بازگشت به صفحه اول

از ايسنا

 
 
 
 

انتخابات نهم و آموزه‌هاي آن/
گفت‌وگو با اسلامي، مقدم، رهامي، ده‌نمكي، يوسف‌پور، توكلي، آقايي، نجابت، طلايي‌نيك، يحيوي و افروغ

 

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس

**دبيركل مجمع نمايندگان ادوار:

اگر جريان اصلاحات در مرحله‌ي اول با يك كانديدا وارد عرصه مي‌شد سرنوشت انتخابات تغيير مي‌كرد.

دبيركل مجمع نمايندگان ادوار گفت: از اين نكته‌ي نبايد غافل شد كه اگر جريان اصلاحات در مرحله‌ي اول انتخابات با يك كانديدا وارد عرصه مي‌شد مطمئنا سرنوشت انتخابات تغيير مي‌كرد. يدالله اسلامي در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در مورد جريان اصلاحات اظهار داشت: جريان اصلاحات در اين انتخابات بحث‌هاي آرمان‌گرايانه مطرح كرد كه اين چندان با خواسته‌ها و فضاي جامعه‌ي ما تطبيق نداشت.

وي ابراز عقيده كرد: البته جريان اصولگرا نيز بايد توجه كند كه تركيب راي دهندگان، تركيب متفاوتي است و بخشي تعلق خاطر به احمدي‌نژاد داشته‌اند، بخش ديگر نيروهاي بسيج و سپاه بودند كه به وي راي دادند و بخشي ديگر نيز ناراضيان.

وي با انتقاد از تخريبي كه در مورد برخي از كانديداهاي اين دوره از انتخابات صورت گرفت، گفت: اين انتظار مي‌رفت كه مسوولان با اين تخريب‌ها برخورد كنند. من خود هميشه نقاد يكي از اين كانديداها بودم ولي سعي مي‌كردم نقدم به دور از تخريب و منصفانه باشد.

--------------------------------------------------------------

**سردبير روزنامه‌ي اسرار:

همه‌ي آراي انتخابات را نمي‌توان خالص، داراي يك هدف و يك معنا تلقي كرد.

كارنامه محمود احمدي‌نژاد در ديد مردم كارنامه سفيدي بود و آن‌ها با انتخاب وي نشان دادند سابقه بدي از عملكردش نداشتند.

جليل مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا در مورد پيام‌ها و آموزه‌هاي انتخابات رياست‌جمهوري گفت:

راي ريخته‌شده به صندوق‌ها راي واقعي مردم بود و ترديدي هم در آن نيست، اما اين كه همه اين آرا داراي يك پيام و هدف باشد، جاي بحث دارد. آرايي كه به نفع احمدي‌نژاد يا هاشمي به صندوق ريخته شد، آرايي نبود كه همه را راي خالص و داراي يك هدف و يك معنا تلقي كنيم.

وي تصريح كرد: در مورد آراي آقاي احمدي‌نژاد اين آرا را به پنج گروه مي‌توان تقسيم كرد؛ يك گروه كساني هستند كه به وي وفادارند و راي آن‌ها كاملاً بر اساس شناخت قبلي بوده، گروه دوم آرايي است كه طيف قوي وابسته به وي معتقد بودند و بر اساس حمايت‌هايي كه در اين گروه فكري انجام شده، اين آرا به صندوق ريخته شد.

مقدم ادامه داد: اين دسته از آرا، آرايي بود كه در آن مخالفت‌هايي از تفكري كه به آقاي هاشمي منتسب بود، ديده مي‌شد. شكل اين نوع آراء اين بود كه مي‌خواست به نوعي مخالفت خود را با هاشمي نشان دهد. آراي چهارم ابراز يك نوع نارضايتي از فسادي بود كه در بدنه مديران اتفاق افتاده بود و مردم مشاهده كردند و برخي آن را به آقاي هاشمي ارتباط مي‌دادند.

مقدم تصريح كرد: بخش ديگر آرا كه بخش قابل توجهي هم هست، آرايي است كه مردم عموماً به يك نگاه جديد مي‌دهند. مردم با اين آرا مي‌خواهند مديراني انتخاب كنند كه در پرونده آن‌ها، سابقه ‌بدي تاكنون نديده باشند. از سوي ديگر اگر نگاه كنيم آرايي كه براي هاشمي به صندوق ريخته شده، طبيعتاً مي‌تواند همين ماهيت پنج‌گانه را داشته باشد، البته رايي كه مردم به آقاي هاشمي دادند، راي آگاهانه بود و همه وي را مي‌شناختند. به نظر مي‌رسد راي هاشمي صاف‌تر، شفاف‌تر و باهدف‌تر باشد.

--------------------------------------------------------------

**دبيركل انجمن اسلامي مدرسين دانشگاه‌ها:

درس انتخابات رياست‌جمهوري براي مسوولان كشور اين است كه بيشتر به خود بيايند.

دبيركل انجمن اسلامي مدرسين دانشگاه‌ها معتقد است: مجموعه‌ي نارضايتي‌هايي كه مردم از برخي مسوولان داشتند منجر به انتخاب احمدي‌نژاد شد.

حجت‌الاسلام والمسلمين محسن رهامي در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) با قابل پيش‌بيني دانستن نتيجه‌ي انتخابات، خاطرنشان كرد كه اگر اصلاح طلبان در اين انتخابات به اجماع مي‌رسيدند در اين صورت كانديدايشان پيروز ميدان بود.

وي با بيان اين‌كه طرفداران برخي از كانديداها كه به دور دوم راه نيافتند از فضاي انتخاباتي زده شدند و از سوي ديگر حمايت گروه‌هاي اصلاح‌طلب از هاشمي رفسنجاني براي انتخاب وي بي‌نتيجه ماند، ادامه داد: انتخاب احمدي‌نژاد براي همه‌ي مسوولان كشور درسي داشت و باعث شد كه بيشتر به خود بيايند.

دبيركل انجمن اسلامي مدرسين دانشگاه‌ها با اعتقاد به اين‌كه اصلاح‌طلبان با سازماندهي خود بايد راي‌هاي توده‌وار را در انتخابات بعدي يعني انتخابات مجلس و شوراها كاهش دهند، ادامه داد: تنها راه نجات ما اجماع بر روي يك فرد بود اما متاسفانه هيچ‌كس حاضر نشد به نفع ديگري كنار رود و موجب آن شد كه هيچ‌يك از تدبيرهاي ما به دليل تشتت عملي نشود.

رهامي نقد و تحليل عملكرد گذشته را از جمله وظايف اصلي اصلاح‌طلبان پس از اين عنوان كرد و گفت: همان‌طور كه نيروهاي محافظه‌كار در دور گذشته توانستند با رسيدن به اجماع، خود را بازسازي كنند، نيروهاي اصلاح‌طلب نيز بايد به اين نحو پيش روند و نقاط ضعف و قوت خود را پررنگ كرده و مورد بررسي قرار دهند.

اين فعال سياسي با تاكيد بر اين‌كه هيچ نيرويي به تنهايي نمي‌تواند كشور را اداره كند، به منتخب اين دوره از انتخابات پيشنهاد داد: در انتخاب كابينه‌ي خود از همه‌ي نيروهاي فعال و باتدبير استفاده كند؛ چراكه به گفته‌ي وي، دولت، دولت جمهوري اسلامي است و نه دولت احمدي‌نژاد.

دبيركل انجمن اسلامي مدرسين دانشگاه‌ها بر جبران ضعف در جناح اصلاح‌طلب تاكيد كرد.

--------------------------------------------------------------

**مدير مسوول هفته نامه صبح دو كوهه:

مهمترين پيام انتخابات اين بود كه مردم جلوتر از نخبگان سياسي حركت مي‌كنند.

مدير مسوول هفته نامه صبح دو كوهه گفت: راي به احمدي نژاد پيام روشني بود براي كساني كه قيم‌مابانه به دنبال مصادره‌ي اصلاحات يا اصولگرايي هستند.

مسعود ده‌نمكي در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در تحليل از نهمين دوره‌ي انتخابات رياست جمهوري افزود: مهمترين پيام انتخابات اين بود كه مردم جلوتر از نخبگان سياسي حركت مي‌كنند.

وي ادامه داد: علي‌رغم جوسازي‌ها مردم نشان دادند كه مطالبه‌ها‌يشان غير از آن چيزي است كه جريانات سياسي آن را به عنوان ابزار تحريك مردم قرار داده بودند. مهمترين دغدغه‌ي مردم عدالت بود و آن‌ها نه به شخص كه به برنامه‌هاي شعارهاي كسي راي دادند كه حتي شايد يكي از گمنام‌ترين نامزد‌هاي انتخاباتي بود.

وي خاطرنشان كرد: هيچ جناح سياسي نمي‌تواند آراء احمدي‌نژاد را به نفع خود مصادره كند. عملا هر دو جريان عمده سياسي كشور پشت وي را خالي كرده بودند و اين مردم بودند كه با انتخاب احمدي‌نژاد به جناح‌هاي سياسي پيام واضح و روشني دادند.

ده نمكي‌ تصريح كرد: نيروهاي اصلاح طلب از انتخابات اين درس را گرفتند كه آن‌ها به عنوان ليدر جريان اصلاحي در جامعه‌ي ما ديكته كننده‌ي مطالبات يا حتي گزينه‌ها نيستند و وزن سياسي آن‌ها عملا مشخص شد.

جريان موسوم به اصلوگرايي هم درس‌هاي مهمي را بايد از اين انتخابات بگيرد. اين گونه نيست كه كساني قيم‌مابانه بتوانند به نام اصولگرايي براي همه‌ي مردم معتقد به انقلاب تصميم بگيرند و بدون احترام گذاشتن به سلايق مردم چهره‌ي مد نظر خود را ديكته كنند.

ده نمكي معتقد است: امتحان واقعي احمدي‌نژاد بعد از انتخاب وي شروع مي‌شود و حفظ هويت مستقل غيرجناحي مهمترين درخواستي است كه مردم از وي دارند و سلوك شخصي احمدي‌نژاد به گونه‌اي است كه از هرگونه نقد منصفانه‌يي استقبال خواهد كرد و مردم نيز به عنوان چشمان دولتي كه خود انتخاب كردند، اين مجموعه را عيب‌يابي و به منتخبان خود متذكر خواهند شد.

--------------------------------------------------------------

**مدير مسوول روزنامه‌ي سياست روز:

انتخابات اين دوره نشان داد نخبگان ما از مردم جدا شده‌اند و مطالبات آن‌ها را كمتر دريافت مي‌كنند.

مدير مسوول روزنامه‌ي سياست روز، گفت: مردم در اين انتخابات از خود هزينه كردند و ستادهاي احمدي‌نژاد يادآور روزهاي اول انقلاب بود كه مردم خودجوش با امكاناتي كه داشتند وارد مجلس شدند.

علي يوسف‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در تحليل از نهمين انتخابات رياست جمهوري و آموزه‌هاي آن، افزود: ملت ايران در دو مرحله كار بسيار بزرگي انجام داد و با حضور حداكثري در انتخابات شركت كرد. همچنين مقام معظم رهبري در اين مدت با مواضع بسيار دقيق و حساب‌شده و عالمانه توانستند به خوبي انتخابات را اداره كنند.

وي ادامه داد: از سوي ديگر در اين دوره نامزدهاي متنوعي داشتيم كه همه‌ي سلايق فكري و فرهنگي به اين واسطه مي‌توانستند راي دهند. در مرحله‌ي دوم اتفاقي كه افتاد اين بود كه نخبگان حكومتي، احزاب و جمعيت‌ها همه يك طرف و توده‌ي مردم و جوانان دانشجو و طلاب جوان و روحانيتي كه عمدتا در دستگاههاي حكومتي نيستند در يك سوي ديگر قرار داشتند.

وي تصريح كرد: آقاي احمدي‌نژاد با كمترين امكانات در برابر امكانات زيادي كه مشاهده مي‌شد توانست با پشتوانه‌ي توده‌ي مردم به پيروزي برسد و اين مساله پيام‌هاي زيادي دارد و مشخص مي‌كند كه نخبگان ما جدايي از مردم دارند و مطالبات آن‌ها را كمتر دريافت مي‌كنند.

--------------------------------------------------------------

**احمد توكلي:

پرهيز از تشنجات بي‌حاصل سياسي و هدف گرفتن موضوعات اصلي مردم پيام اصلي اين انتخابات بود.

نماينده تهران گفت: وقتي مردم گفتمان عدالت‌خواهي و مردم‌گرايي را ترجيح دادند با اقتدار تمام آن‌را به كرسي نشاندند.

احمد توكلي در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به برگزاري انتخابات رياست جمهوري، گفت: يكبار ديگر ثابت شد كه در ايران ميزان راي ملت است و وقتي مردم گفتمان عدالت‌خواهي و مردم‌گرايي را ترجيح دادند با اقتدار تمام آن‌را به كرسي نشاندند.

وي افزود: يكي از پيام‌هاي اين انتخابات آن است كه هم‌چنان كه برجسته‌ترين ويژگي مجلس هفتم پرهيز از تشنجات بي‌حاصل سياسي و هدف گرفتن موضوعات اصلي مردم و كشور بوده است، دولت جديد نيز بر همين اساس پيام‌آور آرامش، همدلي و خدمت به مردم خواهد بود.

رييس مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي، لازمه‌ي تحقق چنين هدفي را ارتقاي امنيت اجتماعي از طريق مدارا با مردم، ارتقاي امنيت توليد و سرمايه‌گذاري از طريق احترام به حقوق مالكيت و كرامت نيروي انساني و نيز ارتقاي عزتمندي ايران در عرصه‌ي بين‌المللي از طريق تعامل فعال و سازنده با جهان خارج دانست.

وي هم‌چنين با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري پيش از آغاز راي‌گيري مرحله‌ي اول، اعلام وفاداري مجدد ملت ايران به قانون اساسي و اسلاميت و جمهوريت نظام كه از اصول لايتغير آن است را از ديگر پيام‌ها و آموزه‌هاي اين انتخابات دانست و افزود: ديگر پيام اين انتخابات به دشمنان خارجي و داخلي ملت ايران اين است كه مردم‌سالاري ديني در دل و جان اكثريت ملت ايران ريشه دوانيده و استقلال، آزادي، عدالت و رفاه، همه با هم، مورد درخواست و تاكيد ملت است.

--------------------------------------------------------------

**رييس كميسيون عمران:

مردم جداي از احزاب فكر مي‌كنند.

نماينده‌ي مردم سلماس در خانه‌ي ملت، با تاكيد بر اينكه مردم جداي از احزاب فكر مي‌كنند، گفت: انتخاب مردم اثبات كرد كه آنها جداي از اعتقادات و افكار احزاب تصميم مي‌گيرند.

علي‌اكبر آقايي؛ رييس كميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي، در تحليل خود از انتخابات به خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: ضمن احترام به راي مردم همه بايد كمك كنند تا رييس جمهور دولتي موفق را داشته باشد.

وي يادآور شد كه انتخابات در فضايي سالم و بدون مشكل برگزار شده و نتيجه هم منطبق بر تشخيص مردم بوده است.

اين نماينده‌ي مجلس شوراي اسلامي، با بيان اينكه بايد به انتخاب مردم احترام گذاشت، گفت: بايد زمينه را به صورتي فراهم كرد كه برنامه‌هاي اعلام شده در مرحله‌ي عمل قرار گيرد و حل مشكلات و معضلات مردم نيز در راستاي بهبود مسايل اقتصادي و اهداف نظام محقق گردد.

--------------------------------------------------------------

**نجابت:

مردم بدنبال نوآوري و تحول هستند

گروهها و جناح‌هاي سياسي بايد تجديدنظري در دسته‌بنديها و جبهه‌گيري‌هايشان داشته باشند.

عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس شوراي اسلامي تأكيد كرد: مهمترين دستاورد انتخابات اين بود كه نشان داد؛ مردم بدنبال تحول هستند و با هدف تحول‌خواهي كانديداي خود را انتخاب مي‌كنند.

دكتر حسين نجابت، نماينده‌ي مردم تهران در خانه‌ي ملت در تحليل خود نسبت به انتخابات و آموزه‌هاي آن در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: هر دو شخصيت حاضر در صحنه‌ي رقابت مرحله‌ي دوم پايبند به اصول بودند؛ اما ترجيح مردم بر انتخاب دكتر احمدي‌نژاد براي اين بود كه مردم بدنبال نوآوري و تحول هستند.

به گفته‌ي اين نماينده‌ي مجلس شوراي اسلامي مردم به دنبال نو گرايي بودند كه پاسخ آن را در برخي رويكردهاي آقاي احمدي‌نژاد يافتند به عنوان مثال آقاي احمدي‌نژاد در رويكرد اقتصادي خود نوعا به مسأله توزيع مناسب‌تر برآمد و همچنين پرهيز از تشريفات و آنچه كه شائبه فساد داشته باشد را نيز نفي كرد. بنابراين اين مسائل مورد پسند مردم براي انتخاب ايشان بود.

عضو فراكسيون اصولگرايان معتقد است كه مردم در اثبات بلوغ سياسي خود، تمامي دسته‌بندي‌هاي وارداتي، چپ و راست و محافظه‌كار و اصلاح‌طلب را پشت سر گذاشته‌اند، زيرا معتقد به گزينه‌ي صداقت و خدمت هستند.

نجابت تأكيد كرد: اگر رييس جمهور در كابينه‌ي خود شايسته‌سالاري را دقيق ترجمه كند، قطعا بر مبناي اعتقادات مردم حركت خواهد كرد.

وي همچنين تصريح كرد: البته گروهها و جناح‌هاي سياسي هم بايد تجديدنظري در نوع دسته‌بنديها و جبهه‌گيري‌هايي كه دارند، داشته باشند.

--------------------------------------------------------------

**عضو فراكسيون وفاق:

عملگرايي توأم با مردم‌مداري پيام اصلي در اين انتخابات بود

انتخابات نشان‌دهنده‌ي فقدان جايگاه اجتماعي براي اكثر گروهها و احزاب سياسي است.

ملت ايران در هر دو مرحله‌ي انتخابات با مشاركت حداكثري خود شگفتي آفريدند و نتيجه‌ي كيفي آراي آنان در مرحله‌ي دوم يكي از مهمترين شگفتي‌هاي انتخابات بود.

رضا طلايي‌نيك، عضو فراكسيون وفاق و كارآمدي مجلس شوراي اسلامي در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با بيان مطلب بالا، گفت: مردم با آراي كمي و كيفي خود نقدي شفاف و تكان‌دهنده نسبت به عملكردها داشته‌اند. ملت ايران با حضور گسترده‌ي خود در انتخابات و برگزيدن رييس جمهوري از نسل دوم پيامهاي روشن و راهگشا براي تحول مديريت كشور داشته‌اند.

وي با بيان اينكه عملگرايي توأم با مردم‌مداري پيام اصلي در اين انتخابات بود، گفت: قريب به اتفاق احزاب و گروههاي سياسي پرمدعا از همه‌ي جناحها به نحوي در اين انتخابات با واكنش مردم مواجه شدند. نتايج كيفي انتخابات نشان‌دهنده‌ي فقدان جايگاه اجتماعي براي اكثر گروهها و احزاب سياسي در بدنه‌ي جامعه است.

وي با بيان اينكه آراء توده‌ي مردم در آراء حزبي و سياسي در اين انتخابات غلبه كرد، گفت: ملت با انتخابات پيامهاي روشني به دست‌اندركاران نظام دادند. بعد از حماسه‌ي ملي مردم اينك مسؤولان كشور بايد با عملكرد و هنرنمايي خود پاسخگوي اين حماسه باشند.

نماينده بهار و كبودرآهنگ گفت: ملت ايران عليرغم نظرسنجي‌هاي اوليه و يا نظرسازيها و تبليغات سالم با رويكرد انتخاباتي خود هشدارهاي جدي به اصحاب سياسي دادند.

طلايي‌نيك اظهار داشت: آقاي احمدي‌نژاد به عنوان رييس جمهور منتخب ملت با تبيين شفاف ديدگاههاي سياسي داخلي و خارجي خود برخي نگرانيها و دغدغه‌ها را برطرف خواهند كرد. نوعي نگرش و جوسازي قبل از انتخابات در مورد مسائل اقتصادي و سياست خارجي كه در برنامه‌ي آقاي احمدي‌نژاد مطرح بود با توجه به اهميت سرنوشت‌ساز اقتصاد و سياست خارجي به طور حتم ايشان متناسب با منافع ملي جزئيات دولت خود را شفاف خواهد كرد.

وي گفت: حمايت رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در عرصه‌ي سياستهاي كلي و ساير نامزدها و قاطبه‌ي ملت در موفقيت آقاي احمدي‌نژاد بعنوان رييس جمهور مؤثر خواهد بود و همه‌ي نامزدهاي انتخابات در موفقيت آقاي احمدي‌نژاد نقش داشته‌اند.

وي گفت: به نظر مي‌رسد همه‌ي جناحهاي سياسي كشور به فكر بازسازي و تجديدنظر در رويكردهاي اجتماعي و سياسي خود خواهند بود.

طلايي‌نيك تأكيد كرد: فاصله گرفتن آقاي احمدي‌نژاد از احزاب و گروههاي سياسي عليرغم مشي اصولگرايانه‌ي ايشان از عوامل پيروزي ايشان بود. در اين انتخابات مردم با حضور كمي و نوع انتخاب خود به اصولگرايي اصلاح‌طلبان و فارغ از جناح‌بازي تأكيد كردند.

عضو فراكسيون وفاق مجلس شوراي اسلامي ابراز داشت: فرصت خوبي براي دولت آقاي احمدي‌نژاد با توجه به هماهنگي بين مجلس شوراي اسلامي، دولت و قوه‌ي قضاييه براي تشكيل دولتي كارآمد بسيار مناسب و استثنايي است و رييس جمهور منتخب مردم از اين فرصت تاريخي براي انسجام بين نهادهاي كشور در جهت خدمتگزاري بايد بهره گيرد.

وي تأكيد كرد: تشكيل دولت جديد آقاي احمدي‌نژاد نبايد قدرشناسي از تلاشهاي هشت ساله‌ي دولت آقاي خاتمي را به فراموشي بسپارد.

وي ادامه داد: فضاي باز سياسي و گسترش مشاركت مردم در انتخابات در انتخاب آقاي احمدي‌نژاد مؤثر بوده است زيرا با شكسته شدن فضاي بسته سياسي مردم انتخابي نو و رويكردي نوين را در آراي خود احساس كردند.

طلايي‌نيك در پايان گفت: آقاي احمدي‌نژاد عليرغم 17 ميليون رأي‌اي كه از مجموع 29 ميليون رأي به خود اختصاص داده رييس جمهور 70 ميليون جمعيت ايران است و با سپري شدن فضاي انتخابات بايد فضاي همدلي و هماهنگي براي عبور كشور از معضلات گسترده‌ي اقتصادي، اجتماعي و سياست خارجي فراهم كند.

--------------------------------------------------------------

**يحيوي:

اميدوارم رييس جمهور منتخب با كمك مردم ميهن اسلامي مسائل و مشكلات را حل نمايد.

نماينده‌ي مردم بروجرد در خانه‌ي ملت با تأكيد بر حضور پرشور مردم در پاي صندوقهاي رأي، گفت: مردم براي تحكيم مباني نظام تلاش خواهند كرد تا رييس جمهور توفيقاتي را براي پيشبرد انقلابي كه شايسته‌ي نظام است، كسب نمايد.

سيد محسن يحيوي نايب رييس كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي به خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: مسؤوليت‌پذيري ما و حضور بسيار پرشور آنها در دو مرحله‌ي رياست جمهوري نشان داد كه هرگاه زمانه ايجاب كند، مردم براي تحكيم مباني نظام در صحنه خواهند بود.

وي حضور مردم در پاي صندوقهاي رأي را درس اول انتخابات دانست و گفت: تمامي مردم تلاش خواهند كرد تا رييس جمهور توفيقاتي چشمگير در حل مشكلات و پيشبرد انقلاب به طرف جايگاهي كه شايسته نظام جمهوري اسلامي است، كسب كند.

اين نماينده‌ي مجلس شوراي اسلامي همچنين با اشاره به تخريب‌هايي كه نسبت به كانديداها در انتخابات وجود داشت؛ گفت: متأسفانه هرگونه ترفندي در اين انتخابات براي تخريب كانديداها صورت گرفت، اما مسلما افراد بايد در مقابل خداوند به دليل اين نوع رفتار پاسخگو باشند. البته مردم به وظيفه‌ي خود عمل كردند و آنچه را كه تشخيص دادند، انتخاب كردند.

يحيوي، دكتر احمدي‌نژاد را فردي شايسته توصيف كرد و ابراز اميدواري نمود تا با كمك مردم ميهن اسلامي مسائل و مشكلات را حل نمايد.

--------------------------------------------------------------

**افروغ:

اين انتخابات علاوه بر وزن گروه‌ها، وزن ائتلاف را هم مشخص كرد

دوست داريم روشنفكران آوان گاردهاي ما باشند، دوست نداريم اينقدر تغيير موضع دهند.

رييس كميسيون فرهنگي مجلس گفت: عده‌اي توقع نداشتند كساني كه يك روز آقاي هاشمي را مظهر استبداد و اقتدارگرايي و خودكامگي معرفي مي‌كردند دفعتا در دور دوم انتخابات او را مظهر اصلاح‌طلبي، آزادمنشي و آزادگرايي معرفي كنند.

دكتر عماد افروغ، رييس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي، در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار داشت: انتخابات نهم يكي از جدي‌ترين، رقابتي‌ترين و غير هيجاني‌ترين انتخابات ما در طول عمر جمهوري اسلامي بوده و در واقع يك وزن‌كشي سياسي تمام عيار محسوب مي‌شود.

وي ادامه داد: در دور اول اين انتخابات شاهد حضور گرايش‌ها، ذائقه‌ها و سلايق مختلف با حمايت‌هاي متنوع سازمان يافته و تشكل يافته بوديم و دور اول نشان داد كه اگر مسوولان ما سعه‌ي صدر داشته باشند و از تنگ‌نظري پرهيز كنند و اجازه‌ي ورود به كانديداهاي مختلف در چارچوب قانون اساسي دهند و فرصت‌هاي برابر را در عرصه‌ي رسمي براي بيان ديدگاه‌هايشان ايجاد كنند و تدبير و درايت لازم را داشته باشند و از مواضع جاهلانه كه بعضا زمينه را براي مظلوميت‌نمايي‌هاي كاذب فراهم مي‌كند، پرهيز كنند معلوم خواهد شد كه برنده‌ي اصلي ميدان مبارزه چه كسي با چه آرماني و ديدگاهي خواهد بود.

افروغ يادآور شد: مبارزات انتخاباتي سال‌هاي اخير در كنار انتخابات نهم نشان داد بسياري از افرادي كه سنخيتي با انقلاب اسلامي ندارند و بعضا در انتخابات پيروز مي‌شوند بيش از آني كه به قابليت‌هاي آنها برگردد به نابخردي‌ها و جهالت‌هاي برخي از مسوولان و طبعا مظلوميت‌نمايي‌هاي كاذب ناشي از اين جهالت‌ها و استفاده از امكانات و فرصت‌هاي دولتي از سوي اين افراد برمي‌گردد.

رييس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي، افزود: بعد از آنكه انتخاب شوراهاي شهر شكل گرفت عده‌اي به بهانه‌تراشي پرداختند و گفتند افرادي كه شركت كردند اما در انتخابات دومين شوراي شهر، شوراي نگهبان عملا نظارتي نداشت و همه‌ي گروه‌ها آمدند و شركت كردند و آن انتخاب رقم خورد. پس از آن نوبت انتخابات مجلس هفتم رسيد كه تعدادي ردصلاحيت شدند، اما تعدادي از رقبا و بسياري از چهره‌هاي كليدي ردصلاحيت نشدند، اما گروه‌هاي رقيب شروع كردند به انگ چسباني‌هايي از قبيل اينكه اينها راه يافته‌اند و منتخب نيستند.

عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس شوراي اسلامي، با بيان اينكه انتخابات نهم نشان داد كه همه‌ي تاييد صلاحيت شدند و پندارهاي غلطي كه آنها از مجلس هفتم داشتند، نقش بر آب شد، ادامه داد: برنده‌ي اين انتخابات فردي اصولگرا و منتقد است و شعار محوري او تحول در ساختار مديريتي با رويكرد عدالت خواهانه است. مردمي است و تلاش مي‌كند بين اخلاق و سياست پيوند برقرار كند. از منش و رفتارهاي عملگرايانه و پراگماتيستي و ابزارگرايي به دور است.

وي افزود: آقاي احمدي‌نژاد داري يك عقبه‌ي جنبش عدالت‌خواهي و يك عقبه‌ي نسل چهارم روشنفكري دارد كه در سال‌هاي اخير شاهدش بوديم كه تلاش مي‌كنند كه بار ديگر بازگشت به نسل دوم روشنفكري داشته باشند و آراي مرحوم مطهري و حضرت امام (ره) را زنده كنند را در اندوخته‌ي خودش داشت و به حمدالله توانست در طول مدتي كه در شهرداري مسووليت داشت تا حدي اهداف و منويات خودش را ولو به صورت في‌الجمله به منصه‌ي ظهور بگذارد.

نماينده‌ي مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي، تصريح كرد: اين پيروزي در وهله‌ي اول پيروزي مردم، پيروزي فرهنگ و هويت ديني ايرانيان است و نشان داد كه واقعا بسياري از تحليلگران و روشنفكران ما قادر به فهم اين نيستند كه مردم ما در ذخيره‌ي تاريخي خودشان چه اندوخته‌اي دارند.

وي معتقد است: اين انتخابات بيانگر اين است كه ايرانيان يك بار ديگر با كنش تاريخي خودشان اين ذخيره و اندوخته‌ي انقلابي و ديني را متجلي كردند و به منصه‌ي ظهور رساندند، درست در شرايطي كه هيچ اميدي به پيروزي اين كنش تاريخي نيست ما شاهد رقم خوردن اين پيروزي هستيم.

افروغ يادآور شد: علاوه بر اينكه اين پيروزي يك وزن‌كشي در دور اول در برابر گروه‌ها و علائق سياسي مختلف به حساب مي‌آمد يك وزن‌كشي هم در برابر آن ائتلاف به ظاهر ملي بود كه بر مدار آقاي هاشمي شكل گرفت و واقعا هم براي بعضي‌ها غير مترقبه و براي بعضي‌ها مترقبه بود.

وي افزود: عده‌اي توقع نداشتند كساني كه يك روز آقاي هاشمي را مظهر استبداد و اقتدارگرايي و خودكامگي معرفي مي‌كردند دفعتا در دور دوم انتخابات او را مظهر اصلاح‌طلبي، آزادمنشي و آزادگرايي معرفي كنند. كسي كه از بيرون قضاوت مي‌كند مي‌گويد اين چه روشنفكري در كشور است. اين چه گروه‌هاي سياسي است كه ديروز آنگونه عليه‌ش شب‌نامه، مطلب و كتاب چاپ مي‌كنند، اما يكدفعه تغيري موضع مي‌دهند. براي بعضي‌ها غير مترقبه است.

وي با اشاره به مقاله‌اي كه در سال 1383 نوشته است و در آن آمده است كه همانطور كه پراگماتيزم در ايران مادر اباحه‌گرايي دولتي بوده و اباحه‌گرايي دولتي مولود پراگماتيزم است، با بازگشت چهره‌ي شاخص پراگماتيزم به صحنه‌ي سياست قهرا اباحه‌گرايان به دامن او بازخواهند گشت، گفت: اتفاقي كه ما شاهدش بوديم و هر چند كه اين را يك بيماري و ضعف نظري براي روشنفكري مي‌دانيم و معتقديم كه خود اين بيماري هم به حضورشان و تنعمشان از شبكه‌ي قدرت ثروت برمي‌گردد كه متاسفانه به اين ضعف فكري دامن مي‌زند، اما دوست داريم روشنفكران ما آوان گاردان ما باشند و بهتر از بقيه فكر كنند و حقيقت‌جو باشند. دوست نداريم اينقدر تغيير موضع دهند.

افروغ با بيان اينكه اين انتخابات علاوه بر اينكه وزن گروه‌ها را مشخص كرد، وزن ائتلاف را هم مشخص كرد، گفت: در واقع جايگاه روشنفكران غربزده‌ي ما، ليبرال‌ها و سكولارها را هم مشخص كرد كه در واقع پايبند به مواضع خودشان نيستند.

رييس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي، با بيان اينكه اين انتخابات بركات زيادي داشته است، افزود: اين در ادامه‌ي پيروزي‌هاي گذشته اصولگرايان خلاق و انتقادي ما بوده كه تلاش مي‌كنند به همان آرمان‌ها و ارزش‌هايي برگردند كه انقلاب اسلامي بر اساس آن شكل گرفت.

افروغ خاطر نشان كرد: آقاي احمدي‌نژاد بايد به چند نكته توجه كند. اينكه اين پيروزي در وهله‌ي اول مرهون لطف حضرت حق است. اگر لطف خداوند متعال نبود اين پيروزي رقم نمي‌خورد. در وهله‌ي دوم، مرهون جنبش عدالت‌خواهي و نسل چهارم روشنفكري است كه در سال‌هاي اخير شاهد تلاش‌هاي فكري و معرفتي آنها در جهت تنوير افكار عمومي و احياي معرفت ناب اسلامي و آرمان‌ها و ارزش‌هاي تاريخي و سرنوشت‌ساز انقلاب اسلامي بوديم.

وي يادآور شد: بدون ترديد هويت ديني اين ملت شريف و مسلمان و حضور چشمگير آنها در انتخابات و همين طور دعاهاي خير آنها، از عوامل موثر در اين پيروزي است.

وي با اظهار تعجب از اينكه وقتي مردم مي‌خواستند راي دهند نذرهاي مختلف (هزار صلوات، نماز امام زمان و...)، مي‌كردند، گفت: روشنفكران ما اين موارد را خوب فهم نمي‌كنند چون بومي نيستند و نگاه گرته‌بردارانه و سكولار دارند.

افروغ تصريح كرد: اميدوارم احمدي‌نژاد با دعوت از تمام سليقه‌ها و ذائقه‌هاي مختلف با محور تحقق عدالت در كشور عملا نشان دهد كه مدافع واقعي حقوق شهروندي در تمام ابعاد فردي، گروهي و جامعه‌اي آن است و انگ‌هايي از قبيل خودكامگي، استبداد و اقتدارگرايي و تحجر و امثال آن بيشتر زيبنده‌ي كساني است كه عادلانه و ناجوانمردانه و غير منصفانه براي رسيدن به قدرت به هر حربه‌اي چنگ مي‌زنند و به هر وسيله‌اي مستمسك مي‌شوند.

 
 
 
بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به انتخابات