بازگشت به صفحه اول

از اخبارروز

 
 

 

بيانيه شورای مرکزی دفتر تحکيم وحدت درباره دور دوم انتخابات رياست جمهوری
انتخابات مخدوش است

• دفتر تحکيم وحدت در بيانيه های متعدد خود پيش از انتخابات، نسبت به صيانت از آرای ريخته شده و ريخته نشده به صندوق های رای هشدار داده و بيان کرده بود بدون حضور نهادهای ناظر مستقل داخلی و بين المللی، فرصت دست اندازی به آرای ملت، برای اقتدار گرايان فراهم می شود و نتايج انتخابات مخدوش خواهد بود
• تا زمانی که اراده مقاومت در نيروهای سياسي- اجتماعی و فعالان جامعه مدنی جاری باشد، محمود احمدی نژاد و هر فرد ديگر مورد نظر بخش های افراطی محافظه کاران نخواهد توانست سدی در برابر آزاديخواهی، دموکراسی خواهی و پيشرفت ملت باشد. اشاعه و ترويج جو رعب و هراس علاوه بر آنکه تناسبی با دموکراسی ندارد، جز به بزرگنمايی فعال مايشاء بودن اقتدارگرايان حاصلی ندارد

دوشنبه ٣٠ خرداد ١٣٨۴ – ٢٠ ژوئن ٢٠٠۵

انتخابات رياست جمهوری نهم همانگونه که انتظار می رفت با تحرک و تلاش گسترده حاکميت و بسيج تمامی امکانات و بمباران تبليغاتی برای تبلور مشروعيت نظام با اعلام غير واقعی نتايج به ايستگاه نهايی خود رسيد.
دفتر تحکيم وحدت در راستای رسالت روشنگرانه و مسوولانه خود و اتخاذ نقش وجدان و داور اجتماعی درانتخابات، لازم می داند نکات زير را به اطلاع مردم شريف و بزرگوار ايران برساند:
1- سياست اتحاديه انجمن های اسلامی دانشجويان دانشگاههای سراسر کشور(دفتر تحکيم وحدت) همانند گذشته عدم مشارکت در انتخابات و رای ندادن به کانديدای نظامي- امنيتي، اقتدارگرايان و نماينده بخش صلب و انتصابی هرم اصلی قدرت است. رويکرد مجموعه تحکيم اعتقاد بر اصلاح ناپذيری ساختار قدرت است و تغيير در چارچوب مصاديق را تاثير معناداری در سرنوشت کشور نمی داند. هسته اصلی قدرت در ساختار حاکميت، خارج از منصب رياست جمهوری قرار دارد و در تحليل آخر دولت پنهان سرنوشت امور را رقم خواهد زد.
ويژگی متمايز اين انتخابات، تلاش دولت پنهان برای ادغام در دولت آشکار و قبضه تمامی ارکان حاکميت و مناصب ساختار قدرت می باشد. شرکت در انتخابات غير موثر، غير آزاد و ناسالم رونق بخشی سناريوی از پيش تعيين شده هرم ساختار قدرت در نمايش مشروعيت بخشی و القای توهم مقبوليت مردمی قانون اساسی و حاکميت می باشد.
2-دروغپردازی و عوامفريبی از ويژگی های بارز اين دوره انتخابات بود و در اين ميان محمود احمدی نژاد گوی سبقت را از ديگران ربود. کسی که قامت کوتاهش مجموعه شهرداری تهران را زمينگير کرده است و با عملکرد ناصوابش مديريت شهرداری تهران را عرصه جولان ناشايستگان عاری از مهارت و تخصص کرده است، امروز مدعی پيشرفت و ساخت کشور می شود؟!! کسی که علم حمايت رسمی و علنی از غوغاسازی گروههای فشار و محافل خرد سوز و علم ستيز را در دانشگاه بلند کرده است و مورد حمايت جريانات افراطی امنيتی می باشد، امروز از آبادانی ايران سخن می گويد!! کسی که وامدار مستقيم جريان سرمايه داری سنتی بازار و روابط سوداگرانه اقتصاد رانتی است از حقوق محرومين و مستضعفين دم می زند!! کسی که نگاهی رابين هودی به عدالت و اقتصاد دارد، عرصه اقتصاد جهانی را همانند محله ای می داند که با سرکوب اغنيا، مستضعفان را می توان از فقر در آورد!! و مهتر آنکه احمدی نژاد بيشترين عوامفريبی را در شهرداری انجام داده است و به جای آنکه نقش موثری در کم کردن ترافيک و آلودگی و رفع مشکلات شهری داشته باشد، با حضور در جمع تعدادی از مردم جنوب شهر و نمايش آن در صدا وسيما و روزنامه خود به دنبال آن است تا وجهه ای مردمی برای خود دست وپا کند. غافل از آنکه با چند ساعت ديدار مردمی و آن هم با 5-4 نفر، نمی توان مشکلات جمعيت 15 ميليونی تهران را حل کرد.
بی ترديد احمدی نژاد هيچ تناسبی برای نمايندگی اراده جمهور مردم شريف ايران ندارد و در اصل انتخاب محفل امنيتی نظامی ساختار قدرت برای منصب رياست جمهوری است. او راهيافته به دومين مرحله انتخابات از طريق حذف ناعادلانه رقيبش حجت الاسلام کروبی و با دست اندازی در آرای مردم و استفاده از رانت و سوبسيد حاکميت است.
3- سوارشدن بر ترس مردم ما را به دموکراسی هدايت نمی کند. اشتباه اصلاح طلبان در دور اول ايجاد جو ترس از اقتدارگرايان برای کشاندن مردم به پای صندوق رای بود. اين در حالی است آرايی که از روی ترس و پوپوليستی به صندوق ها ريخته شد، به شدت بی شکل و توده وار بود که نفع اصلاح طلبان را در پی نداشت. بايد بدانيم اگر بنا بر ترساندن مردم باشد آن گروهی بيشتر سود می برد که امکانات بيشتری برای استفاده از آن را دارد وحتی به ابزاری چون بمب گذاری و در پی داشتن تلفات جانی متوسل می شود.
بگذاريد لااقل شجاعت مدنی مردم باقی بماند و همه چيز به انتخابات گره نخورد و مردم را پيشاپيش مرعوب و مستاصل در برابر اقتدار گرايان نکنيم. بايد بدانيم تا زمانی که اراده مقاومت در نيروهای سياسي- اجتماعی و فعالان جامعه مدنی جاری باشد، محمود احمدی نژاد و هر فرد ديگر مورد نظر بخش های افراطی محافظه کاران نخواهد توانست سدی در برابر آزاديخواهي، دموکراسی خواهی و پيشرفت ملت باشد. اشاعه و ترويج جو رعب و هراس علاوه بر آنکه تناسبی با دموکراسی ندارد، جز به بزرگنمايی فعال مايشاء بودن اقتدارگرايان حاصلی ندارد. همسنگران احمدی نژاد در بخش های اصلی قوه قضاييه و نيروهی نظامی و انتظامی حضور دارند و تنها در صورت به هم خوردن موازنه قوا بين جامعه مدنی و قدرت، هر بار که اراده کنند به اعمال سرکوبگرايانه خود خواهند پرداخت و همانگونه که در دولت خاتمی تجربه شد، صرف حضور رييس جمهوری ناهمسو با محافظه کاران مانع تعرض بخش های انتصابی به حقوق ملت نخواهد شد.
4- دفتر تحکيم وحدت در بيانيه های متعدد خود پيش از انتخابات، نسبت به صيانت از آرای ريخته شده و ريخته نشده به صندوق های رای هشدار داده و بيان کرده بود بدون حضور نهادهای ناظر مستقل داخلی و بين المللي، فرصت دست اندازی به آرای ملت، برای اقتدار گرايان فراهم می شود و نتايج انتخابات مخدوش خواهد بود. مواردی از ادله ناسالم و مخدوش بودن انتخابات، به شرح زير است:
الف- اکنون که نتايج انتخابات اعلام شده است، مشخص شد که نگرانی های دفتر تحکيم وحدت بی دليل نيست. فرايند برگزاری انتخابات و نتايج حاصل از آن نشان داد که حاکميت حتی حاضر نيست آرای آقای کروبی را بپذيرد و از دست اندازی به آرای مردم و کروبی حيا کند. به طوری که بسيج و سپاه با سازماندهی گسترده در سراسر کشور، جايگاه رای کروبی را با کانديدای خود(احمدی نژاد) تغيير دادند.
از طرفی تناقضات آمار شورای نگهبان و وزارت کشور آنچنان آشکار و غير قابل باور است که الهام سخنگوی شورای نگهبان در توجيه علت آن، جلو بودن شورای نگهبان در شمارش آرا را عنوان کرده و از ياد برده است که مسوول شمارش آرا، وزارت کشور است و شورای نگهبان فقط نقش ناظر را بر عهده دارد.
ب- ماهها قبل از انتخابات وزارت کشور و سازمان ثبت و احوال کشور ميزان واجدين شرايط رای دهنده را 5/48 ميليون نفر اعلام کرده بود اما 2 روز مانده به انتخابات بدون هيچ توضيحی در مورد اعلام قبلي، واجدين شرايط رای دهنده 5/46 ميليون اعلام شد. اين در حالی است که بررسی های کارشناسی و علمی واجدين شرايط حق رای را بيش از 50 ميليون نفر می داند. بنابراين با کم کردن ميليونی از تعداد واجدين شرايط شرکت در انتخابات، می خواهند مشارکت حداکثری دروغين را به نمايش بگذارند تا از اين طريق بر مشروعيت مورد چالششان بيافزايند.
ج) اعلام آرای سفيد و باطله در دفعات مختلف تفاوت های فاحشی داشت. پس از آنکه 20 ميليون رای اعلام شده بود، آرای سفيد و باطله 3/3 در صد اعلام شد و جالب آنکه با اعلام 22 ميليون راي، هيچ رای باطله و سفيد منظور نشده بود و با شمارش 24 ميليون راي، آرای سفيد وباطله 6/15 درصد(3 ميليون و 740 هزار رای سفيد وباطله) اعلام شد.و در پايان انتخابات پس از اعلام 27 ميليون راي، اين رقم به يک ميليون رای سفيد تقليل يافت!!
وزارت کشور با اين شرايط نشان داد که قدرت و اراده صيانت از آرای ريخته شده و ريخته نشده به صندوق را ندارد و دولت خاتمی پس از برگزاری انتخابات فرمايشی مجلس هفتم، در آخرين اقدام خود، لکه ننگ ديگری بر کارنامه خود افزود و بار ديگر نشان داد که توان دفاع از بديهی ترين حقوق ملت که از قضا جزو وظايف قانونی اش است، را ندارد واراده ای برای ايستادگی در برابر اقتدارگرايان را از خود بروز نداده است.
5- حجت الاسلام کروبی که باهدف اصلاح از طريق مصالحه، مدارا، شيخوخيت و گفتگو با ارکان حاکميت وارد انتخابات شد، به جايی رسيده است که زبان شکوه اش گشوده شد و نسبت به دخالت گسترده سپاه و بسيج و فرزند رهبری در روند انتخابات اعتراض کرد. جای تعجب بود، کروبی که از ابتدای شمارش آرا، حائز اکثريت آرا بود در پايان نفر سوم انتخابات اعلام شد و از گردونه رقابت باز مانده شد. آقای کروبی پرده از واقعيات تلخی برداشت که سالهاست جامعه ايران از آن رنج می برد و آن دولت پنهان و دخالت غيرمستقيم نهادهای انتصابی در ارکان انتخابی حاکميت است.
نامه کروبی به رهبری و افشای باندهای پنهان نظامی و بسجی که نتيجه انتخابات را تغيير دادند، باعث فشار بر کروبی شده و شنيده می شود که سپاه منزل وی را محاصر کرده است و تدارک گسترده ای برای حصر وی همانند آيت الله منتظری ديده است. دفتر تحکيم وحدت ضمن اعلام حمايت کامل خود از حقوق شهروندی حجت الاسلام کروبي، هشدار ميدهد نسبت به تداوم حصر وی و تضييع حقوق ملت و ايشان در انتخابات سکوت نخواهد کرد.

 

شورای مرکزی دفتر تحکيم وحدت

30 خرداد 84

 

 
 
بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به انتخابات