بازگشت به صفحه اول

از ايران ما

 
 

 

اظهارات دو روحانی بر ابهامات انتخابات اخیر افزود
شناسنامه های سرگردان در انتخابات

گروه خبر – از انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری 103 روز می گذرد اما هنوز بسیاری معتقدند این انتخابات ، انتخابات سالمی نبود. شاهد ادعای این عده ، آرای غیر معقول یک کاندیدا در دور اول انتخابات بود که برخلاف نظر سنجی ها و حتی گمانه زنی ها رایج میان جامعه ، این کاندیدا توانست به دور دوم راه یابد.
در این میان سکوت مسوولان ذیربط در آستانه انتقال دولت عملا موجب شد تا هرگز جزئیاتی از اقدامات همراه با تخلف در این انتخابات افشا نشود و حتی برگزاری دادگاه متخلفان انتخاباتی که این روزها توسط قوه قضاییه انجام می شود نیز به این ابهامات پاسخ ندهد.
منتقدان به برگزاری انتخابات نا سالم در 27 خرداد دو دسته عمده بودند . نخست گروهی که معتقدند بیش از ظرفیت مشارکت در انتخابات شرکت کرده است و با این دوپینگ ، عملا کاندیدای مورد نظر متقلبان ، او را به بالا کشیده اند و گروه دیگر معتقدند که حضور نهاد های نظامی و امنیتی و بسیج انان که برای جلب رای به نفع یک کاندیدای خاص ، خلاف قانون بوده است.

دیروز حجت الاسلام والمسلمين پور محمدي ، وزیر کشور دولت احمدی نژاد در حاشيه بازديد از سازمان ثبت‌احوال كشور سخنانی را بیان کرد که به نوعی می توان آن را به دغدغه گروه اول فوق الذکر مرتبط دانست. وی گفت: «بيش از 90 ميليون جمعيت شناسنامه‌دار در كشور وجود دارد و خيلي از شناسنامه‌ها باطل نشده است و تكليف شناسنامه‌هاي المثني مشخص نيست كه بايد هرچه سريعتر در اين زمينه اقدام شود. »
پورمحمدي همچنین افزود: «طي سال‌هاي گذشته با مشكل اطلاعات دقيق مواجه بوديم به طوري كه از ابتداي انقلاب دعواهاي جمعيتي زيادي در موضوعات مختلف همچون جنگ كه ميزان آوارگان جنگي مشخص نبود و يا در همان برهه از زمان در دعواي كوپني، بحراني ايجاد و 5/1 برابر جمعيت كوپن صادر شد و در عين حال كالاها به طور مساوي ميان افراد توزيع نمي‌شد.»

این اظهارات در حالی بیان می شود که به عقیده دسته اول معترضان به انتخابات ، تعداد زیادی شناسنامه در دور اول بطور غیر قانونی در این تقلبات عمده نقش داشته اند. در انتخابات اخیر حدود چهل و هشت میلیون واجد شرایط وجود داشت که در دور اول بیست و نه میلیون نفر در انتخابات شرکت کردند.

در عین حال ساعاتی بعد ، شخص پور محمدی در اولین نشست مطبوعاتی اش با خبرنگاران اظهارات خود در مورد این تعداد شناسنامه را به شکلی اصلاح می کند. وزير كشور در پاسخ به اين سوال كه در حال حاضر 90 ميليون شناسنامه در كشور اين با آمار جمعيتي كشور تناسب ندارد، می گوید: من قاطعانه به شما مي‌گوييم كه انتخابات گذشته خوب و سالم برگزار شده بود. در برگزاري انتخابات اخذ آراء و شمارش آراء به صورت دقيق صورت گرفته است. البته ممكن است تخلفاتي نيز صورت گرفته باشد كه خوشبختانه دستگاه‌هاي مسوول با توجه به حساسيت‌هايي كه نسبت به اين امر دارند به آن رسيدگي كرده‌اند و تخلفاتي نبوده كه بخواهد انتخابات را مخدوش كند. در حال حاضر مواجهيم كه مثلا شناسنامه‌اي گم شده و براي فرد شناسنامه‌ي المثني صادر شده و بعد از مدتي نيز فرد شناسنامه‌ي خود را پيدا كرده يا اينكه افرادي فوت شده‌اند ولي شناسنامه‌شان باطل نشده است. البته بعضي‌ها نيز براي سوءاستفاده اقدام به گرفتن شناسنامه‌ي المثني كرده‌اند. دوستان ما در ثبت احوال اين را دغدغه‌ي خود قرار داده و در اين ارتباط كارهايي زيادي صورت دادند كه يكي از اين كارها صدور كارت ملي است.

از سوی دیگر دیروز آيت‌الله خزعلي از چهره های سرشناس جناح محافظه کار سنتی ، با بيان اين‌كه نتيجه‌ي نهمين دوره‌ي انتخابات رياست‌جمهوري مرهون تلاش روحانيت است از آن به عنوان انقلاب دوم نام برد. وی گفت:«نه آمريكا و نه مخالفان انقلاب تصور نمي‌كردند 30 ميليون نفر پاي صندوق‌هاي راي حاضر شوند.»
آيت‌الله خزعلي در ادامه در ارزيابي جايگاه روحانيت در انتخابات اخير و واكنش نسبت به اظهاراتي كه درباره‌ي كنار زدن روحانيت در اين دور از انتخابات توسط نظاميان مطرح مي‌شود نيز اظهار داشت: روحانيت و نظاميان با هم هستند؛ اما گاهي موضوعي را كسي درك نمي‌كند و فرد ديگري درك مي‌كند. گاهي آقايان در جامعه هستند مي‌بينند من خودم در جامعه محترم مدرسين كه مصر بودند از يك كانديدا حمايت كنند گفتم از كسي نام نبريد؛ زيرا خداي ناكرده اگر ناجور درآمد شما بدنام مي‌شويد كه بحمدالله قانع شدند. من داخل جامعه بودم به قرائتي رسيدم كه آن را در آن زمان بيان كردم. لذا انتخابات به هيچ وجه از دست روحانيت خارج نشد. باز هم روحانيت مثل جناب آيت‌الله مصباح و همراهانش اين كار را كردند و مردم هم بيدار بودند؛ بلكه يادآور مي‌شوم افراد دقيق متوجه مي‌شوند كه دست خداي متعال در كار بود . شواهد و قرائن فراواني يادآور اين لطف الهي بود.

این اظهارات خزعلی از سوی برخی آگاهان سیاسی اینگونه تلقی شده است که حق با دسته دوم معترضان به نحوه برگزاری انتخابات بوده است و گروه هایی صنفی ، نظامی و امنیتی در انتخابات بطور غیر قانونی فعالیت هایی کرده اند.

خزعلی در ادامه اظهاراتش نیز مطابق معمول سخنان اخیرش به برخی هشدارهایی داده است. وي تصريح كرد: كساني كه انقلاب را ديده و زيردست ساواك بوده‌اند، ان‌شاءالله دير يا زود بيدار مي‌شوند يا بيدار شده‌اند تا كمك كنند به احمدي‌نژاد كه كابينه‌اش قوي شود. اخيرا كسي كه در دوردست بوده و ديد ضعيف دارد گفته بود مي‌گويم افرادم در كابينه شركت نكنند. به وي مي‌گويم مگر از شما دعوت كرده بودند كه حالا مي‌خواهيد شركت نكنيد. به كچل گفتند چرا واكس به موهايت نمي‌زني؟ گفت از اين قرتي‌بازي‌ها خوشم نمي‌آيد!.
دبير كل بنياد غدير همچنين به ارزيابي دلايل عدم توفيق هاشمي در انتخابات اخير نیز پرداخت و گفت: مردم از شعار سرخورده شده‌اند و آن‌چه را كه در دوره‌هاي اخير ديدند نيز يا شعارها يي بود كه در درازمدت عملي مي‌شد يا بدنه‌ي بعضي وزارتخانه‌ها تمايلي به تحقق آن نداشتند. لذا مردم همواره مي‌گفتند شعار بس است؛ اما بعد از آمدن احمدي‌نژاد در شهرداري ديدند كه او ظرف دو سال چهره شهر را تغيير داد. او را فردي كه فقط شعار مي‌دهد ندانستند و به او گرايش پيدا كردند.

وي با بيان اينكه «به عقيده‌ي من چنان‌چه احمدي‌نژاد نمي‌آمد بيش از 16 ميليون نفر پاي صندوق‌هاي راي حاضر نمي‌شدند»، اضافه كرد: مردم بيدار ايران در حال حاضر متوجه هستند كه آقاي احمدي‌نژاد با تمام نيرو وارد صحنه شده و مي‌خواهد ساده و خاكي‌منش در محور محبت و عدالت به مردم خدمت كند و در حركاتي كه انجام داده، در عين سادگي به مشهد و ساير نقاط رفته و خدمت به مردم ضربه‌ديده و مستضعف از عملكرد وي نمايان است. در داخل كشور هم بايد تشريفات كم شود. امام از چند رييس‌جمهور بر روي موكت پذيرايي كرد، نمي‌گويم آقاي احمدي‌نژاد اين كار را بكند؛ اما مي‌خواهم متواضعانه برخورد كند.

خزعلي در ادامه به روند برگزاري نهمين دوره‌ي انتخابات رياست‌جمهوري اشاره كرد و يادآور شد: در اين انتخابات كساني كه يك مقدار با انقلاب سر ناسازگاري داشتند يعني همان ورشكسته‌هاي سياسي از بركت بيان رهبر معظم آزاد شدند و كسي كه از نظر شوراي نگهبان حق نداشت مطابق قواعد در انتخابات شركت كند، با عنايت رهبر معظم در اين عرصه حاضر شد و حتي ديگر ورشكسته‌هايي كه هيچ وقت در مورد انتخابات اظهارنظر نمي‌كردند، گفتند اين بار لازم است در انتخابات حاضر شويم و همه آنها وارد صحنه شدند كه اين نعمتي بود. بحمدالله از 30 ميليون نفري كه پاي صندوق‌ها حاضر شدند 4 ميليون بيشتر نصيب اين ورشكستگان سياسي نشد و اين امر روشن كرد مردم هنوز به دين اعتماد دارند و برخلاف آن‌چه بيخود در بوق مي‌كنند كه مردم از انقلاب سرخورده شده‌اند آنها هنوز داخل انقلاب هستند.

 

 
 
بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به انتخابات