انتشار سندی درباره حمله اسرائیل به ایران؛ جنگ تبلیغاتی یا طرحی واقعی؟

پنجشنبه, 26ام مرداد, 1391
اندازه قلم متن

یک بلاگر آمریکایی مدعی دریافت سند و «یادداشتی» از اسرائیل در مورد قریب الوقوع بودن زمان حمله یکجانبه اسرائیل به تأسیسات هسته ای جمهوری اسلامی ایران است.

ریچاد سیلورستاین در وبلاگ خود مدعی شده است که این یادداشت را از یک سیاستمدار اسرائیلی که وزیر پیشین دولت این کشور بوده است، دریافت کرده است.

این بلاگر آمریکایی ادعا کرده است که سیاستمدار یادشده اسرائیلی این یادداشت را از یکی از نظامیان مرتبط با خود دریافت کرده است و او را در ردیف آن شمار از اسرائیلی هایی که از راه این افشاگری می خواهند که مانع از آغاز جنگ شوند، توصیف کرده است.

در همین حال، به باور برخی از ناظران، مطلبی که آقای سیلورستاین در وبلاگ خود منتشر کرده است، ممکن است که بخشی از همان جنگ روانی مورد نظر دولت اسرائیل باشد تا از یکسو اهرم فشار بر گرده جمهوری اسلامی برای تمکین به خواسته های جامعه جهانی سنگین تر شود و از دیگر سو، اسرائیل به کشورهای مذاکره کننده هسته ای با ایران نیز اخطار دهد که در قصد خود برای رفتن به سوی جنگ جدی است تا آنها ناچار شوند که فشار بر ایران را افزایش دهند.

«بی بی سی ورلد» نیز که این «یادداشت» را رویت کرده، نوشته است: هیچ راهی وجود ندارد که بتوان تایید کرد که این سند متعلق به دولت اسرائیل است .

همه این ها در حالی است که مباحثات عمومی در اسرائیل در مورد سیاست محور بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و اهود باراک وزیر دفاع به اوج بی سابقه ای رسیده است و در کابینه محدود وزیران پست های حساس امنیتی و نظامی نیز تا چند روز پیش شمار وزیرانی که مخالف جنگ بودند، نیمی از هشت وزیر را در برمی گرفت اما با گزینش وزیر جدیدی برای پست وزارت پشت جبهه، گفته می شود که کفه تا کنون متوازن این ترازو اکنون به سود حامیان جنگ سنگینی می کند.

بنیامین نتانیاهو اوایل این هفته آقای آوی دیختر را که تا پیش از این در صف اوپوزیسیون بود، به دولت کشاند زیرا این رییس پیشین شباک به داشتن دیدگاههای حمایت از نظامی گری در برابر برنامه هسته ای ایران مشهور شده بود.

در هرحال، ریچارد سیلورستاین روزنامه نگار یهودی آمریکایی مدعی است که در یادداشتی که از طریق همان سیاستمدار اسرائیلی مخالف جنگ بدست او رسیده است، اسرائیلی ها جنگ را با یک نبرد بزرگ سایبری آغاز خواهند کرد و سپس در چند مرحله، از طیف وسیعی از جنگ افزارها و ادوات نظامی که عمدتاً ساخت خود اسرائیل است، استفاده خواهند کرد.

در حالی که تصور می شد که برخی از این جنگ افزارها هنوز در دست تکمیل باشند، «یادداشت» مزبور مدعی است که در نبرد پیش رو، این تجهیزات به مرحله کارآیی و بهره برداری خواهند رسید و لذا از آنها نیز استفاده خواهد شد.

این «یادداشت» مدعی است که پس از فلج کردن کامل رادارهای ایران از طریق نبرد سایبری کوتاه مدت و برق آسا که امکان رصد کردن امور را از دست ایران بگیرد، عملیات بمباران آغاز خواهد شد؛ موشک های بالیستیک با کلاهک های متعارف به سوی هدف های هسته ای روانه خواهند شد و موشک های هدایت شونده (کروز) از زیردریایی های نیروی دریایی اسرائیلی که تا آن زمان به خلیج فارس رسیده اند، شلیک خواهد گردید.

از مدتی پیش بحث مربوط به موافقت محرمانه دولت های آلمان در زمینه مجهز کردن زیردریایی های آلمانی از نوع «دولفین» به کلاهک های هسته ای که از سوی آلمان به اسرائیل تحویل شده و در آینده نیز شمار دیگری از این زیردریایی ها به اسرائیل داده خواهد شد، مطرح بوده است و رسانه های آلمانی در این زمینه به تازگی گزارش های زیادی منتشر کرده بودند.

اما روشن نشده است که کلاهک های نصب شده در زیردریایی های ساخت آلمان از نوع زوبین انداز آلمانی است یا کلاهک نوع اسرائیلی آن مطرح است؟

«یادداشتی» که آقای ریچارد سیلورستاین مدعی دریافت آن از سوی یک سیاستمدار اسرائیلی شده است، این ادعا را نیز مطرح می کند که اسرائیل در تعرض نظامی خود به ایران، به حمله به سایت های هسته ای بسنده نخواهد کرد بلکه سیستم های کنترل و فرماندهی، مراکز و تأسیساتی را که برای پژوهش های اتمی به کار می رود همراه با اقامتگاههای مسئولان ارشد برنامه های هسته ای و موشکی ایران هدف قرار خواهد داد.

ریچارد سیلورستاین همچنین با استناد به همان «یادداشت» رسیده از اسرائیل مدعی است که پس از موج نخست حملات، اسرائیل سریعاً به ارزیابی های لازم در مورد میزان خسارت وارده به هدف ها اقدام خواهد کرد و از طریق ماهواره ابعاد لطمات را ارزش یابی کرده و سپس این بار، جنگنده هایی با خلبانان آن برای حمله به یک سری هدف ها که در یک «فهرست کوتاه» تعیین شده اند، فرستاده خواهند شد زیرا اطمینان یافتن از موفقیت حمله به هدف های ذکرشده ضروری است.

همین «یادداشت» ادعایی از استفاده اسرائیلی ها از نوعی فن آوری جدید این کشور دم می زند که بنوشته آقای سیلورستاین، جنگنده های اسرائیلی را به پرنده هایی غیر قابل رویت مبدل خواهد کرد و این روزنامه نگار مدعی است که اسرائیل حتی آمریکا را از رموز این فن آوری پیشرفته خود بی خبر گذاشته است؛ گویی که انسان داستانی تخیلی از نوشته های تام کلنسی را مطالعه می کند.

در همین حال، این «یادداشت رسیده از اسرائیل به آمریکا» به اینکه ایران احتمالاً در واکنش به این بمبارانهای وسیع به چه اقداماتی دست بزند، هیچ اشاره ای ندارد و نیز از احتمال کشیده شدن پای اسرائیل به نبردی با حزب الله لبنان پس از آماج راکت هایی که این همپیمان ایران به سوی شهرهای اسرائیلی روانه کند، کاملاً غفلت کرده است.

بسیاری از مهره های پیشین اطلاعاتی، نظامی و امنیتی اسرائیل که با حمله مخالف هستند، نسبت به عملی کردن این طرح در مقطع کنونی هشدار می دهند اما توان کشورشان را در عملی کردن طرح چندان مورد پرسش قرار نمی دهند اما ابعاد و میزان طرحی که در «یادداشت» مزبور عنوان شده است، باید اوج تواناییها و بیشترین بهره برداری از آخرین حدّ توش و توان این ارتش باشد.

این «یادداشت» چه حقیقی باشد چه تنظیم شده با اغراض خاص، اکنون به بخشی از مباحثات دامنه دار در میان افکار عمومی، رسانه ها و سیاستمداران موافق و مخالف جنگ در اسرائیل مبدل شده است.

مهره های اسرائیلی مخالف با جنگ در مقطع کنونی از پیچیدگی های غیر مترقبه ای که پس از این تعرض بوجود آید و از بی ثبات شدن منطقه تا مدت های طولانی نگران هستند و نیز می پرسند که دستآورد مشخص و دقیق این حمله چه خواهد بود؟ زیرا بمباران ها ممکن است که تنها مدتی برنامه اتمی ایران را با تعویق روبرو کند اما ایران ممکن است بر این تعویق نیز غلبه کند.

افزون بر همه این ها، این گروه از اسرائیلی های مخالف جنگ در مقطع کنونی، می گویند که این اقدام یکجانبه می تواند که مناسبات راهبردی کشورشان با آمریکا را، آنهم در حالی که آمریکا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری است، با چالش روبرو کند.

اما در هر حال، بنظر می رسد که نتانیاهو و باراک چنین وانمود می کنند که زمانی که حمله را الزامی بدانند، از عملی کردن آن شانه خالی نخواهند کرد.

«یادداشت» منتشره در وبلاگ ریچارد سیلورستاین در حالی است که دکتر کولین کاهل استاد دانشگاه جرج تاون آمریکا و یک مشاور در کارزار انتخاباتی باراک اوبام که دو سال نیز مشاور وزیر دفاع آمریکا بوده و سیزده بار در این دو سال به اسرائیل سفر کرده بود، سه شنبه به وبسایت خبری المونیتور گفته بود که نتانیاهو و باراک بلوف نمی زنند.

یک منبع بلندپایه اسرائیلی نیز سه شنبه به خبرگزاری های کشورش گفته بود که جامعه جهانی باید یک یا دو هفته برای ایران سقف زمانی بگذارد تا به درخواست های بین المللی در زمینه توقف غنی سازی اورانیوم گردن نهد و در غیر این صورت، دنیا باید شکست و پایان مذاکرات هسته ای با ایران را اعلام کند.

در همین حال، نخست وزیر اسرائیل نیز در نشست ویژه ای که چهارشنبه در بیت المقدس برای بررسی بودجه نظامی پنج سال آینده این کشور برگزار شد، از «چالش ها و مخاطرات مهمی که در منطقه ممکن است متوجه اسرائیل شود» سخن گفت و در روزهای گذشته نیز بارها تکرار کرد که «اتمی شدن ایران» هرگز تحمل نخواهد شد.

این در حالی است که آیت الله خامنه ای رهبر ایران که در هفته های اخیر در مورد نداهای مطرح شده در اسرائیل سکوت کرده بود، چهارشنبه در تهران در سخنانی در آستانه «روز قدس» و تظاهرات ضد اسرائیلی که حکومت ایران در شهرهای ایران تدارک می بیند، گفت که «زائده دروغین و جعلی صهیونیستی از صحنه جغرافیا محو خواهد شد».


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.