مادران ندا و سهراب: قاتلان فرزندانمان را تحویل بدهید

 

درحالی که تنها دو هفته به ارائه گزارش وضعیت حقوق بشر در ایران در سازمان ملل توسط گزارشگر ویژه این سازمان باقی مانده است، مادردو تن از کشته شدگان بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ به کمپین بین المللی حقوق بشردرایران گفتند که پیگیری های آنان برای شناسایی قاتلان فرزندانشان به جایی نرسیده است. پروین فهیمی مادرسهراب اعرابی به کمپین گفت اگر سازمان ملل هم در این زمینه کاری انجام ندهد «دیگرهمه چیزتمام است و فایده ای ندارد.» خانم فهیمی به کمپین گفت: «من از اول که سهراب مرد گفته ام اگر در کشور خودم نتوانم پاسخ بگیرم و مراجع قانونی کشورم پاسخگو نباشند، مجبور می شوم از مراجع بین المللی استفاده کنم.»

هاجر رستمی و پروین فهیمی در گفت و گو با کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران گفتند پیگیری های آنان با وجود گذشت بیش از دوسالی که از کشته شدن فرزندانشان می گذرد به جایی نرسیده است. خانم فهیمی از مراجعه به نهادهای بین المللی برای پیگیری این پرونده خبر داد. خانم رستمی هم از محمود احمدی نژاد خواست تا قاتل دخترش را تحویل بدهد.

مادر ندا آقا سلطان، یکی از دهها تظاهرکننده‌ای که در اعتراض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ کشده شد در واکنش به صحبت های محموداحمدی نژاد، رییس دولت ایران مبنی برمنتسب کردن کشته شدن ندا آقا سلطان به شبکه تلویزیونی بی بی سی از وی خواست تا عامل مرگ دخترش را به خانواده تحویل بدهد. او به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت:« من فقط می خواهم پس از دو سال و سه ماه و دو روز که از مرگ دخترم می گذرد از آقای احمدی نژاد اولا بپرسم چرا ما باید اینقدر کشور ناامنی داشته باشیم که بیایند بکشند و بروند، بدون اینکه اتفاق خاصی بیفتد. اما حالا که آقای احمدی نژاد با یکی از معتبرترین رسانه های دنیا صحبت می کند و می گوید ندا توسط عوامل بی بی سی کشته شده حتما سند و مدرکی برای حرف هایش دارد، پس من هم می خواهم عوامل مرگ دخترم را تحویل من بدهد.»

پروین فهیمی که مدت ها پس از ناپدید شدن فرزندش در تظاهرات روز ۲۵ خرداد از کشته شدن او با خبر شد در خصوص پیگیری هایش از قوه قضاییه برای شناسایی قاتل فرزندش گفت:« متاسفانه در این دو سال و چند ماه که از حادثه می گذرد هنوز هیچ جوابی به هیچ کدام از خانواده ها ندادند، می گویند که قاتل قابل شناسایی نیست و فقط گفتند بیاید دیه بگیرید که ما هم نرفتیم… متاسفانه هیچکس برای ما هیچ کاری نکرده است، نه فعالان حقوق بشر و نه مسولان کشور خودمان. حالا باید متوسل به سازمان ملل بشویم و ببینیم آنها کاری برای ما انجام می دهند . اگر آنها هم کاری انجام ندهند دیگر همه چیز تمام است و فایده ای ندارد.»

مادر ندا آقا سلطان در خصوص پیگری هایش از قوه قضاییه برای شناسایی و معرفی قاتل دخترش گفت:« آخرین جوابی که به من دادند این بود که باید صحنه قتل ندا را بازسازی کنند.حالا من حدود نزدیک به هفت ماه است که منتظرم تا به من زنگ بزنند و من سر صحنه قتل بروم. من بارها پیگیری و شکایت کردم ولی به نتیجه ای نرسیدم حالا که آقای احمدی نژاد به این نتیجه رسیدند از او می خواهم که حتما این کار را برای من بکنند و قاتل را تحویلم دهند.»

پروین فهیمی به دنبال پیگیری هایش از ناپدید شدن پسرش نهایتا در تاریخ ۲۰ تیرماه به اداره تشخیص هویت ارجاع داده شد تا آلبوم‌های کشته‌شدگان را نگاه کند و در آن روز مشخص شد که او نیز کشته شده است.

محمود احمدی نژاد در هشتمین سفر خود به ایالات متحده آمریکا درشهریور سال جاری طی یک نشست خبری که با حضور ۲۰ خبرنگار رسانه‌های آمریکایی در هتل محل اقامت وی برگزار شده بود، در خصوص معترضان حوادث پس از انتخابات سال ۸۸ گفت که آنها عده اندکی بوده اند که بیشتر از نیروهای انتظامی و بسیج بوده اند و یا خرابکارانی که ساختمان ها را تخریب کردند و خود روها را به آتش کشیدند. او در این گفتگوها آمار کشته شده ها را فقط ۳۲ نفر اعلام کرد.

هاجر رستمی مطلق با اشاره به آزادی دو کوهنورد آمریکایی گفت:« من از آقای احمدی نژاد می خواهم که مثل آقای اوباما و خانم کلینتون که دو سال برای آزادی دو کوهنوردشان زحمت کشیدند و کشورهای همسایه هم واسط این کار شدند، رفتار کند و او هم عوامل مرگ دخترم را به من تحویل دهد.»

اولین مادری که پس از حوادث انتخابات ریاست جمهوری ۸۸ فرزندش را از دست داده است در واکنش به صحبت های احمدی نژاد مبنی براینکه تنها ۲۲ نفر در حوادث انتخابات کشته شده اند که همگی بسیجی و یا خرابکار بوده اند، گفت:« من همیشه گفته ام الان هم می گویم؛ ندا به قصد تظاهرات از خانه بیرون رفت و دیگر برنگشت. ندا نه بسیجی بود و نه مسئله ای داشت که بخواهد چیزی را تخریب کند.»

هاجر رستمی مطلق در حالیکه به شدت از اظهارات احمدی نژاد در سازمان ملل ناراحت بود به کمپین گفت:« من سوالم این است که چرا اصلا خبرنگارها با او مصاحبه می کنند، مگر او را به رسمیت می شناسند،مگر حرف های او سند است. من در ایران زندگی می کنم و او رییس جمهور مملکتم است من آزادی صحبت ندارم ولی آنها که در آمریکا زندگی می کنند و به قولی آزادی کامل دارند مگر نمی دانند که نباید از این آقا این سوال ها را بپرسند؟!»

ندا آقا سلطان، ۲۷ ساله در روز شنبه ۳۰ خرداد سال ۸۸ برابر با ۲۰ ژوئن ۲۰۰۹ در جریان اعتراضات مردمی از نتیجه انتخابات در خیابان امیر آباد تهران به ضرب گلوله ای کشته شد. انتشار فیلم کوتاهی از لحظات جان سپردن او بازتاب وسیعی در سطح جهان داشت او اولین قربانی رسمی حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری ۸۸ در ایران بود.
از: کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران

 

 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به متفرقه 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران