|
|
|||
جنگ براى چه کسانى «نعمت» است؟ م رها در سال گذشته در پى تحريم هاى شديد اقتصادى عليه بانک مرکزى و نفت ايران، معاون اول رئيس دولت کودتا و برخى از سرداران سپاه، جهان را به بستن تنگه هرمز تهديد کردند و اين امر واکنش غرب بويژه آمريکا و چند کشور اروپايى را برانگيخت. در پى اين تهديد چندين ناو هواپيما بر آمريکا، انگليس و فرانسه وارد آبهاى خليج فارس شد که به افزايش حضور نيروهاى غربى در اين آبراه انجاميد. از آنزمان تهديدات لفظى نظامى دوطرف کم و بيش ادامه داشته است. در اين راستا وزير دفاع امريکا ضمن اعلام آمادگى نظامى اين کشورگفته است که بستن تنگه هرمز خط قرمز آمريکا به شمار مى آيد و بدون پاسخ نخواهد ماند. تحولى ديگر که خطر جنگ و حمله نظامى به ايران را افزايش مى دهد نتايج گفتگوهاى اوباما و نتان ياهو در استانه برگزارى نشست آيپک بود. هرچند در اين ملاقات آشکار شد که دو رهبر در مورد نحوه برخورد به پرونده هسته اى ايران اختلاف نظر دارند و اوباما شديدا تلاش مى کند دولت اسرائيل را از حمله نظامى به ايران دور کند اما وى در عين حال اعلام کرد که اگر تلاش هاى جامعه جهانى با شکست روبرو شود دولت اسرائيل حق دارد از خود دفاع کند. امرى که خطر حمله خود سرانه اسرائيل به تأسيسات هسته اى ايران را افزايش مى دهد.
انتشار گزارشى در مجله فورين پاليسى در باره توافق پنهاينى دولت اسرائيل و دولت آذربايجان نشان مى دهد که خطر نظامى جدى تر از انست که مقامات جمهورى اسلامى تصور مى کنند. بنا براين گزارش که در روز چهارشنبه ۲۹ مارس به چاپ رسيده است دولت آذربايجان يک پايگاه هوايى نزديک مرزهاى شمالى ايران را در اختيار اسرائيل قرار مى دهد. به گفته چند مقام آمريکايى دولت باراک اوباما براين باور است که جنبه هاى پنهانى اتحاد استراتژيک و امنيتى دو کشور اسرائيل و آذربايجان، خطر حمله نظامى اسرائيل به تأسيسات هسته اى ايران را افزايش مى دهد. مقامات ارشد امنيتى امريکا نگرانند که گسترش نفوذ نظامى اسرائيل در آذربايجان تلاش هاى دولت اوباما براى کاهش نتش ها ميان ايران و اسرائيل را پيچيده تر خواهد کرد. سفارت خانه هاى دو کشور اسرائيل و آذربايجان در مورد اين گزارش سکوت کردند اما روز پنجشنبه گذشته دولت آذربايجان اين خبر را تکذيب کرد.
جنگ براى چه کسانى "نعمت" است؟ واقعيت اين است که جنگ طلبان در هر سه کشور ايران، اسرائيل و آمريکا در تلاشند آتش جنگ تازه اى را در خاورميانه روشن کنند:
۱- تندروها و نيروهاى سرکوبگر در ايران
۲- جنگ طلبان اسرائيلى
۳- جنگ طلبان در آمريکا
جنگ، کشتار و خانه خرابى ملتها اگر جنگ تازه اى در گيرد آتش آن بيش از هر چيز دامن مردم بى گناه ايران و اسرائيل را خواهد گرفت و افزون بر هزينه هاى انسانى اثرات منفى آن مى تواند براى دهه ها بر روند پيشرفت و توسعه دو کشور پابرجا بماند. افزايش بى سابقه قيمت نفت بحران اقتصاد جهانى را پيچيده تر خواهد ساخت و به ژرفتر شدن شکاف طبقاتى و نابرابرى ها خواهد انجاميد. خطر جنگ جدى است!
در صورتى که دور تازه مذاکرات هستهاى با شکست روبرو شود و جامعه جهانى
نتواند با جمهورى اسلامى بر سر برنامه هستهاى بتوافق رسد صداى جنگ
طلبان در اسرائيل و آمريکا رساتر خواهد شد. اگر تصميم گيران در ايران
تصور مىکنند که با راهبرد "حمله در سطح همان حمله" که در پيام نوروزى
ولى مطلقه فقيه اعلام گرديد مى توانند دامنه درگيرى احتمالى با اسرائيل
را مديريت کنند در اشتباهند. در گيرى با اسرائيل با توجه به نفوذ لابى
اسرائيل در آمريکا، مى تواند براحتى به جنگ تمام عيار ميان ايران و
آمريکا و حتى متحدان غربى آن منتهى شود. در اين جنگ رجزخوانى هاى
سراداران سپاه و نيروهاى تندرو در باره نابودى اسرائيل بى نتيجه خواهد
بود و مى تواند آينده نظام اسلامى را با خطرات جدى روبرو سازد. رهبران
بزرگ کسانى اند که منافع ملى کشور را بر روياهاى ايده ئولوژيک و منطقه
اى و تعامل با جهان را بر تنش افزايى ترجيح دهند. از: ايران امروز
|
||||