بازگشت به صفحه اول

از  ايران امروز

 
 

عبدالله مومنی در واکنش به بيانيه انتخاباتی معين:

اصلاح طلبان بايد ضمانت عملی بدهند

● واقعيت ساختارهای حقوقی موجود، اجازه عملياتی شدن بسياری از مواضع مطرح شده در بيانيه اعلام ورود به انتخابات دكتر معين را نمی‌‏دهد... توقع می‌‏رود كه معين و حاميانش به صورت شفاف موضع خود را در خصوص موانع دموكراتيك موجود در قانون اساسی كه خود نيز به آن واقفند بيان كنند
● علی‌‏اكبر موسوی‌‏خوئينی: معين بايد برای تشکيل جبهه دمکراسی و حقوق بشر ضمانت عملی بسپارد

 

ايلنا: دبير تشكيلات دفتر تحكيم وحدت گفت: كانديدای اصلاح‌‏طلبان در ا نتخابات رياست‌‏جمهوری در حالی به نقد جدی توقيف فله‌‏ای مطبوعات می‌‏پردازد كه دولت اصلاحات خاتمی به خصوص وزير ارشاد دولت در مقابل بازداشت فعالان سياسی و توقيف گسترده مطبوعات همراهی مصلحت‌‏جويانه‌‏ای را انتخاب كردند.
عبدالله مومنی در گفت‌‏وگو با خبرنگار "ايلنا"، گفت: دفتر تحكيم وحدت همچنان كه از مدت‌‏ها پيش اعلام كرده، بر اين عقيده است كه ادامه مسير اصلاحات در ايران جز با تغيير ساختارهای حقوقی ممكن نيست و اتخاذ اين رويكرد نيز برآمده از عملكرد اصلاح‌‏طلبانی است كه در سال‌‏های گذشته در ساختار حقيقی قدرت حضور داشته‌‏اند چراكه واقعيت‌‏های حركت اصلاحات تا كنون همگام با محافظه‌‏كاری و عقب‌‏نشينی‌‏های پياپی بوده و هرگونه اميدی را نسبت به اينكه اصلاح‌‏طلبان موجود در ساختار قدرت حاملان مناسبی برای پيشبرد مطالباات مردمی هستند، از بين برده است.
وی خاطر نشان كرد: ناتوانی و بی‌‏برنامگی اصلاح‌‏طلبان در كنار ساختار بسته حاكميت، زمينه شكست اصلاح از درون را به وجود آورده، ناكامی روش‌‏های انتخاباتی برای اصلاح ساخت قدرت را نشان داده و عاملی برای اتخاذ رويكرد عدم شركت دفتر تحكيم در انتخابات شده است.
مومنی با بيان اين مطلب كه مصطفی معين، كانديدای جبهه مشاركت در انتخابات آتی پس از ردصلاحيت توسط شورای نگهبان وتاييد مجدد به واسطه حكم‌‏حكومتی پا به عرصه انتخابات گذاشت، گفت: اقدام دكتر معين انتقاداتی در پذيرفتن حكم حكومتی با خود همراه ساخت اما اطلاعيه‌‏ای را نيز در بدو ورود خود صادر كرد كه قابل تحليل و بررسی جدی است.
دبير تشكيلات دفتر تحكيم وحدت خاطر نشان كرد: دفتر تحكيم وحدت از آنجا كه همواره نقاد قدرت بوده است و از منظر اصلاح‌‏طلبی در جايگاه پيشرو همواره به نقد اصلاح‌‏طلبان و مواضع آنها پرداخته، اكنون نيز برخود لازم می‌‏داند كه مسوولانه و متعهدانه به ارزيابی و نقد اين اطلاعيه انتخاباتی بپردازد.
وی تصريح كرد: دكتر معين در اطلاعيه خود با طرح غيرآزاد بودن انتخابات پيش‌‏رو علی‌‏رغم تاييدصلاحيت خويش، در مورد ناحق بودن محكوميت فعالين سياسی و فرهنگی، ايستادگی قابل تقدير محكومان سياسی در دادگاه‌‏های جمهوری اسلامی و تشكيل جبهه دموكراسی‌‏خواهی و حقوق بشر مواضعی را مطرح نموده‌‏اند كه در سال‌‏های پيش نخبگان و دانشجويان به صورت جدی آنها را مطرح كرده و در اين راستا هزينه‌‏های بسياری پرداخته‌‏اند.
مومنی با اشاره به اينكه جريان دانشجويی اگرچه با طرح شعار اصلاحات ساختاری و تغيير ساختار حقوقی، از انتخابات آزاد موثر سخن گفته و می‌‏گويد اما قابل كتمان نيست كه دكتر معين نيز با طرح شعارهای پيش‌‏گفته، نيم نگاهی به حداقلی از مطالبات جريان دانشجويی داشته است، گفت: از نظر ما اين اتفاق برآمده از فشار از پايينی است كه پذيرش آن تا حدودی در برخی گروه‌‏های سياسی اصلاح‌‏طلب حاضر در عرصه انتخابات به چشم می‌‏آيد.
وی تاكيد كرد: اگرچه اصلاح‌‏طلبان در سال‌‏های گذشته به خاطر عدم شفافيت ديدگاه‌‏هايشان، نتوانستند بر مبنای تاكتيك فشار از پايين و چانه‌‏زنی از بالا حاملان مناسبی برای اصلاحات باشند و بخش عمده‌‏ای از جامعه‌‏مدنی، دانشجويان و نخبگان بيرون از دايره قدرت به واسطه طرح اين شعارها غيرخودی پنداشته می‌‏شدند و مورد غضب قرار می‌‏گرفتند اما اكنون به نظر می‌‏رسد كه برنده اصلی در اين ميان جامعه مدنی دانشجويان و ايرانيان تحول‌‏خواه باشند.
مومنی با بيان اين مطلب كه فشار از پايين به واسطه جامعه مدنی و صورت گرفتن چانه زنی در بالا در سطوحی از اصلاح‌‏طلبان نزديك به قدرت امروز اين نتيجه را داده است كه كانديدای انتخاباتی آنها بر مواضعی پای بفشارد، گفت: اين اتفاق اگرچه يك گام به پيش است اما برخی سوالات و پرسش‌‏ها را نيز به دنبال دارد كه جريان دانشجويی و نخبگان پاسخ صريح و شفاف به آنها را از اصلاح‌‏طلبان مطالبه می‌‏كنند.
وی تصريح كرد: تاكيد بر حقوق شهروندی و تقدير از ايستادگی زندانيان سياسی و هزينه پردازان مسير اصلاحات از جانب دكتر معين اگر چه ستودنی و قابل تقدير است اما با پرسش تاريخی نيز روبروست.
دبير تشكيلات دفتر تحكيم وحدت ادامه داد: امروز اين پرسش در برابر اصلاح طلبانی كه در سال‌‏های گذشته در حكومت بوده‌‏اند و فرصت‌‏های بسياری را در قدرت از آن خود داشته‌‏اند، وجود دارد كه چرا از آن فرصت‌‏ها همچون اكنون كه شعار آن را می‌‏دهند در جهت دفاع از حقوق زندانيان و هزينه‌‏پردازان اصلاحات استفاده نكردند.
مومنی در ادامه تاكيد كرد: پرداختن ما به نقد اصلاح‌‏طلبان درسال‌‏های گذشته نه از آن روی بود كه اعتقادی به اصلاحات نداشته باشيم بلكه بدان دليل بود كه معتقد بوديم حركت اصلاحات فقط در دفاع از حقوق يك يا چند گروه خاص سياسی محدود نمی‌‏شود.
وی يادآور شد: ما توقع داشتيم اصلاح‌‏طلبان قدمی در مقابل زير پا گذاشتن حقوق شهروندی ايرانيان تحول‌‏خواه بردارند و در اين مسير ايستادگی خود را به نمايش بگذارند، دانشجويان و نخبگان از اصلاح‌‏طلبان تنها می‌‏خواستند كه التزام عملی‌‏شان را به شعار ايران برای همه ايرانيان كه از طرف خود آنها مطرح شده بود، به نمايش بگذارند و سكوت سياسی مصلحت‌‏جويانه‌‏ای را در برابر اقدامات اقتدارگرايان پيشه نكنند، اين توقعات هيچ يك عملی نشد و بدين ترتيب جريان دانشجويی نيز به عنوان جريان نقاد قدرت همواره موضع انتقادی خود را نسبت به عملكرد اصلاح‌‏طلبان اعلام كرده است.
مومنی تصريح كرد: امروز كانديدای اصلاح‌‏طلبان در حالی كه به نقد جدی توقيف فله‌‏ای مطبوعات می‌‏پردازد كه پس از توقيف گسترده مطبوعات، وزير ارشاد دولت خاتمی نه سكوت كه همراهی مصلحت‌‏جويانه را انتخاب كرد، خاتمی نيز به عنوان رئيس‌‏جمهور در برابر بازداشت فعالين سياسی و مطبوعاتی اگر در ابتدا صرفاً به اظهار تاسفی بسنده می‌‏كرد، در انتهای كار حتی وجود زندانی سياسی را در ايران منكر شد.
وی در ادامه با طرح اين سوال كه دكتر معين و حاميان او چه تعهد عملی و ضمانت اجرايی برای تحقق شعارهای خود دارند، گفت: انتظار می‌‏رود كه تضمين‌‏های اجرايی لازم و ممكن برای عملياتی شدن اين شعارها نيز به صورت شفاف همچنان كه متن اطلاعيه ورود به انتخابات شفاف به نظر می‌‏رسيد، بيان شود، خطوط قرمز و حد توقف برای عقب‌‏نشينی ترسيم شود و توضيح داده شود كه اصلاح‌‏طلبان در صورت عدم دستيابی به اين مواضع التزام عملی خود را به اين شعارها چگونه نشان خواهند داد و در صورت عدم دستيابی به اين مواضع التزام عملی خود را به اين شعارها چگونه نشان خواهند داد.
دبير تشكيلات دفتر تحكيم وحدت ادامه تصريح كرد: اگر اصلاح‌‏طلبان همراه با بالا رفتن مطالبات و انتظارات مردم، توانايی‌‏ها و اراده عملی خود را نيز در اين جهت گسترش ندهند علی‌‏رغم طرح شعارهای جدی، نتيجه همان خواهد شد كه پيش از اين شاهد آن بوديم.
مومنی با طرح اين كه واقعيت ساختارهای حقوقی موجود، اجازه عملياتی شدن بسياری از مواضع مطرح شده در بيانيه اعلام ورود به انتخابات دكتر معين را نمی‌‏دهد، گفت: مسائلی نظير حذف نظارت استصوابی، برگزاری انتخابات آزاد و غيرقانونی بودن حكم حكومتی مسائلی نيستند كه بتوان بدون تغيير در ساختار حكومتی قدرت به آنها دست يافت، هم‌‏چنانكه در اين اطلاعيه به صورت غيرمستقيم از ضرورت نقد قانون اساسی و تغيير آن نيز سخن رفته است، توقع می‌‏رود كه معين و حاميانش به صورت شفاف موضع خود را در خصوص موانع دموكراتيك موجود در قانون اساسی كه خود نيز به آن واقفند بيان كنند.
وی در پايان يادآور شد: پذيرش اين خواسته عمل به صداقتی در سياست است كه در اين بيانيه انتخاباتی به صورت جدی بر آن تاكيد شده و بسيار قابل تقدير است و لازم است كه اصلاح‌‏طلبان با ارائه ضمانت‌‏های لازم، صداقت اصلاحی خود را اثبات كنند چرا كه در غير اين صورت طرح چنين مواضعی در حد يك برنامه تبليغاتی و انتخاباتی باقی خواهد ماند و به افزايش بی‌‏اعتمادی جامعه مدنی دامن خواهد زد.

● علی‌‏اكبر موسوی‌‏خوئينی:
معين بايد برای تشکيل جبهه دمکراسی و حقوق بشر ضمانت عملی بسپارد

دبيركل سازمان دانش آموختگان ايران (ادوار تحكيم وحدت)، گفت: وجود استراتژی عدم شركت اين سازمان در انتخابات مانع از بررسی برنامه‌‏های جديد دكتر معين نبوده و ما از تشكيل جبهه دموكراسی‌‏خواهی و حقوق بشر توسط ايشان استقبال می‌‏كنيم.
به گزارش "ايلنا"، علی‌‏اكبر موسوی‌‏خوئينی به دنبال برگزاری نشست سراسری و شورای مركزی اين تشكل، گفت: اقدام عملی و ارايه ضمانت های اجرايی برای تحقق آنها به ايجاد اعتماد كمك خواهد كرد.
وی تصريح كرد: در صورتی كه تشكيل جبهه دموكراسی و حقوق بشر به پس از انتخابات موكول شود، بی‌‏اعتمادی به وجود آمده و پس از صدور دستور حكومتی آن را به شعار تبليغاتی برای جلب آرا تنزل خواهد داد.
موسوی خوئينی تصريح كرد: دكتر معين بايد قبل از انتخابات ضمن اعلام تشكيل جبهه دموكراسی‌‏خواهی و حقوق بشر از حضور احزاب منتقد استقبال نمايد.
دبير كل ادوار تحكيم وحدت، افزود: تشكيل اين جبهه به معنای پايان مرز بندی‌‏های غيرضرور برخی سازمان‌‏های سياسی در همكاری با ديگر احزاب اصلاح‌‏طلب خارج حاكميت بوده و منجر به تسريع حركت اصلاحی در گذار به دموكراسی خواهد شد.
موسوی‌‏خوئينی با اشاره به مثبت بودن معرفی معاون اول و سخنگوی كانديدای اصلاح طلب پيشرو، ديگر اقدامات اعتمادساز دكتر معين را اعلام اسامی بخش‌‏های كليدی كابينه به ويژه جايگاه نيروهای منتقد قانونی خارج از حاكميت دانست و گفت: صداقت سياسی حكم می‌‏كند به مردم قبل از انتخابات مكانيزم‌‏های تحقق وعده‌‏ها اعلام شود، در غير اين صورت شبهه تبليغاتی بودن وعده‌‏ها موجب سلب اعتماد خواهد شد.

● مجيد حاجی‌‏بابايي:
بخشی از جريان دانشجويی ستاد تحريم راه انداخته ‏است

عضو شورای مركزی دفتر تحكيم وحدت، گفت: جنبش دانشجويی كاركرد حزبی ندارد و بايستی به عنوان يك نهاد اجتماعی عمل كند، بنابراين هرگونه ورود آن در فعاليت‌‏هايی كه شائبه سوءاستفاده ‏در راستای مطامع قدرت را داشته باشد، امری مذموم است.
مجيد حاجی‌‏بابايی در گفت‌‏وگو با خبرنگار "ايلنا"، اظهار داشت: در گذشته جنبش دانشجويی متأسفانه توسط پاره‌‏ای از افراد كه به دنبال منافع و مطامع شخصی خود بودند، مورد سوءاستفاده قرار می‌‏گرفت و امروز هم، توسط همين تفكر، عده‌‏ای به نام جنبش دانشجويی ايران ستاد تحريم راه انداخته‌‏اند و دقيقاً نقطه مقابل همان ستاد انتخاباتی است كه پيش از اين به نام جنبش دانشجويی هزينه های زيادی را به اين جنبش تحميل كرده است.
وی با تأكيد بر اين كه جنبش دانشجويی ايران در اين مقطع، از سياست تحريم يا از كانديدايی حمايت نمی‌‏كند، تصريح كرد: جنبش دانشجويی در اين مقطع وظيفه خود می‌‏داند تا به عنوان نهاد اجتماعی، مناسبات اقتدارگرايانه و نظامی‌‏گرايانه را افشا كند و در مقابل آن بايستد.
حاجی بابايی افزود: متأسفانه اكنون برخی افراد و جريانات وظيفه مبارزه با اقتدارگرايی را فراموش كرده و به جای آن در حال ضربه زدن به نيروهای دموكراسی‌‏خواه و پيشرو در درون جامعه هستند.
وی تصريح كرد: انتخابات رياست جمهوری به پايان خواهد رسيد، اما ضرباتی كه بر پيكره جنبش دانشجويی در گذشته در قالب راه‌‏اندازی ستاد انتخاباتی و امروز در قالب ايجاد ستاد تحريم، از ذهن‌‏ها پاك نخواهد شد.

 

 
 
بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به انتخابات