اجرای حکم ضد بشری اعدام 8 زندانی از جمله 2 زن و 2 شهروند افغانی در زندان زاهدان

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" از 10 زندانی که روز گذشته به سلولهای انفرادی زندان زاهدان منتقل شده بودند 8 نفر به دار آویخته شدند.

روز شنبه 20 اسفند ماه از  10 زندانی که به سلولهای انفرادی زندان زاهدان منتقل شده بودند 8 نفر از آنها صبح امروز حوالی ساعت 03:00 بامداد به دار آویخته شدند در میان 8 زندانی اعدام شده  2 زن زندانی و 2 شهروند افغانی  جزو اعدام شدگان بودند.

صبح امروز خانواده های آنها به زندان زاهدان مراجعه کردند و اجساد اعدام شدگان پس از گرفتن مبالغی  به خانواده های آنها تحویل داده شد.خانواده های اعدام شدگان در صورتی می توانستند اجساد عزیزان خود را تحویل گیرند که می بایست مبالغ زیر را به زندان پرداخت کنند.مبالغ پرداختی عبارتند از :

1- پول طناب دار  50 هزار تومان

2- پول انتقال به پزشک قانونی  40 هزار تومان

3- تاییدیه  فوت  20000 هزار تومان

اسامی تعدادی از زندانیان که صبح امروز حکم ضد بشری اعدام در مورد آنها به اجراگذاشته  شد به قرار زیر می باشد:

1- حمید سیری حدودا 40 ساله اهل ورامین در تهران دستگیر شده است و از سال 1388 تاکنون در زندان بسر می برد

2- گل احمد حیدری 38 ساله  شهروند افغانستان متاهل و دارای 4 فرزند می باشد . او از سال 88 تاکنون در زندان زاهدان زندانی بود.

3- غلام سارانی حدودا 39 ساله از شهروندان  افغانستان

گفته می شود که زندانیان فوق به دلیل داشتن مواد مخدر محکوم به اعدام شده اند

ولی فقیه علی خامنه ای پس از توقف چند روزه اعدام ها به منظور برگزاری نمایش انتخابات (انتصابات) خود و پس از تحریم گسترده نمایش انتصابات وی و بار دیگر گواهی دادن بر  عدم مشروعیت  رژیم ولی فقیه   توسط مردم ایران، برای ایجاد فضای رعب و وحشت در آستانۀ چهارشنبه سوری دوباره رو به اعدام های گروهی آورده است.اعدام ها با تایید و دستور صادق لاریجانی رئیس منصوب شده علی خامنه ای در قوۀ قضاییه و از جنایتکاران علیه بشریت صورت می گیرد و از طرفی دیگر برادر وی جواد لاریجانی بیشرمانه ، جنایت علیه بشریت و اعمال قرون وسطایی این رژیم را در مجامع حقوق بشری مورد توجیح قرار می دهد.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، از سرگیری دوبارۀ موج اعدام های گروهی در آستانۀ چهارشنبه سوری و به منظور ایجاد فضای رعب و وحشت در جامعه را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار ارجاع پروندۀ  جنایت علیه بشریت رژیم ولی فقیه علی خامنه ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد برای گرفتن تصمیمات لازم اجرا می باشد.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

20 اسفند 1390 برابر با 10 اکتبر 2011

----

درخواست سازمان ملل از ایران برای توقف صدور احکام اعدام

سازمان ملل متحد رسما از مقامات جمهوری اسلامی ایران خواست صدور مجازات مرگ و حکم اعدام برای پرونده‌هایی که بر اساس استانداردهای تعریف‌شده حقوق بین‌الملل «ارتکاب جرایم سنگین» در آنها رخ نداده را متوقف کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه٬ این اطلاعات از خلال گزارش جامع دکتر احمد شهید٬ گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل به‌دست آمده است. این گزارش‎ قرار است روز دوشنبه (۱۲ مارس/ ۲۲ اسفند) به‌صورت رسمی در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه شود تا نمایندگان کشورهای مخالف و موافق به ابراز نظر درباره آن بپردازند.

احمد شهید در این گزارش با تأکید بر فوریت موضوع اعدام‌ها٬ از دولت ایران خواسته است که ضمن تجدیدنظر در روند صدور احکام اعدام و مرگ٬ افرادی که جرایم‌شان با استانداردهای حقوق بین‌المللی برای «جرایم سنگین» هم‌خوانی ندارد را از «اشد مجازات» معاف کند. به گفته او جرایم مرتبط با تجارت و قاچاق مواد مخدر بر اساس استانداردهای حقوق بین‌المللی جزو «جرایم سنگین» به حساب نمی‌آید و صدور حکم اعدام برای متهمان این پرونده‌ها ناعادلانه است.

شورای حقوق بشر سازمان ملل در مورد ادامه مأموریت احمد شهید تصمیم‌گیری خواهد کرد

گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای ایران همچنین با اشاره به افزایش نگران‌کننده و هشداردهنده اعدام‌ها در این کشور از سال ۲۰۰۳ میلادی، از دولت و مقامات جمهوری اسلامی ایران خواسته است که علاوه بر متوقف کردن صدور حکم اعدام و مجازات مرگ٬ در همه مراحل دادرسی اجازه دسترسی به حقوق قانونی متهم را فراهم کنند.

به گفته او٬ تهران همچنین باید هرچه سریع‌تر تلاش‌هایی جدی برای توقف کامل اعدام مجرمان زیر سن قانونی را آغاز و از صدور احکام برای این دسته از مجرمان خودداری کند.

آقای شهید نسبت به شیوه‌های اعدام در ایران نیز به شدت ابراز نگرانی کرده و از مقامات جمهوری اسلامی خواسته روش‌های بدوی اجرای مجازات مرگ٬ نظیر سنگسار را متوقف کنند. او تاکید کرده که هیچ شکلی از روابط نامشروع میان انسان‌ها بر اساس تعاریف حقوقی بین‌المللی جزو «جرایم سنگین» محسوب نمی‌شود.

«حاکمیت قانون»؛ ضرورتی فراموش‌شده در جمهوری اسلامی

گزارش جامع ۳۶ صفحه‌ای احمد شهید درباره وضعیت حقوق بشر در ایران٬ که روز دوشنبه در شورای حقوق بشر سازمان ملل٬ مستقر در ژنو٬ ارائه خواهد شد٬ هفته گذشته پس از چند ماه بررسی مستمر٬ منتشر شد. او در این گزارش٬ از این‌که مقامات جمهوری اسلامی  اجازه سفر و بازدید رسمی او را صادر نکردند٬ ابراز تاسف کرده و آن را نشانه‌ای از هراس مقامات ایرانی از نظارت جامعه جهانی خوانده است.

احمد شهید برای تدوین این گزارش با بسیاری از سازمان‌های غیردولتی و فعالان اجتماعی و مدنی و کنشگران سیاسی ایرانی گفت‌وگو کرده و با بسیاری از قربانیان نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی در تماس بوده است. او در ماه نوامبر و دسامبر ۲۰۱۱ برای ملاقات با چهره‌های ایرانی فعال در عرصه‌های گوناگون سیاسی٬ فرهنگی و اجتماعی٬ به فرانسه٬ آلمان و بلژیک سفر کرد.

بخوانید: گفت‌وگوی اختصاصی دویچه‌وله با احمد شهید: «انکار نقض حقوق بشر در ایران٬ نشانه وخامت اوضاع است»

آقای شهید می‌گوید با ۸۰ نفر از قربانیان و شاهدان نقض حقوق بشر در ایران مصاحبه کرده است. گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای ایران می‌گوید اطلاعاتی جمع‌آوری کرده که نشانگر «الگوی خیره‌کننده‌ای از نقض حقوق اساسی تضمین‌شده در قوانین بین‌المللی» است.

در گزارش احمد شهید به‌تصریح آمده که «حاکمیت قانون به‌عنوان ابزاری برای حفاظت از حقوق اساسی بشر» در ایران به‌صورت سیستماتیک نقض می‌شود و ناقضان حقوق بشر در ایران در برابر محاکم قضایی مصونیت دارند و با سرکوب و محدودیت‌های گسترده اعمال‌شده از سوی حاکمیت٬ عملا امکان نظارت افکار عمومی بر سیاست‌ها و اقدامات قوه قضاییه از بین رفته است.

احمد شهید در گزارش خود تأکید می‌‌کند امکان نظارت افکار عمومی بر سیاست‌ها و اقدامات قوه قضاییه در ایران از بین رفته است

او در این گزارش تاکید کرده که «جمهوری اسلامی ایران چارچوب قانونی بدوی و نیز کم‌ترین ابزارها را برای ترویج احترام به حقوق بشر در اختیار دارد.» به گفته او وضعیت زندان‌ها و بازداشتگاه‌های ایران «از حداقل استانداردهای اعلام‌شده از سوی سازمان ملل هم پایین‌تر است.»

خلاصه‌ای از مهم‌ترین نکات مطرح‌شده در گزارش احمد شهید را اینجا بخوانید: «گزارش تازه احمد شهید از نقض حقوق بشر در ایران»

از: دويچه وله

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به سیمای نظام 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران