نگرانی از نحوه ی توزیع کمک های مردمی در منطقه ی زلزله زده

پنجشنبه, 2ام شهریور, 1391
اندازه قلم متن

نتیجه و حاصل بلایای طبیعی مانند زلزله تخریب است و ویرانی، مصیبت است و گاه مرگ و ناامیدی ، آزمونی است برای بنی آدم تا پیکر آسیب دیدۀ جمعی را دریابد و گوهریگانگی را تجربه کنند.

با همۀ مصیبتی که در زلزلۀ اخیر آذربایجان گریبان هم میهنانمان را گرفت، به نظر می رسد تجربه و آزمونی رقم خورد برای اعضای این جامعۀ رنگارنگ ،تا یک بار دیگر ویژگی مثبت روح جمعی ایرانی را به نمایش بگذارند. همدردی مردم در کنار کمک¬های نقدی و غیر نقدی و هجومشان برای یاری رسانی به صورت فردی به اندازه ای است که کمک رسانی سازمانهای غیردولتی و نهادهای مدنی را مختل کرده است.

بی اعتمادی مردم به دولت به علت کارنامۀ ناموفق در حوادث پیشین ، ناتوانی در سازماندهی کمک ها و همچنین نبود سازمان های غیردولتی توانمند ومورد اعتماد، سبب شده است مردم در زمان بحران دچار سردرگمی شده و در نهایت خود دست به کار شوند و با شنیدن خبر ناگوار زلزله نهادهای مدنی و شهروندان در همۀ نقاط کشور پیگیر کمک رسانی به هم میهنان آسیب دیده شوند و با جمع آوری کمک های نقدی و غیر نقدی از همۀ استان ها ،به منطقه سرازیر شوند . این مسئله تا آنجا پیش رفت که سازمان¬های فعال اعلام کردند که دیگرنیاز به کمک های غیرنقدی نیست و تنها کمک های نقدی کارساز خواهد بود.

از آنجا که ستاد بحرانی وجود ندارد؛ یا به صورت موقتی شکل می گیرد، سازماندهی کمک ها با مشکلات و مسائلی از جمله در توزیع کمک ها مواجه می شود که بسیار موضوع مهمی است. برای کمتر شدن این مشکلات ،نکاتی وجود دارد که به چند مورد از آنها اشاره می کنم:

– این کمک ها از سوی افراد غیرمتخصص جامعه گردآوری شده و بیشتر به مشکلات معیشتی و تغذیه توجه شده است و نیازهای دیگر کمتر در نظر گرفته شده است.

– نیازهای کودکان و زنان ، به ویژه نیازهای بهداشتی و آموزشی آنان کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

– نیاز به آموزش و مشاوره در زمینه های بهداشتی- روانی ، توسط متخصصان بیشتر احساس می شود.

– حضور افراد عادی که بدون گذراندن دورۀ کمک های اولیه وآگاهی ازمسائل دورۀ بحران ،در منطقه حضور دارند،مشکل ساز است. به طور مثال حضور جمعیت زیاد در

محل حادثه ،آواربرداری را کندتر کرده و بوی مردار و حیوانات و احشام تبعات و عواقب بدی را در پی خواهد داشت.

– زباله هایی که از پس از مصرف از کمک های مردمی برجای می ماند – به ویژه ظروف یکبار مصرف و مواد فاسد شدنی- بحران زاست.

– مهمترین مسئله نحوۀ توزیع کمک هاست. زمانی که افرادی برای توزیع کمک های غیر نقدی به محل حادثه می روند، کسانی که در محل حضور دارند از آن اجناس بهره خواهند برد و در مقابل کهنسالان ،آسیب دیدگان ، بیماران و کسانی که این شیوۀ توزیع را تحقیر آمیز می دانند کمتربهره ای از آن کمک ها می برند. از آنجا که این افراد به سبب بی اعتمادی جاری در جامعه ،می خواهند کمک هایشان را خود به دست آسیب دیدگان برسانند، بهتر است اقلام کمکی را به صورت بسته بندی شده، در چادرها به آسیب دیدگان برسانند.

– بهتر است از خانوادۀ قربانیان بیشتر بیشتر دلجویی شود و از آنجا که این افراد بیشترین آسیب را دیده اند ،نیاز است توجه بیشتری به آنها شود


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.