بازگشت به صفحه اول

از روز

 
 

 

تقدیر خداوند

مهرداد شیبانی

۲۸ تیر ۱۳۸۴

درجه تقدس رئیس جمهورششم که به گفته مشاورعالیش باید اورا "خادم جمهورمقدس" نامید، بازهم بالاتر رفت و بعد از امام زمان نوبت به خداوند رسید که خواست او برای انتخاب احمدی نژاد، از زبان حسن غفوری فرد- از سران جناح راست- چنین بیان شود:"خداوند متعال چنین مقدرفرمود که رای دکتراحمدی نژاد ازهمه بالاتر باشد." و با این خیز بلند، دیگرجایی هم برای رشد تقدس او باقی نماند، مگر اینکه کسی پیدا شود و دراین گیرودار تقسیم مناصب، او را فرستاده خداوند بخواند. عجیب اینجاست که شاهی عربلو، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هفتم، توقع دارد که احمدی نژاد در انتخاب کابینه با مجلس هماهنگ شود. او گله می کند که " احمدی نژاد" تا کنون با هیچ یک از کمیسیون های مجلس، جهت انتخاب وزرا رایزنی نکرده است." در حالی که خانم فاطمه آلیا کاشف معروف علت اختلاف ایران وآمریکا – همان ماجرای عشقی نا کام خانم رایس ویک جوان قزوینی- از همین حالا صد وهشتاد رای مثبت برای وزرای کابینه ای کنار گذاشته که به گفته احمدی نژاد هیچکس غیر از خودش ازترکیب آن خبر ندارد.

مصباح یزدی هم که اولین نشان تقدس را به احمدی نژاد داد، با طرح این مساله که "از ابتدای انقلاب تا کنون در ایران دولت اسلامی نبوده" سبب اعتراض آِیت الله توسلی در مجمع تشخیص مصلحت می شود. سخنانی که مورد تائید هاشمی رفسنجانی هم قرار می گیرد و باز داغ دل او را تازه می کند:"در مساله انتخابات وجابجایی آرا حرف های فراوانی دارم." انتخاباتی که بررسی "بد اخلاقی"های آن توسط محمدخاتمی و تلاش نیروهای امنیتی برای دستگیری متخلفان که در پی دستور رهبر جمهوری اسلامی انجام شد، سرانجام نتیجه می دهد و سبب دستگیری یک روحانی معروف در قم می شود که حتی اسمش را اعلام نمی کنند . اوبعد از دستگیری اعتراف می کند که علیه هاشمی شبنامه چاپ می کرده و به قید وثیقه آزاد می شود. باین ترتیب آخرین ماموریت محمد خاتمی مثل همیشه با موفقیت به انجام می رسد. بیهوده نیست که با دل آسوده ولب خندان، مرکز گفت و گوی تمدن ها را به ثبت می رساند و در خبرها هم می آید که قرار است نمایندگی این مرکز در زوریخ، ژنو ویا وین افتتاح شود. واقعا که ضروری است تحربیات استقرار مرد مسالاری دینی در ایران، در اروپا هم مورد استفاده قرار بگیرد.

اروپا هم بی توجه به این ودیعه آسمانی، در جلسه بروکسل پیشنهاد خود را برای ارائه به جمهوری اسلامی آماده می کند. حمید رضا آصفی به اتحادیه اروپا یادآور می شود که پایان مهلت نزدیک است و تاکید می کند "وارد مراحل حساس شده ایم." خبرنگاران می پرسند که در این مرحله آمریکا چکاره است ؟ اوجواب می دهد:"آمریکا از سکوها مذاکرات راتما شا کند." و بعد هم در مورد گیرکردن آمریکا در" باتلاق عراق" و"مشکل ساختاری در حقوق بشر" این کشور داد سخن می دهد. حسین موسویان روزقبل گفته بود:"اروپامنتظرتیم جدید" مذاکره است .آصفی خبر از تغییر "بعضی از افراد این تیم" می دهد و این "تغییر" را به عهده شورای عالی امنیت ملی می گذارد. باید منظور از تغییر بعضی از افراد، تائید خبر سایت آفتاب باشد. بر اساس این خبر"صادق خرازی سفیر ایران در فرانسه، محمد حسین عادلی سفیر ایران در انگلستان و حسن ظریف نماینده ایران در سازمان ملل با تسلیم استعفای خود ، خواستار جایگزین شدن افراد جدید در این پست ها شده اند." استعفایی که از دو هفته پیش موضع گیری شدید سایت بازتاب علیه صادق خرازی ، خبر ازآن می داد. دو سفیر ایران دردو کشور مهم اروپایی که به هاشمی رفسنجانی نزدیک تر هستند، از مهره های کلیدی مذاکرات هسته ای و دارای سیاست معتدل و عاقلانه در این زمینه بودند. گمانه ها بر این است که با خروج این افراد ، تیم مذاکره کننده با اروپا هم مانند حکومت یکدست خواهدشد. سخنان شاهرودی را هم می توان، به حساب تلاش برای آرام کردن فضای جهانی علیه احمدی نژاد گذاشت:"در بحث انرژی اتمی و روابط با کشورها تغییری ایجاد نمی شود."

روابطی که شاهرودی از عدم تغییر آن خبر می دهد، اکنون تحت تاثیر موضوع اکبر گنجی است. آصفی که از موضع منفی اغلب کشورهای جهان بر آشفته، این امررا داخلی می داند و اظهار امیدواری می کند راهکار مناسبی برای آن پیدا شود. اکبر گنجی هم از غروب دوشنبه به بیمارستان میلاد منتقل شده است وتا ساعت ده دیشب بوقت تهران، کسی اجازه ملاقات با او را نیافته است. یک طبقه بیمارستان رابه صورت قرنطینه درآورد ه اند وماموران امنیتی بشدت مواظبند کسی داخل این قسمت نشود. حتی وکیل گنجی اجازه پیدا نکرده با او ملاقات کند. مسئولان حراست و روابط عمومی بیمارستان تهیه هرگونه خبر و تصویر برداری از اکبر گنجی را منوط به هماهنگی به مسئولان دادسرای عمومی وانقلاب و کسب مجوز اعلام کرده اند. و مقامات قوه قضائیه از مرتضوی و علیزاده گرفته تا کریمی راد یک موضوع واحد را تکرا رمی کنند:" اکبر گنجی اساسا اعتصاب غذا نکرده. تبلیغات رسانه ها ی معاند فضا سازی است."

و در این فضا، یک متهم دیگر به دادگاه آورده می شود: دکترحسین قاضیان ازمتهمین پرونده نظرسنجی . دفاعیه وتصاویر این زندانی عقیدتی حدیث تلخ دیگری است که باید جداگانه به آن پرداخت.

 

 
 
بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به انتخابات