انتقال نرگس محمدی و محمد صدیق کبودوند به بیمارستان

شنبه, 31ام تیر, 1391
اندازه قلم متن

ابراز نگرانی نسبت به سلامتی نرگس محمدی و محمد صدیق کبودوند

رادیو فردا در گفتگویی با تقی رحمانی همسر نرگس محمدی درباره صحت و سقم خبری مبنی براینکه خانم محمدی در جریان دعوایی در زندان آسیب دیده و انتقال او به بیمارستان و ممنوع الملاقات بودن او میپرسد.

نرگس محمدی نایب رئیس زندانی کانون مدافعان حقوق بشر از حدود دوماه و نیم پیش زندانیست وبه اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور و عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر به تحمل ۶ سال زندان محکوم شده است.

رحمانی: دیروز خبرهایی منتشر شد شایعه مانند که نرگس به خاطر ضرب و شتم و ضربه ای که به او اصابت کرده ، ظاهرا بر اثر دعوایی که بین زندانیان صورت گرفته به نرگس برخورد کرده اند، نه اینکه قصد زدن او را داشته باشند، دچار صدمه شده و به همین دلیل هم به بیمارستان منتقل شده است.

از آن جایی که معمولا وقتی زندانی به بیمارستان منتقل می شود یکی از اقوامش را تلفنی خبر می کنند و زندانی با یکی از اعضای خانواده اش تلفنی تماس گرفته و خبر می دهد، در مورد نرگس این اتفاق نیافتاده است.

حرف من این است که اگر اتفاقی برای نرگس افتاده باید مشخص شود و اگر هم چنین اتفاقی رخ نداده است، با دادن ملاقاتی به نرگس به این شایعات خاتمه داده شود.

مسئله ای که ایجاد نگرانی می کند این است که نرگس به علت بیماری اش باید تحت نظر پزشکان معالج خودش باشد و پزشکان خود نرگس هم نتوانسته اند برای مداوا با ایشان تماس بگیرند.

آقای رحمانی؛ این خبر از داخل زندان به شما رسیده است؟

این خبر از دو سه منبع مختلف به گوش ما رسیده است و نگرانی ما را به این خاطر زیاد کرده است که ملاقات به نرگس داده نشده و حتی اجازه تلفن هم به او داده نشده است.

در حقیقت از آنجایی که مقامات قضایی جمهوری اسلامی و نهادهای امنیتی با شهروندانشان به در نظر گرفتن حقوق شهروندی برخورد نمی کنند وموضع حاکمانه دارند و پاسخگو نیستند، من سعی کردم با خبری کردن این مسئله آقایان را به این مسئله فرابخوانم که زندانی این حق را دارد که وقتی به بیمارستان منتقل می شود هر بلایی و هر وضعیتی که به آن دچار است را به خانواده اش اطلاع دهد.

یازده روز نرگس را آورده اند بیمارستان. این یک امر بی سابقه ای است. بدون اینکه اجازه بدهند که زندانی یک ملاقات یا حتی یک تلفن به خانواده اش داشته باشد.

شما خبر دارید که الان در کدام بیمارستان هستند؟ و در کدام بخش بستری اند؟

در مرحله اول خانم محمدی در بیمارستان ولی عصر در بخش مغز و اعصاب بستری می شود، گویا سه روز پیش به بیمارستان بهشتی زنجان در بخش اعصاب و روان منتقل می شود.
بخش مغز و اعصاب معمولا جایی است که صدمات جسمی را بررسی می کند و انتقالش به بخش اعصاب و روان باز هم برای ما مشکوک است.

خانواده خانم محمدی که به بیمارستان مراجعه کرده اند آیا موفق شده اند که پزشکان ایشان را ببینند؟ و یا از وضعیتشان اطلاع پیدا کنند؟

این همان نکته است. نه پزشکان تا به حال توسط خانواده ملاقات شده اند و نه این امکان تا به حال وجود داشته است که ایشان را ملاقات کنند. این در شرایطی است که خانواده نرگس هر روز به بیمارستان مراجعه می کنند و در این مورد پاسخ مناسبی نمی گیرند .

یک مامور زن در درون اتاق و یک مامور مرد در بیرون اتاق نرگس می ایستد.
این برخورد پلیسی و امنیتی خودش، خود به خود شک برانگیز است.
خانواده نرگس سعی در تماس داشته ولی همچین تماسی هنوز صورت نگرفته است و هنوز هم دارند سعی می کنند امکان ملاقات را فراهم کنند.

می گویند که اجازه ملاقات با نرگس را باید دادستانی تهران ابلاغ کند. این هم از آن تناقض های بزرگ است. چرا که اگر نرگس به زندان زنجان منتقل شده است ، در عمل آن زندان شهرستان و نهادهای قضایی آن شهرستان باید پاسخگو و تصمیم گیرنده باشند.

این مسئله نشان می دهد که این انتقال هم غیر قانونی و نادرست بوده است.

آقای رحمانی؛ پیشتر این خبر منتشر شده بود که خانم محمدی در پی حاد شدن بیماری فلج عضلانی شان به بیمارستان منتقل شده اند.
الان بیشتر نگرانی شما از این بابت است که ممکن است خانم محمدی ضربه ای خورده باشند؟

بحث ضربه مسئله را سخت تر خواهد کرد. روند بهبود بیماری فلج عضلانی بسیار طولانی و زمان بر است.

اگر به نرگس ضربه بخورد یا آسیبی ببیند، این مسئله روند بهبودی را سخت تر خواهد کرد.
می شود گفت که ما یک نگرانی مضاعف هم داریم و آن این است که نرگس هم ضربه خورده باشد و هم اینکه آن ضربه باعث تشدید بیماری اش شده باشد.

ما قبلا هم این را بارها و بارها توضیح داده ایم که مطابق آیین نامه سازمان زندان ها، نرگس در وضعیت خوب و در بند مناسبی قرار ندارد.

ضمن اینکه این کار- دستگیری نرگس- یک کار غیر قانونی و امنیتی قلمداد می شود و نه یک اقدام حقوقی و قضایی.اما از لحاظ اخلاقی و شرعی هم وضعیت یک انسان برای نگهداری باید در نظر گرفته شود.

متاسفانه در مورد نرگس یک شکل انتقاجویانه پیدا کرده است و این مسئله باید حل شود چرا که به لحاظ حقوقی، مقامات قضایی مسئولند که با این مسئله برخورد درستی داشته باشند.

انتقال محمدصدیق کبودوند به بیمارستان بعد از ۵۶ روز اعتصاب غذا

طبق گزارش دویچه وله محمدصدیق کبودوند روزنامه‌نگار زندانی با احساس درد شدید کلیه بعد از ۵۶ روز اعتصاب غذا به بیمارستان مدرس تهران منتقل شد. وی در اعتراض به عدم اجازه مسئولان زندان برای دیدار با فرزند بیمارش اعتصاب غذا کرده بود.
محمدصدیق کبودوند روزنامه‌نگار و موسس سازمان حقوق بشر کردستان بعد از ۵۶ روز اعتصاب غذا در بند ۳۵۰ زندان اوین، شامگاه جمعه ۳۰ تیر دچار درد شدید کلیه شده و در پی آن به بیمارستان مدرس تهران منتقل شده است.
به گزارش سایت کلمه، بر اساس آزمایش‌های پزشکی زندان، آقای کبودوند دچار عفونت کلیه و کاهش شدید قند خون و ضعف شدید جسمی و حرکتی و کاهش وزن شده است. پیش از این آقای کبودوند با وجود وخامت حالش و دستور پزشک برای گسیل به بیمارستان، حاضر نشده بود با دستبند و پابند به بیمارستان اعزام شود.
محمدصدیق کبودوند اعتصاب غذای خود را در تاریخ ۶ خرداد در اعتراض به خودداری مسئولان زندان از دادن اجازه دیدار با فرزند بیمارش شروع کرده است. پژمان کبودوند، پسر او از دی‌ماه سال ۱۳۹۰ به بیماری ناشناخته‌ای دچار شده و بستری است.
روز سه‌شنبه ( ۲۷ تیرماه/۱۷ ژوئیه) سه سازمان حقوق بشری از جمله سازمان‌های “عفو بین‌الملل”، “فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر” و “جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران” در بیانیه مشترکی خطاب به دولتمردان جمهوری اسلامی خواستار آزادی محمد صدیق کبودوند شده بودند. این بیانیه دولتمردان ایران را مسئول به خطر افتادن جان کبودوند در اثر ادامه اعتصاب غذا دانسته‌ بود.
محمدصدیق کبودوند مدیر مسئول هفته نامه “پیام مردم کردستان” بود و در سال ۱۳۸۳ بخاطر انتشار این نشریه بازداشت و سپس با قرار وثیقه آزاد شده بود. او سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان را با همراهی چند تن از دوستانش در ۹ آوریل ۲۰۰۵ (۲۰ فروردین ۱۳۸۴) بنیان نهاد.
بیشتر بخوانید: مصاحبه ‌دویچه وله با محمدصدیق کبودوند به مناسبت تاسیس سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان
این سازمان از جمله در جهت مطرح کردن مسائل مربوط به وضعیت حقوق بشر و نقض این حقوق در کردستان در سطح جامعه ایران فعال بود.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.