کاهش روزانه یک میلیون بشکه صادرات نفت، ماهانه ۵ میلیارد دلار به ایران ضرر میزند

پنجشنبه, 23ام شهریور, 1391
اندازه قلم متن

وزرات خزانه داری آمریکا روز پنج شنبه ۱۳-۹-۲۰۱۲ اعلام کرد که میزان صادرات نفتی ایران یک میلیون بشکه در روز کاهش یافته است که ماهانه پنج میلیارد دلار از درآمدهای ایران کاسته است. همزمان دو سناتور آمریکایی خواستار قطع بیشتر صادرات نفت ایران شده اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز “دیوید کوهن” معاون وزیر خزانه داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی که در دانشگاه نیویورک سخنرانی می کرد ، اظهار داشت که ” تحریم در سال گذشته بر صنعت نفت ایران اثر منفی گذاشته است.”

وی، روز چهارشنبه در دانشکده حقوق دانشگاه نیویورک گفت که «این کاهش درآمد، حکومت ایران را وادار کرده است تا از هزینه های خود بکاهد.»

بر اساس برآوردهای صورت گرفته تا پیش از این کاهش، ایران روزانه دو میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت صادر می کرد.

ایالات متحده آمریکا ابتدای سال جای میلادی تهدید کرد که دسترسی برخی کشورها و شرکت های نفتی به بازارهای مالی ایالات متحده را قطع خواهد کرد، مگر اینکه آنها میزان خرید نفت از ایران را کم کنند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، آقای کوهن گفته است: «هدف ما این نیست که تولید ناخالص داخلی آنها (ایران) را تحت تاثیر قرار دهیم بلکه هدف، تحت تاثیر قرار دادن محاسبات سیاسی آنهاست.»

رادیو فردا نوشت: به گفته معاون وزیر خزانه داری آمریکا ، این به معنی کاهش ۵۵% صادرات روزانه نفت ایران است که در نتیجه آن ، این کشور ماهانه ۵ میلیارد دلار ضرر می کند.

بر اساس این گزارش ایران در سال گذشته با صدور ۲.۴ میلیون بشکه نفت در روز به عنوان سومین صادر کننده نفت در جهان بشمار می رفته است که سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار برای این کشور درآمد داشته است.

کوهن با تاکید بر ادامه فشار علیه یران برای توقف برنامه هسته این کشور افزود : “هدف ما جلوگیری از رشد تولیدات داخلی ایران نیست بلکه هدف تاثیر گذاری بر محاسبات سیاسی دولت مردان این کشور است.”

آمریکا و کشورهای غربی بر این باروند که ایران به دنبال ساخت سلاح هسته ای است در مقابل تهران بارها این اتهام را رد کرده و بر صلح آمیز بودن برنامه اتمی خود تاکید می کند.

آمریکا و متحدان غربی اش می گویند که ایران در پوشش برنامه هسته ای خود به دنبال دستیابی به دانش ساخت سلاح اتمی است و تحریم های شورای امنیت سازمان ملل و مجازات های یکجانبه، برای وادار کردن ایران به راستی آزمایی فعالیت های هسته ای خود است.

در مقابل، ایران می گوید که به دنبال ساخت سلاح هسته ای نیست و فعالیت های اتمی اش ماهیت صلح آمیز دارد.

تحریم های آمریکا به این منظور طراحی شده اند تا از طریق ایجاد مانع برای معاملات نفتی موسسات و کشورهای خارجی با ایران، راه کسب درآمد و انتقال آن به بانک مرکزی جمهوری اسلامی مسدود شود. بانک مرکزی متهم است که منابع مالی در اختیار برنامه هسته ای ایران قرار می دهد.

با این حال، کشورهایی که از میزان واردات نفتی خود از ایران کاسته اند به طور موقت از شمول تحریم های آمریکا معاف شده اند. بسیاری از واردکنندگان عمده نفت ایران از جمله چین، ژاپن و هند از این تحریم ها مستثنی شده اند.

دیوید کوهن روز چهارشنبه گفته است: «تحریم ها به طور موثری بانک های ایرانی را از دسترسی به بازارهای مالی بین المللی بازداشته است. در حال حاضر، حکومت ایران از دسترسی به سیستم مالی بین المللی محروم شده است.»

تحریم های آمریکا و اتحادیه اروپا فشارهای مالی شدیدی به سیستم اقتصادی ایران وارد کرده است ولی با این حال، اسرائیل از دولت اوباما خواسته تا اقدام های شدیدتری علیه تهران به مرحله اجرا در آورد.

دیوید کوهن می گوید که باز بودن دریچه های دیپلماتیک به روی ایران «دائمی» نیست. وی می گوید که اعمال تحریم علیه ایران و سوریه، یک استراتژی «خیلی بهتر از جنگ است.»

 

در همین حال، دو سناتور آمریکایی از دولت اوباما خواسته اند تا فشار بر کشورهایی که از ایران نفت می خرند را افزایش داده تا از میزان واردات خود از تهران بکاهند.

سناتور مارک کرک و رابرت مندز در نامه ای به هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، گفته اند که به اعتقاد آنها، دولت باید کشورهای مصرف کننده نفت را متقاعد کند که به منظور مستثنی ماندن از تحریم‌های آمریکا برای ۱۸۰ روز دیگر، از میزان خرید نفت از ایران تا ۱۸ درصد بکاهند.

دولت آمریکا برای کشورهایی که از میزان واردات نفت از ایران «به نحو قابل توجهی» کم کنند معافیت های ۱۸۰ روزه از تحریم های خود قائل شده است. به گزارش خبرگزاری رویترز، واژه «به نحو قابل توجه»، ابهام برانگیز است.

به همین منظور، دو سناتور آمریکایی در نامه خود تصریح کرده اند: «به اعتقاد ما “کاهش قابل توجه” به معنی کاسته شدن ۱۸ درصدی از خرید نفت ایران است، حال از طریق گرفتن تخفیف باشد یا از طریق کاهش مقدار واردات، و روند باید به گونه ای باشد که خرید نفت از ایران به طور کامل قطع شود.»

به گزارش رویترز، پس از اینکه ایالات متحده آمریکا در ماه مارس ژاپن را از تحریم های خود معاف کرد، کاهش ۱۸ درصدی خرید نفت از ایران محقق شد. نماینده ویژه آمریکا در امور انرژی گفته است که ژاپن واردات نفت از ایران را بین ۱۵ تا ۲۲ درصد کاهش داده است.

کرک و مندز در نامه خود نوشته اند که روند کاهش واردات نفت باید ادامه یابد چرا که اداره اطلاعات انرژی، شاخه مستقل وزارت انرژی آمریکا، دریافته است که کشورهای عربستان، عراق و لیبی تولید خود را افزایش داده و جای خالی ایران را تا حدودی پر کرده اند.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.