بازگشت به صفحه اول

از ايران امروز

 
 

مطالبات مردم مبنای معيشتی داشت

مجيد حاجی بابايی: جامعه‌ی ما نيازمند جريان سوسيال دموكرات است

 
ايسنا: عضو شورای مركزی دفتر تحكيم وحدت(طيف علامه) اظهار داشت: نيروهای آزادي‌خواه و دموكراسي‌خواه بايد تئوری عدالت را به صورت جامع و فراگير و نه صرفا جنسيتی و سياسی تنظيم كنند، كسانی هم كه رأی آوردند نبايد صرفا بر عدالت اقتصادی تأكيد كنند چراكه دوام نمي‌آورند.
«مجيد حاجي‌بابايي» در گفت‌وگو با خبرنگار سياسی خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: اين انتخابات نشان داد كه جامعه‌ی ما فضای يك‌بعدی صورت گرفته مبتنی بر توسعه‌ی سياسی را جدی نگرفته و مطالبات مردم مبنای معيشتی داشته است، به همين دليل شعارهای اقتصادی مورد توجه قرار گرفت. به نظر من جامعه‌ی ما نيازمند جريانی شبيه سوسيال دموكرات است.
وی افزود: جامعه‌ی ما نشان داد كه مرجعيتی كه دانشگاهيان در گذشته داشته‌اند، از دست داده و اين پرسشی است كه در آينده بايد به آن پرداخت. متأسفانه ٣ سال پيش دانشگاهيان خود را حاشيه‌نشين نشان دادند و احساس كردند به بن‌بست رسيده‌اند كه اين به دو دليل بود، يكی اين كه بخشی از اصلاح‌طلبان محكم روی ايده‌های خود نايستادند، مثل كوی دانشگاه و لوايح دوگانه و ديگر اينكه نيروهايی با تحليل‌های غلط و انحرافی در فضای تحريم دميدند.
اين فعال دانشجويی گفت: جريان روشنفكری بايد با مردم همزبان شود و اگر در حلقه‌های روشنفكری خود باشيم شكافی بين جريان روشنفكری و جامعه مي‌افتد. لذا روشنفكران بايد به جامعه و خواست مردم بازگردند و برای درك آنها و كمك به انتخاب آگاهانه‌تر مردم تلاش كنند.
حاجي‌بابايی با بيان اينكه «برای گذار به دموكراسی و مدرنيته نيازمند نقد و شناخت سنت هستيم»، اضافه كرد: كسانی كه معتقد بودند ساختار سياسی به بن‌بست رسيده، يا بايد به زندگی خصوصی و شخصی بپردازند و يا راه جديدی را بيان كنند، چراكه در انفعال جامعه نقش داشتند.
وی گفت: گام اولی كه بايد جريان اصلاح‌طلبی متحمل شود پذيرش اين شكست است، البته روش اصلاح‌طلبی شكست نخورده است، بايد بحث جبهه‌ی دموكراسی و حقوق بشر را ادامه داد تا اين مسير را بدون هزينه طی كنيم.
اين فعال دانشجويی گفت: جنبش دانشجويی بايد احساس شرم به معنای مدرن آن را احيا كند و گذشته‌ی مورد ستم جامعه را در ٢٥٠٠ سال پيش نقد كند و فارغ از اين كه چه جريانی حاكم است، آسيب شناسی فرهنگی را به دست گيرد.
وی همچنين درباره‌ی دفتر تحكيم وحدت(طيف علامه)، گفت: با توجه به مواضع تحكيم در ٣ سال اخير كه در فضاسازی برای شكست اصلاح‌طلبان نقش زيادی داشته در برابر پرسش تاريخی قرار گرفته كه در اين شرايط سياسی چطور مي‌خواهد موضع‌گيری كند؟ البته ما معتقديم استفاده از فضای دانشگاه حق ماست و بايد از آن بهره‌برداری كنيم .
حاجي‌بابايی ادامه داد: تحكيم نبايد دچار سرخوردگی و احساسات شود و مي‌بايست راه عقلانيت را در پيش گيرد و نبايد از كسانی كه تحليل غلطشان اين جنبش را به انفعال كشانده استفاده كند، بلكه بايد به كسانی روی آورد كه در چند سال گذشته منادی عقلانيت و سياست ورزی قانونی بوده‌اند.

 

 
 
بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به انتخابات