بستری شدن مهندس عباس امیرانتظام در بیمارستان

جمعه, 27ام مرداد, 1391
اندازه قلم متن

مهندس امیر انتظام، قدیمی ترین زندانی سیاسی جمهوری اسلامی، اسطوره مقاومت و ایستادگی در کنار همسر صبور و نازنین و مهربانش.

برای این مرد بزرگ آرزوی سلامتی و طول عمر می کنیم تا به زودی شاهد ایرانی باشد که چندین دهه از عمر و جوانی خود را برایش هزینه کرده است

مهندس عباس امیرانتظام، عضو هیئت رهبری جبهه ملی ایران و باسابقه ترین زندانی سیاسی جمهوری اسلامی، به دلیل وخامت شرایط جسمانی اش روز گذشته در بیمارستان ایرانمهر تهران بستری گردیده است.

گفتنی است این عضو سابق نهضت آزادی ایران و سخنگوی دولت موقت پس از حمله دانشجویان خط امام به سفارت امریکا در تهران در ۱۳ آبان ۵۸ ، با ادعای این دانشجویان مبنی بر همکاری مهندس امیرانتظام با دولت امریکا به حبس ابد محکوم شد!

ادعایی که هیچگاه برای اثبات آن سند معتبری ارائه نگردید تا این زندانی سیاسی پس از ۱۷ سال زندان بلا انقطاع با فشار گزارشگران ویژه وقت حقوق بشر ملل متحد ، گالین دوپل و موریس کاپیتورن، در سال ۷۵ به مرخصی اعزام شد و در نخستین روز مرخصی اش به دیدار شهیدان داریوش و پروانه فروهر رفت.
پس از آن بود که مجددا به دلیل افشاگریهایش درباره وضعیت دهشتناک زندانهای سیاسی جمهوری اسلامی در دهه ۶۰ در رسانه های فارسی زبان و انگلیسی زبان بعد از ترور اسدالله لاجوردی در بهار ۷۷ دوباره به زندان بازگردانده شد.

مهندس امیرانتظام که به دلیل دوستی نزدیکش با داریوش فروهر و پروانه اسکندری از نقاط بیم حاکمیت بعد از قتلهای زنجیره ای محسوب میشد در این سالها نه تنها علیرغم وضعیت نامناسب جسمانی و تاکید پزشکی قانونی مبنی بر عدم تحمل کیفر زندان ،از مرخصی محروم گردید بلکه در جریان اعتراضات دانشجویی بعد از ۱۸ تیر ۷۸ همسر وی ، الهه میزانی نیز توسط وزارت اطلاعات همراه با سایر رهبران ملیون چون خسرو سیف و بهرام نمازی بازداشت گردیده در بیانیه شماره ۲ وزارت اطلاعات بعد از ۱۸ تیر به عنوان یکی از رهبران قیام ۱۸ تیر معرفی گردید.

مهندس عباس امیرانتظام نهایتا در آبان ماه سال ۸۱ در شرایط وخیم جسمانی به مرخصی آمد و با تمدید مرخصی اش به صورت چند ماه یکبار دیگر به زندان بازگردانده نشد.
این قدیمی ترین زندانی سیاسی جمهوری اسلامی در سال ۸۲ به عضویت هیئت رهبری جبهه ملی در آمد و در سال ۸۶ توسط کانون مدافعان حقوق بشر به دلیل یک عمر کوشش حقوق بشری اش مورد تجلیل قرار گرفت و برنده نخستین جایزه کانون مدافعان حقوق بشر گردید.

او در سال ۸۷ از سوی برخی از فعالان جبهه ملی ایران با پیشنهاد کاندیداتوری برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ مواجه شد که قاطعانه هرگونه ورود به انتخابات را منوط به تحقق انتخابات آزاد در ایران نمود.

پیشنهاد طرح رفراندوم مهندس امیرانتظام از جمله فعالیتهای پیشروانه امیرانتظام در سال ۸۱ بود که با استقبال گسترده در میان اپوزیسیون مواجه شد.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

۴ نظر

  1. لعنت خدا بر خائنان به دین و وطن مردم ایران.
    لعنت خدا بر جاسوسان آمریکا .
    و لعنت خدا بر سلطنت طلبان بی دین

  2. ماندلا جلوی این شیر مرد ایران زمین باید لنگ بندازه خداییش این افراد برای ملت خیلی ناشناخته اند افسوس و صد افسوس

  3. doorod bar to va dott mosadegh.marg bar ahriman mazhabi kalifeh kamenie …be omid azadi iran az taziha…brayetan arezoie salamati daram…

  4. برای این بزرگ مرد که ثابت کرد رهرو راه رهبرش بود و هست و خواهد بود ارزوی سلامتی دارم و مطمعنا روح بلند شادروان دکتر مصدق امروز از عملکرد او تمامی رهروانش خشنود است امیداست او سلامت بماند تا درفردای ازادی بردوش ملت حقشناس ایران قرار گیرد و از تفکرات بارزشش برای ابادی ویرانه های بجای مانده از اشغالگران تازیزازده استفاده کنیم چون وجود او و همفکرانش برای اینده ایران بسیار با ارزش خواهد بود از اره دور پیشانی پاکزادش را میبوسم و برای سلامتیش دعا میکنم