تحریم نفت، بانک مرکزی و تجارت طلا توسط اتحادیه اروپا و بانک تجارت ایران توسط آمريکا

اتحادیه اروپا، نفت، بانک مرکزی و تجارت طلا با ایران را تحریم کرد

۱۳۹۰/۱۱/۰۳

اتحادیه اروپا روز دوشنبه نفت، بانک مرکزی، تجارت الماس، طلا و دیگر فلزات گرانبها با ایران را  تحریم کرد.

وزیران خارجه ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا، روز دوشنبه بر سر ممنوعیت هرگونه قرارداد جدید برای خرید یا انتقال نفت خام ایران به توافق رسیدند.

وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا همچنین موافقت کردند که همه دارایی‌های بانک مرکزی ایران را مسدود کنند و هرگونه تجارت الماس، طلا و دیگر فلزهای گرانبها با بانک مرکزی ایران و دیگر ارگان‌های دولتی ایران نیز بر اساس این توافق ممنوع شد.

با این حال به منظور کاهش فشار اقتصادی بیشتر به کشورهایی که از ایران نفت وارد می‌کنند به این کشورها تا یکم ژوییه سال ۲۰۱۲ فرصت داده شدکه به قراردادهای موجود خود با ایران پایان دهند.

این تحریم‌ها، در راستای سیاست هماهنگ اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا برای تنگ‌تر کردن عرصه بر ایران به منظور توقف برنامه‌ هسته‌ای‌اش اعمال می‌شود.

کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اظهار داشت، او خواستار تحریم بخش مالی ایران بود تا تهران به پای میز مذاکره با غرب بازگردد.

اشتون که به نمایندگی از گروه ۱+۵  طرف مذاکره با ایران بوده است، روز دوشنبه گفت: «من می‌خواهم که نتیجه این فشارها به مذاکرت بینجامد.»

وی افزود: «من می‌خواهم که ببینم ایران به میز مذاکره بازگشته و ایده‌هایی را که ما سال گذشته مطرح کردیم بررسی کند.»

از سوی دیگر، وزیران خارجه اتحادیه اروپا، با صدور بیانیه‌ای، غنی‌سازی در تاسیسات غنی‌سازی فردو از سوی ایران را «نقض آشکار» قطعنامه‌های سازمان ملل خوانند.
قطعنامه‌هایی که در آنها از ایران خواسته شده به  غنی‌سازی اورانیوم پایان دهد و پروتکل‌های الحاقی ان پی تی را اجرایی کند.

در بیانیه وزیران خارجه اتحادیه آمده است، غنی‌سازی در تاسیسات غنی‌سازی فردو، بر نگرانی‌های موجود در مورد «ابعاد نظامی احتمالی برنامه هسته‌ای ایران» دامن می‌زند.

اتحادیه اروپا پس از چین دومین وارد کننده نفت از ایران است و در ۱۰ ماه اولیه سال ۲۰۱۱ روزانه ۶۰۰ هزار بشکه نفت خام از ایران وارد کرده است.

در این میان یونان، اسپانیا و ایتالیا که از خریداران اصلی نفت خام ایران در اتحادیه اروپا هستند پیشتر نسبت به اعمال تحریم‌های نفتی علیه ایران ابراز نگرانی کرده و خواستار فرصتی برای پیدا کردن جایگزینی برای نفت ایران شده بودند.

بر اساس گزارش های منتش شده، ۳۴.۲ درصد از واردات یونان، ۱۴.۹ درصد از واردات نفتی اسپانیا و ۱۲.۴ درصد از واردات ایتالیا از محل صادرات نفت ایران تامین می‌شود.

----

به دلیل همکاری با برنامه اتمی آمریکا بانک تجارت ایران را نیز تحریم کرد

 

سه شنبه 24 ژانویه 2012 

واشینگتن بانک تجارت سومین بانک بزرگ در جمهوری اسلامی ایران را به اتهام همکاری برای گشترش فعالیت اتمی این کشور تحریم کرد.

بر اساس این تحریم شرکت " وان فان ای " و بانک " کاپیتال " در بلاروس که با این بانک همکاری می کنند از همکاری با مراکز مالی آمریکا محروم شدند.

دیوید کوهین معاون وزارت خزانه داری آمریکا تاکید کرد این تحریم ها به هدف انزوای ایران از مراکز مالی صورت می گیرد و دستیابی این کشور به ارز را سخت می کند تا از سرمایه گذاری در زمینه اتمی ناتوان شود.

این تحریم در حالی اعلام می شود که اتحادیه اروپا روز گذشته واردت نفت از ایران و بانک مرکزی این کشور را تحریم کرد.

یک مقام وزارت خزانه داری آمریکا تاکید کرد از این مساله خوشبین است که اروپا بانک تجارت را که 2000 شعبه در ایران دارد در لیست سیاه خود قرار دهد.

آمریکا اعلام کرده است بانک تجارت را به دلیل تقدیم تسهیلات مالی به خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی و دیگر سازمان های تحریم شده توسط سازمان ملل تحریم کرده است.

کوهین تاکید کرده است این اقدام به یکی از چند منبع مالی باقیمانده برای ایران در سیستم مالی بین الملل ضربه وارد کرده است.

در همین حال باراک اوباما در بیانیه ای از قطعنامه اخیر اتحادیه اروپا که واردات نفت از ایران و بانک مرکزی این کشور را تحریم کرده قدردانی کرد.

اوباما در بیانیه ای تاکید کرد تصویب این تحریم ها بیانگر وحدت جامعه جهانی در برابر ایران به دلیل عدم پایبندی این کشور به تعهدات اتمی است.

تحریم هایی که طی روزهای گذشته علیه ایران اعمال شده است به افزایش بی سابقه ارز و گرانی گسترده کالاهای مختلف منجر شده است.

بر اساس گزارش منابع مختلف دلار در بازار آزاد بیش از 2000 تومان معامله شد و قیمت سکه از مرز یک میلیون تومان گذشته است.

از: العربيه

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به سیمای نظام 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران