتقد دولت‌اند، “بی‌طرفانه” به بررسی واقعه نپرداخته است.

بیانیه‌ی موریسون تاکید کرد:«دولت ائتلافی تازه اردوگاه‌های پناهجویی را تحویل گرفته که ناکارآمد و نامجهزند. اردوگاه‌هایی که در بیشتر مواقع چیزی جز یک کارتن برای خوابیدن در اختیار پناهجو نمی‌گذارند. بودجه‌ای هم برای تجهییز این مکان‌ها پیش‌بینی نشده است.»

دو عضو گروه تحقیق درباره‌ی این واقعه عضو دولت ائتلافی محافظه‌کار فعلی استرالیا هستند. این دو دولت پیشین به ریاست حزب کارگر را مقصر اصلی این فاجعه دانستند.

گزارش کمیته‌ی مستقل دیگری که از سوی دولت استرالیا مسئول بررسی این واقعه شد، مرگ براتی را در اثر “کتک خوردن وحشیانه” به دست ماموران “سپاه رستگاری” دانست.

“سپاه رستگاری” یک بنیاد خیریه‌ی مسیحی است که در قرن نوزدهم در لندن تاسیس شده ودر بیش از ۱۲۶ کشور ماموریت و نیرو دارد. سپاه رستگاری تایید کرده که یکی از مامورانش در حمله به رضا براتی دست داشته و گفته تحقیقات از این مامور در حال انجام است.

دولت اعلام کرد که چند نیروی دولتی نیز در این حمله حضور داشتند، اما نقشی در مرگ رضا براتی نداشتند.

در روز فاجعه چه گذشت؟

بر اساس گزارش کمیته مستقل تحقیق استرالیا، “خشم و ناامیدی” پناهجویان از وضعیتی که در اردوگاه داشته‌اند و نبود امکانات کافی منجر به وقایع خشونت‌بار ماه فوریه شده است.

بر اساس این گزارش، روز یک‌شنبه ۱۶ فوریه پناهجویان مستقر در اردوگاه پاپوآ (گینه جدید) خواهان پاسخ دادن به سوالاتشان درباره سرعت و روند رسیدگی به تقاضای پناهندگی‌شان بوده‌اند و این‌که بعد از تایید پناهندگی‌شان باید کجا اقامت کنند.

این تجمع تا غروب بدون گرفتن پاسخ از سوی مسئولان ادامه پیدا می‌کند و زمانی که درهای اردوگاه برای ورود شام باز می‌شود، ۳۵ نفر از پناهجویان سعی می‌کنند تا از اردوگاه خارج شوند.

در این زمان نیروهای امنیتی با پناهجویان درگیر شده و زد و خورد آغاز می‌شود. در جریان این درگیری یکی از پناهجویان از پشت سر مورد حمله یکی از ماموران امنیتی قرار می‌گیرد. این مامور گردن پناهجو را می‌گیرد و شکافی افقی به طول ۱۰ تا ۱۲ سانتیمتر در گلوی او ایجاد می‌شود.

این پناهجو زنده می‌ماند اما به گفته سخنگوی کمیته مستقل تحقیق، او بسیار شانس داشته که توانسته جان سالم به در برد. دو پناهجوی دیگر نیز به شدت مجروح شده‌اند؛ یکی از آن‌ها بینایی چشم راستش را از دست داده و دیگری مورد اصابت گلوله قرار گرفته است.

به‌گزارش خبرگزاری آلمان در این روز ۷۰ پناهجوی دیگر هم زخمی شدند.

از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.