بازگشت به صفحه اول

از ايران ما

 
 

دولت تقلیدی

پنجشنبه، ۱۶ تیرماه ۱۳۸۴
در پی ارسال پرسشنامه های تقلیدی از دولت رجایی ، برای تعین کابینه آینده
Rajaee_Ahmadinejad_01000.jpg
مهیار حسین زاده - در شرایطی که تنها 26 روز به آغاز کار دولت جدید باقی مانده ، رایزنی های برای انتخاب کابینه احمدی نژاد شدت یافته است.
اگر چه دفتر رییس جمهور آینده در اطلاعیه ای به رسانه ها توصیه کرد از بیان اسامی و به عبارتی ارایه تحلیل در مورد کابینه دولت آینده خودداری کنند، اما وجود سردرگمی از یک سو و نداشتن سوابق اجرایی مدیریتی بسیاری از کاندیداهای احراز پست وزارت ، باعث گردید تا مشاوران رییس جمهور جدید به فکر چاره ای جدید باشند و...
بهترین روش را در تکرار تجربه ای یافته اند که یکبارپیش از این در دوران دومین رئیس جمهور ایران – محمد علی رجایی –به کار آمده بود . شهید رجایی از روشی بسیار ابتدایی در تعین مدیران سطح عالی استفاده کرد که طی آن با پخش فرم هایی از دلسوزان خواست تا مدیران مناسب پست های دولت آینده را به وی معرفی کنند. اما طرح وی در سالهای اولیه و پرآشوب پس از انقلاب به نتیجه نرسید و خود او نیز زمان اندکی از آغاز کار ، ترور شد. و اکنون بار دیگر ، راه یافته به دفتر خیایان پاستور ، پس از آنکه شعار پیروی از خط و مشی رجایی را برای خود در مرحله اول الگو قرار داد ، اینک سعی دارد با استفاده از روش گزینش کابینه مشابه رئیس جمهور دوم ، یاد رجایی را در اذهان زنده کند.

باارسال پرسشنامه های به برخی افراد ، احزاب و گروههای سیاسی ، از سوی دفتر رئیس جمهور آینده ، از دست اندرکاران سیاست کشور و احزاب خواسته شد تا افراد شایسته ای را برای کابینه دولت آینده ، با در نظر گرفتن ویژگی های مطرح شده در فرم های ارسال شده معرفی کنند .در این فرم ها افراد ، احزاب و گروههای سیاسی باید افراد شایسته وزارت ، معاونت ، مشاورت ، استانداری و فرمانداری ها را بر اساس شاخصه های تحصیلات ، تجربه و ساده زیستی به رئیس جمهور آینده معرفی نمایند.
احمدی نژاد در شرایطی دولت را تحویل می گیرد که به نوعی می توان این موقعیت را با آغاز ریاست جمهوری خاتمی قیاس کرد زیرا در شروع دولت خاتمی نیز ، زمزمه های ورود نیروهای سیاسی جدید شنیده می شد . اما احمدی نژاد و طیف پشتیبان او یک تفاوت اصلی با خاتمی و اصلاح طلبان حامی او دارند. دولت آینده آبادگران بدون لحظه ای تردید مشغول تفسیم وزارتخانه ها ، پست ها و سمت ها از صدر تا ذیل است و البته در این میان حتی حاضر است تخصص را قربانی تعهد کند کاری که به عقیده برخی در دوره ریاست جمهوری رجایی در ایران روی داد وبه این ترتیب نه تنها متخصصان از مدیریت کشور اخراج شدند بلکه عملا مقوله فرار نخبگان به دلیل محوری نبودن شایسته سالاری شدت یافت.
اما با این همه محافظه کاران پس از گرفتن قدرت در شوراهای شهر وسپس مجلس و اینک دولت ،برای تحقق شعار های داده شده خود در طول دوران انتخابات چنان در تنگنا قرار دارند که از سویی به فراخوانی یاران مجلسی و شورا ، مجبورند و از سوی دیگر ناچار به جلب رضایت حامیان شبه نظامی خود هستند. درخواست پر کردن پرسشنامه ها اگر چه یک راه حل آنی از سوی محافظه کاران است ،اما باید به یاد داشت که دولت آینده در حال جمع آوری کسانی در کابینه است که اگر سابقه کار اجرایی را نداشته باشند ، مدیریت کلان کشور منفعل خواهد شد و تمام دوران چهارسال خود را باید صرف یادگیری و تجربه اندوزی کنند ودر چنین شرایطی که رئیس جمهور آینده بنا دارد از تجمع آرای همفکران خود بر روی کاغذ ها کابینه آینده را سامان دهد بی تردید باید منتظر روز های سختی بود که تبعات ناکار آمدی چنین دولتی ، قطعا گریبان مردم ایران را خواهد گرفت .

 

 
 
بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به انتخابات