احمد خاتمی: رهبری می‌گوید خبرگان باید چندین رهبر در آستین داشته باشد

جمعه, 27ام آذر, 1394
اندازه قلم متن

یک عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در واکنش به گفته‌های اکبر هاشمی رفسنجانی مبنی بر انتخاب گروهی در این مجلس برای بررسی انتخاب رهبر آینده، گفت که این کمیته‌ «با رعایت رازداری» درباره «افراد در مظان رهبری» تحقیق و گزارش آن را به رهبر جمهوری اسلامی ارائه می‌کند.

به گفته احمد خاتمی، آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، بار‌ها گفته است که مجلس خبرگان رهبری «باید چندین رهبر در آستین داشته باشد».

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، احمد خاتمی، روز پنجشنبه ۲۶ آذر، تأکید کرد که «تشکیل این کمیته به آن معنا نیست که رهبر تعیین کنند» بلکه این کمیته «با رعایت رازداری» درباره کسانی که در «مظان رهبری» هستند، «تحقیق و بررسی می‌کند».

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری اعلام کرد که گزارش فعالیت‌های این کمیته در صورت درخواست رهبر جمهوری اسلامی «تنها» به او عرضه خواهد شد.

وی تأکید کرد که تشکیل این کمیته «چیز تازه‌ای نیست و از اولین دوره مجلس خبرگان رهبری کمیته‌ای در این رابطه» تشکیل شده است.

پیشتر اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران، در مصاحبه‌ای با خبرگزاری ایلنا خبر داده بود که گروهی برای بررسی انتخاب رهبری «در صورت پیشامد حادثه» تعیین شده‌است.

آقای هاشمی رفسنجانی همچنین با تأکید بر اینکه مجلس خبرگان رهبری نباید از نظارت بر نهادهای زیر نظر رهبری «غافل» شود، گفته بود که «ما باید لااقل نهادهایی را که زیرنظر رهبری هستند و هر عیبی دارند، با رهبری مطرح و پیگیری کنیم که آن عیب برطرف شود».

این سخنان اما با واکنش رئیس قوه قضائیه روبه‌رو شد و او گفته‌های آقای هاشمی رفسنجانی درباره نظارت بر نهادهای زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی را «بی‌پایه»، «نادرست» و «آرزو‌ها و توقعات غیرقانونی» خوانده است که «ربطی به قانون اساسی ندارد».

در همین زمینه احمد خاتمی هم گفته است که در متن قانون اساسی، نظارت مجلس خبرگان رهبری بر رهبر جمهوری اسلامی «نیامده» است.

وی اضافه کرده که «اگر مقصود آقایان از نظارت مچ‌گیری است که باید بگویم کمیسیون تحقیق در دوره‌های مختلف وظیفه خود را انجام داده و به این باور رسیده که تنها شخصیت شایسته برای رهبری در شرایط کنونی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای است».

درهمین حال علی رازینی، عضو مجلس خبرگان رهبری، نیز تأکید کرد که در قانون اساسی مطلبی درباره نظارت بر رهبر جمهوری اسلامی «ذکر نشده است».

وی در عین حال گفت که «هرگونه تصمیم‌گیری در مورد رهبر به عهده خبرگان است».

پیش از این منصوبان رهبر جمهوری اسلامی بارها اعلام کرده‌اند که مجلس خبرگان رهبری حق نظارت بر رهبر جمهوری اسلامی و نهادهای زیر نظر او را ندارد.

پیش از برگزاری انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری، اظهارنظرها درباره نقش و وظایف این مجلس افزایش یافته است.

انتخابات مجلس خبرگان رهبری، هفتم اسفند امسال همزمان با انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود و نام‌نویسی از داوطلبان کاندیداتوری دراین انتخابات از صبح روز پنج‌شنبه در ستاد انتخابات کشور و فرمانداری‌های مراکز استان‌ها آغاز شده و تا دوم دی ماه ادامه دارد.
از: رادیو فردا


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.