امدادگران بازداشت شده “متهم به توزیع اجناس آلوده شدند”

دوشنبه, 6ام شهریور, 1391
اندازه قلم متن

تائید مقامات ایران بر بازداشت بیش از سی نفر از امدادگران در زلزله آذربایجان شرقی

این بی اعتمادی وجود دارد که کمک‌های جمع آوری شده مورد سواستفاده قرار بگیرد، برای همین مردم این مناطق به اهدای کمک به هلال احمر و کمیته امداد اعتماد ندارند و خود دست به کار شده بودند.

در زلزله آذربایجان شرقی حدود ۲۵ تن از کودکان بی‌سرپرست شده و حدود ۵۰ تن از کودکان نیز یکی از والدین خود را از دست داده‌اند.

درپی بازداشت تعدادی از امدادگران داوطلب در مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی، امروز (یک‌شنبه) مالک اژدر، رئیس دادگستری آذربایجان شرقی با تائید خبر بازداشت بیش از ۳۰ نفر در این منطقه گفت: “این متهمان قصد توزیع اجناس تاریخ مصرف گذشته در میان زلزله زدگان را داشتند.”

آقای اژدر در گفت و گو با خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، گفت “تعدادی افراد به نام امدادرسان برای کمک‌ به مردم زلزله‌زده‌ی آذربایجان شرقی وارد این منطقه شده بودند اما چون اقلام و اجناسی که برای کمک‌رسانی همراه خود داشتند تاریخ‌ مصرف گذشته بود، بازداشت شده‌اند و پرونده آنها در دست بررسی است.”
مطالب مرتبط

امدادگران داوطلب در مناطق زلزله زده ایران ‘بازداشت شدند’
۸۰ درصد بیمارستان‌های اهر و هریس بر اثر سهل انگاری، در زلزله تخریب شده‌اند

مهدی نوری فعال مدنی در تبریز در خصوص بازداشت‌های اخیر در آذربایجان شرقی به بی بی سی فارسی گفت: “نیروهای دولتی در قالب نیروی بسیج، سپاه و وزرات اطلاعات در ملکان، تبریز و میانه تعدادی از افرادی را که برای کمک به زلزله زدگان در منطقه فعالیت داشتند را بازداشت کرده، یا شماره حسابشان را بستند و یا اقلام جمع آوری شده را تصرف کردند.”

آقای نوری با انتقاد از نگاه امنیتی نیروهای دولتی به مسئله زلزله گفت: “این ماموران به امدادگران گفتند که شما حق ندارید در جایی که نیروهای دولتی هستند، بدون هماهنگی فعالیت کنید.”

این فعال مدنی افزود: “این بی اعتمادی وجود دارد که کمک‌های جمع آوری شده مورد سواستفاده قرار بگیرد، برای همین مردم این مناطق به اهدای کمک به هلال احمر و کمیته امداد اعتماد ندارند و خود دست به کار شده بودند.”

پیش از این اعلام شده بود که گروهی از امدادگران داوطلب که به منظور کمک رسانی به آسیب دیدگان از زمین لرزه به این منطقه رفته بودند توسط ماموران حکومتی بازداشت شده اند. در میان این افراد، حسین رونقی ملکی، وبلاگ نویس منتقد دولت که در مرخصی از زندان به سر می‌برد، نیز بازداشت شده است.

در ادامه بازداشتها و نگرانی از وضعیت امدادگران بازداشت شده، شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل و عبدالکریم لاهیجی، نایب رییس فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر در بیانیه‌ای که روز شنبه چهارم شهریور منتشر شده، اعلام کردند: “دولت حساب های بانکی گروه های غیردولتی مردمی برای کمک به زلزله زدگان را مسدود کرده است. گروه هایی از مددکاران اجتماعی کودکان و هم چنین روانشناسانی که برای کمک به زلزله ‌زدگان به مناطق روستایی رفته بودند، با تهدید به توقیف مدارک شان از سوی اداره اطلاعات اهر و تبریز، مجبور به ترک منطقه شده اند. سپاه با بازرسی کامیون ها و وانت ها در جاده ها، برخی از وسایل نقلیه حامل مواد بهداشتی و خوراکی مردم را توقیف کرده است.”

شیرین عبادی و عبدالکریم لاهیجی خواستار آزادی تمام امدادگران داوطلب شده و از حکومت ایران خواستند “با کنار گذاشتن اهرم های فشار و سرکوب مثل سپاه پاسداران راه را برای امدادرسانی فعالان مدنی و اجتماعی و کمک های مردمی باز کنند.”

همچنین گزارش‌هایی نیز مبنی بر دخالت سپاه و نیروهای امنیتی برای ارائه کمک به زلزله زدگان منتشر شده است. از آن جمله، سایت کلمه پیشتر گزارش کرده است که زلزله زدگان از عدم توزیع مناسب مواد غذایی توسط نیروهای سپاه پاسداران گله کرده و گفته بودند که “تمام کمک های ارسالی از بخش های مختلف، حتی کمک هایی که گفته می شود از ترکیه رسیده را سپاه می گیرد و انبار می کند.”

این وبسایت افزوده است: “حتی نمایندگان هلال احمر هم می نشینند و نگاه می کنند و وقتی به آنها گفته می شود چرا کاری نمی کنید، می گویند سپاه نمی گذارد.”
احتمال بروز بیماری تنفسی

با گذشت بیش از دو هفته از زلزله آذربایجان شرقی، محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‎‌های واگیردار وزارت بهداشت ایران اعلام کرد: “شرایط زندگی در چادر دشوار است و این شرایط با توجه به سرد شدن هوا بدتر خواهد شد و می‌تواند زمینه‌ساز بیماری‌های واگیر به خصوصی بیماری‌های تنفسی شود.”

آقای گویا با اشاره به وضعیت آب و هوای این منطقه گفت: “همین الان شبهای این مناطق خیلی سرد است و همین سرمای هوا شانس بعضی از بیماریها به ویژه بیماریهای تنفسی را افزایش می دهد. همچنین تلاش‌ کرده‌ایم که از بروز این قبیل بیماریها به خصوص آنفلوانزا و سرخک در این مناطق پیشگیری کنیم، به طوری که برای گروههای خطر در قدم اول واکسن آنفلوانزا را به محض اینکه در دسترس قرار بگیرد، تزریق کنیم.”

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار در ادامه گفت در تمامی روستاهای بالای ۱۰۰ نفر یک پایگاه بهداشتی مستقر است. در روستاهای زیر ۱۰۰ نفر نیز بازدید روزانه صورت می گیرد.

در همین حال، براساس آخرین خبرها از مناطق زلزله زده، همایون هاشمی، رئیس سازمان بهزیستی گفته است که در زلزله آذربایجان شرقی حدود ۲۵ تن از کودکان بی‌سرپرست شده و حدود ۵۰ تن از کودکان نیز یکی از والدین خود را از دست داده‌اند.

دو زمین‌لرزه شدید عصر روز شنبه ۲۱ مرداد، حوالی شهرهای اهر و ورزقان در استان آذربایجان شرقی ایران را لرزاند. در پی این زلزله بیش از ۳۰۰ نفر کشته و ۵۰۰۰ نفر زخمی شدند.
از: بی بی سی


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.