بازگشت به صفحه اول

از ايلنا

 
 

دبير انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه اميرکبير:
تمام تلاش جريان دانشجويی بايد در راستای آزادی انتخابات باشد
دليل انفعال جريان دانشجويی بالا رفتن هزينه فعاليت‌‏های سياسی در دانشگاه‌‏ها است
حضور"هاشمی"مي‌‏تواند بازی جريان محافظه‌‏كار را بهم بزند

تهران- خبرگزاری كار ايران

دبير انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه اميركبير، گفت: پروژه يكدست شدن در حاكميت اعمال روش‌‏هايي براي حذف رقيبان و ناكارآمدن جلوه دادن انتخابات و تأثيرگذار نبودن رأي مردم است.

مهدي حبيبي در گفت‌‏وگو با خبرنگار "ايلنا" با تقسيم كردن جريان اصلاح طلب به دو بخش، عنوان كرد: جريان اصلاح‌‏طلب با توجه به پارادوكسي كه با آن مواجه است، به دو بخش تقسيم مي‌‏شود؛ يك بخش هنوز معتقد است كه قوانين موجود هيچ مشكلي ندارند و در واقع مشكل كشور ناشي از ساختار وضعيت موجود نيست، بلكه ناشي از عدم اجراي قوانيني كه در كشور وجود دارد، است.
وي در خصوص ايراد موجود به اين جريان، گفت: بايد به اين جريان فكري در اصلاح‌‏طلبان گفت كه اين ظرفيت‌‏هاي قانون اساسي كه عنوان مي‌‏كنند، چه چيزي است و كجاها قرار دارند. همچنين استفاده از اين ظرفيت‌‏ها اختيار مي‌‏خواهد و رييس‌‏جمهوري هم پذيرفته كه تداركاتچي است.
دبير انجمن اسلامي اميركبير در خصوص بخش دوم جريان اصلاح‌‏طلب، تصريح كرد: بخش ديگر جريان اصلاح‌‏طلب خودش را جزء كساني مي‌‏داند كه در تثبيت نظام موجود فعاليت كرده است و معتقد به مبارزه پارلماني مي‌‏باشد و اعتقاد دارند كه اين مبارزه براي بهبود وضعيت موجود و تمكين جريان اقتدارگرا به شيوه‌‏هاي پارلماني است تا خواست مردم در ايران تحقق پيدا كند.
وي افزود: اما اين شيوه مبارزه با توجه به تجربه گذشته يعني هم در دوره مجلس ششم و هم در دوره رياست‌‏جمهوري آقاي خاتمي نشان داده كه از حداكثر ظرفيت خود استفاده كرده ولي راه به جايي نبرده است.
حبيبي مدعي شد: وقتي در يك نظام سياسي رأي مردم فصل الخطاب نيست و نمي‌‏توان به شيوه‌‏هاي پارلماني اطمينان داشت، بايد به شيوه ديگري وارد مبارزه شد. شيوه‌‏اي كه در چند سال اخير در برخي از كشورها اجرا شده است.
عضو دفتر تحكيم وحدت با بيان اينكه جريان دانشجويي از هيچ كانديدايي حمايت نخواهد كرد، گفت: قبل از اينكه شخص مناسب براي كانديداتوري رياست جمهوري را انتخاب كنيم، بايد رييس جمهوري را تعريف كنيم، بايد ببينيم آيا رييس‌‏جمهوري امكان اينكه خواست‌‏ها و مطالبات رأي دهندگانش را پاسخ بدهد را، دارد يا نه؟ بعد از گذشتن از مرحله تعريف رييس‌‏جمهوري در خصوص توانائي‌‏هاي افرادي براي كانديداتوري بحث مي‌‏كنيم.
وي افزود: تا اين لحظه در خصوص انتخابات آزاد و تأثيرگذار بودن انتخابات آزاد ابهامات جدي وجود دارد و تا زماني كه اين ابهامات وجود دارد نمي‌‏توان سراق شخصي براي كانديداتوري رفت.
حبيبي در خصوص چگونگي حضور جنبش دانشجويي در انتخابات، توضيح داد: جريان دانشجويي در ايران از چند سال پيش با توجه به نقد گذشته و بازخواني تجربه گذشته خودش، به اين نتيجه رسيده كه در جريان انتخابات و امور سياسي در شكل و شمايل يك حزب حرفه‌‏اي وارد نشود.
وي با اشاره به آسيب ديدن جريان دانشجويي در صورت شركت در انتخابات، تصريح كرد: جريان دانشجويي در صورت شركت در انتخابات به شيوه گذشته آسيب‌‏هاي جدي مي‌‏بيند، از آنجايي كه اين جريان نمي‌‏تواند در ساختار قدرت قرار بگيرد و به مطالبات مردم پاسخ بدهد، اعتماد عمومي نسبت به جريان دانشجويي از بين خواهد رفت و آن اعتمادي كه مردم داشتند، صلب مي‌‏شود.
وي افزود: آسيب ديگري كه اين جريان مي‌‏بيند، عدم هم‌‏خواني ويژگي‌‏هاي دانشجويان براي حضور در عرصه سياست است، كساني كه در يك نسل خاص فعاليت مي‌‏كنند و هنوز آن شرايط را براي سياست‌‏ورزي حرفه‌‏اي ندارند، باعث مي‌‏شود با ورود به جريان‌‏هاي سياسي شكاف‌‏هاي جدي در ميان جريان دانشجويي بوجود ‏آيد و اين مجموعه تضعيف شود.
حبيبي گفت: جريان دانشجويي صرف نظر از اينكه چه كسي در انتخابات كانديدا خواهد شد، بايد تمام تلاشش در راستاي آزادي انتخابات و مثمرثمر بودن انتخابات باشد.
دبير انجمن اسلامي دانشگاه اميركبير در خصوص انفعال در جريان دانشجويي، اظهار داشت: جريان دانشجويي هم از طرف محافظه‌‏كاران و هم از طرف جريان اصلاح‌‏طلب مورد آسيب قرار گرفته است.
وي افزود: نگاه محافظه‌‏كاران به جريان دانشجويي باعث شد كه اين جريان از عرصه سياسي كنار برود. جريان اصلاح‌‏طلب هم با توجه به نقدي كه جريان دانشجويي از اين جريان صورت داد، احساس كرد كه جريان دانشجويي به دنبال پس زدن اين جريان است، به همين جهت با توجه به اين دو ديدگاه در جريان اصول‌‏گرا و اصلاح‌‏طلب، جريان دانشجويي مورد آسيب قرار گرفت.
وي ادامه داد: گروه‌‏هاي سياسي ديگر هم در ايران تمام تلاش خودشان را براي ايجاد شكاف و نابسماني در اين جريان به كار بردند.
حبيبي، مصطفي معين را يكي از عوامل انفعال جريان دانشجويي دانست و اظهار داشت: همين آقاي معين كه كانديداي رياست جمهوري است و بيان مي‌‏دارد كه مي‌‏خواهد خواسته‌‏هاي ملت را پاسخ بدهد، بدنه وزارت علوم در زمان ايشان وقتي كه تمام انجمن‌‏هاي اسلامي دانشگاه‌‏ها وابستگي خود را به طيف علامه دفتر تحكيم وحدت، اعلام كردند، آقايان در وزارت علوم اين تحكيم را به عنوان دفتر تحكيم وحدت واقعي در دانشگاه‌‏ها اعلان نكردند.
وي افزود: آن وقت وي مي‌‏خواهد در مقام رييس‌‏جمهوري قرار بگيرد و مطالبات كليات جامعه را پاسخ بدهد، در حالي كه توانايي پاسخ به مطالبات عده‌‏اي از دانشجويان را نداشت.
حبيبي در پايان با اشاره به وقايع كوي دانشگاه و حادثه خرم‌‏آباد، اظهار داشت: انفعال در جريان دانشجويي به معني بي‌‏تفاوتي نسبت به اتفاقات كشور نيست، دليل اين انفعال بالا رفتن هزينه فعاليت‌‏هاي سياسي در دانشگاه‌‏ها است.
وي در خصوص حضور هاشمي‌‏رفسنجاني در انتخابات، گفت: جريان اصلاح طلب نقدهايي را به هاشمي وارد كرده كه از نظر من اين نقدها به وي وارد است، هاشمي بايد نسبت به عملكردش در دوره رياست جمهوري خود پاسخ بدهد. اگر عملكرد آقاي هاشمي در زمان مجلس ششم بايد نقد مي‌‏شد، الان هم بايد نقد شود.
وي با بيان اينكه جناح محافظه‌‏كار بر روي هاشمي اجماع نخواهد كرد، گفت: اساساً اگر حضور خاتمي در رياست جمهوري به نفع جريان محافظه‌‏كار بوده است، ولي جريان محافظه‌‏كار حضور هاشمي را تحمل نخواهد كرد.
حبيبي با انتقاد به عملكرد هاشمي در دو دوره رياست‌‏جمهوريش، اظهار داشت: هر چند اقدامات هاشمي در راستاي پروژه دموكرات كردن جامعه نبود، ولي اقداماتش بيشتر از عملكرد خاتمي جريان محافظه‌‏كار در ايران را آزارده كرده است، آن حرف شنوي كه اين جريان از آقاي هاشمي انتظار داشت به مراتب از زمان خاتمي كمرنگ‌‏تر بوده و به همين خاطر بعيد مي‌‏دانم هاشمي گزينه جريان اصول گرايان باشد.
عضو شوراي عمومي دفتر تحكيم وحدت حضور هاشمي رفسنجاني را در انتخابات را بعيد دانست و توضيح داد: جريان محافظه
‌‏كار از تمام ابزارش استفاده خواهد كرد كه هاشمي در انتخابات حضور نداشته باشد، حتي اگر اين ابزار حكم حكومتي باشد.
دبير انجمن اسلامي دانشگاه اميركبير در خصوص اجماع ميان محافظه‌‏كاران، گفت: با توجه به اينكه جريان اصول‌‏گرا يك جريان اطاعت پذير است، به نظر مي‌‏رسد اجماع در ميان آنها صورت بگيرد، صرف نظر از رضايي كه جزء نيروهايي بود كه جريان اصول‌‏گرا با وي رايزني كرد، ولي از ابتدا هم مشخص بود آقاي رضايي گزينه جريان اصولگرا نيست.
وي در خصوص علت دعوت اصول‌‏گرايان از محسن رضايي، گفت: محافظه‌‏كاران از آنجا كه نمي‌‏خواستند امثال رضايي در انتخابات باشند، مي‌‏خواستند با دعوت از امثال وي جريان خود را يك جريان دموكرات نشان بدهند و همچنين يكسري الزامات و تعهداتي را براي اين افراد بوجود بياورند، چون ممكن بود اين افراد به آراء اين جريان صدمه بزنند.
وي تصريح كرد: پروژه يك دست شدن حاكميت در ايران براي جريان اصولگرا بقدري مهم وجدي است كه حتي حضور افرادي مثل هاشمي رفسنجاني را در عرصه رياست جمهوري نمي پذيرد.
وي با اشاره به اينكه جريان محافظه‌‏كار اجازه حضور به اصلاح طلبان را در انتخابات نمي‌‏دهد، اظهار داشت: با توجه به ابزار رد صلاحيت، جريان محافظه‌‏كار اصلاح طلبان را از صحنه انتخابات حذف مي كند و در اين شرايط حضور افرادي مثل هاشمي‌‏رفسنجاني مي‌‏تواند بازي جريان محافظه‌‏كار در ايران را بهم بزند.

 

 
 
بازگشت به صفحه اول

رجوع به مطالب مشابه